Kiro -uppdatering


I måndags var Kiro på återbesök hos veterinären. Det kändes, klämdes, lyssnades och togs blodprov. Det var inte lätt att få ut tillräckligt med droppar för att fylla de två rören. Kiro fick stickas tre gånger. Väldigt sparsam med dropparna. Under tiden gömde han huvudet i min armhåla. Allting såg bra ut och blodprovet skulle hon höra av sig om under veckan. Såvida det inte var något dåligt för då skulle hon ringa direkt.

Gissa om jag blev nervös när hon ringde ca 2 timmar senare! Men, allting var bra! Hon hade fått resultatet och hade en lucka så då passade hon på att ringa. Phu! 

Så nu har vi fått godkänt att köra på med agility. Kosten behöver inte bara bestå av specialfoder längre, utan han kan mycket långsamt få börja äta sin vanliga mat igen. 

I slutet av sommaren ska vi tillbaka och göra nytt ultraljud för att se om även gallblåsan blivit bättre. Hoppas på att det bara går åt rätt  håll nu så den här skiten är över. 


(null)


Imponerande

 
Förra helgen var Nemo och jag ute på tävlingsbanorna igen. På lördagen var vi i Hässleholm och sprang 4 lopp. 
I första loppet flöt det på ganska bra. Det blev en snurr och lite stopp på väg till något hinder, för att Nemo tyckte att jag var otydlig, men domaren dömde inget fel så vi gick i mål felfria och hamnade på tredjeplats. I det loppet gick alla pallplatser till hundar från Coolmix kennel. Kul!
 
 
Jag och tvåan hamnade på fel plats, det ska vara tvärtom.
 
 
Nästa lopp var ettagilitylopp. Där blev det lite fel i slalom och sedan flög Nemo av vippen, så jag tog om den och var därmed diskad.
I hopplopp B lyckades vi springa felfritt igen och hamnade på 2a plats.
I agilitylopp B gjorde vi ännu ett felfritt lopp, med fina kontaktfält, och hamnade åter på 2a plats.
 
Första loppet fick vi inte på film, men övriga kommer här:
 
 
 
 
Hittade fina foton på facebook som fotografer tagit under tävlingen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Rosettbild
 
 
I söndags var vi i Klippan och sprang tre hopplopp i Skånehallen. Även det gick bra. Lite snurrar innan hinder gjorde att vi fick två lopp med 5 fel och ett felfritt. Av det blev det en vinst, en 2a plats och en 6e plats. 
Jag hade kameraman med så även dessa lopp fastnade på film:
 
 
 
 
Rosettbild
 
Nemo har verkligen imponerat med sitt fokus. Vi har en hel del att jobba på vad gäller själva agilityn, men jag trodde inte att han skulle klara tävlandet så bra som han har gjort. Virrpannan imponerar!
 
Vi plockade alltså 4 pinnar i helgen. Därmed har vi 4 pinnar i hopp och skulle kunna flytta upp till klass 2. Vi har 2 pinnar i agility och väntar därför med uppflytt i hopp tills vi tagit sista agilitypinnen.
 
 
 
 
 
 
 

Tävling


I söndags var Nemo och jag på agilitytävling i Hörby. Vår första riktiga utomhustävling. Det bjöds på två hopplopp och ett agilitylopp. 

Som vanligt var Nemo helt vild när han märkte att det var agility på gång. Första loppet var ett hopplopp. Det gick bra, men när Nemo är så upp i varv som han är inför första loppet så kräver han att jag är extremt tydligt. Han missade vid två tillfällen hinder som stod mitt framför näsan bara för att han blev osäker o då skulle skälla på mig. Det blev lite stopp innan dessa hinder men vet inte om vi fick något fel för det. I slalom halkade han o kom fel, vilket jag inte såg. Jag körde på o vi blev därmed diskade.

Agilityloppet gick fint, men Nemo blandade nog ihop vippan med en balans. Han gasade på uppför o flög av. Han blev som tur var inte rädd. Vi tog om o han gjorde en perfekt vippa. I övrigt ett bra lopp.

I sista hopploppet gick det äntligen riktigt bra. Jag var för långsam i en sekvens så det blev lite stopp, Nemo skällde på mig, panikhandling... men det löste sig och resten gick bra. Det blev till o med en vinst!!! 


(null)
Nemo med sin rosett


Så nu har vi en pinne i Agilityklass o en i Hoppklass.

Uppdatering


Jepp, nu är det dags för en uppdatering kring läget med Kiro. Jag har ju glömt skriva sedan vi fick provsvar i fredags...

Proverna var bra. Sänkan hade gått ner o levervärdet som va förhöjt va normalt. Ett annat levervärde var lite förhöjt, men det kunde bero på antibiotikan.
Så Kiro har en vecka kvar med antibiotika. Sedan ska vi på återbesök den 20/5 för att ta nytt blodprov o se så att värdena håller sig bra även när han inte medicineras. Känns bra att vi gör den uppföljningen.

Det är alltså läget så här långt. Kiro är pigg o i princip som vanligt just nu.


(null)RSS 2.0