Agility i Höganäs

 
I lördags var jag och Nemo i Höganäs och tävlade agility. Dagen började väldigt soligt och varmt, men övergick sedan i regn och åska. Vi hann precis tävla klart innan det värsta kom. Tält och burar och grejer hann däremot bli genomblött. 
 
Det var inte riktigt vår tävlingsdag igår. Vi gjorde ett felfritt lopp. Det blev dock inte riktigt som planerat lite stopp med skällande och Nemo tog fel/längre väg. Blev en fjärdeplats, knappt sekunden från pinne. Lite slalomstrul i två lopp och en del annat strul. Kände att jag inte kom in i vårt vanliga flyt och var väldigt nervös innan starterna, så det har säkert påverkat. 
 
Blev film på vårt framträdande så ni kan se vad vi hittade på med.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lite agilityträning

 
Idag har vi fått till lite agilityträning i Skånehallen. Eftersom det inte fanns en färdig bana körde vi kombinationer. Fokus låg på blindbyten och bakombyten. 
Jag tycker att det gick ganska bra för båda, men vi ska jobba vidare på vissa bitar. Jag filmade nästan allt vi gjorde, men har klippt ihop lite av det som gick bra för att visa vad vi tränade på.  
I både Kiros och Nemos filmer finns "bloopers" på slutet. I Kiros film kraschar Kiro och i Nemos film störtar jag. Får springa snabbare så jag inte är i vägen... 
 
 
 
Kiro 
 
 
 
Nemo
 
 
 
 
 
 

Träning med Kiro

 
I lördags hade Kiro och jag lite egentid och körde och tränade i Skånehallen. Han har ju inte tränat på ca 2 månader så han behöver komma igång om han ska vara någerlunda redo till SM om ca 3 veckor. 
Det blev detaljträning inspirerad av två träningsfilmer som Enya Habel lagt ut. Trodde inte Kiro skulle klara det så bra som han gjorde. Han var lite småseg då och då, men själva övningana klarade han fint. Filmade lite så vi kan dela med oss av träningen.
 
 
 
 
 
 
 
 

Långhelg med agilitytävlingar

 
Det har nu varit Kristi himmelfärdshelg och då har Nemo och jag passat på att tävla. I torsdags var vi på Söderåsens brukshundklubb och sprang 4 klass 1 lopp. Vi saknade den tredje pinnen i agilityklass och var på jakt efter den.
Vi inledde dock med hopplopp. Där fick vi en rivning och en vägran, så i slutet av loppet gjorde jag en chansning. Det blev inte så bra så på slutet blev det en disk.
I första agilityloppet fick vi till ett ganska bra lopp. Det blev felfritt och en vinst! Därmed var sista pinnen i hamn!
I nästa agilitylopp gick det också bra. Fick lite strul och fick göra en extrasnurr på slutet för att jag kallade på Nemo när det inte behövdes. Vi fick inget fel för det, utan fick ännu ett felfritt agilitylopp, pinne och 2a plats!
I sista hopploppet gick det också rätt bra. Ett litet missförstånd som åter ledde till en extrasnurr, men inga fel. Tyvärr rev Nemo sista hindret så vi fick 5 fel.Slutatde på en 11e plats.
 
Film:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vi var anmälda till klass 1 tävling i Bjuv på lördagen, men fick flytta upp till klass 2 på söndagen istället. Så igår, söndag,gjorde vi klass 2 debut. Det gick som en dans.
I första hopploppet blev det inte helt som planerat, men vi lyckades ta oss igenom felfritt och den första pinnei klass 2 var bärgad.
I första agilityloppet gick det också bra. På ett ställe höll jag i Nemo lite för länge så han hamnade i en tunnel och vi var därmed diskade.
I andra hopploppet flöt det också fint, men matte var för långsam i ett moment och han inte riktigt visa "ut" på ett hinder så Nemo tog det från fel håll och vi blev diskade.
I andra agilityloppet gjorde vi åter ett bra jobb. Men på slutet hängde jag inte med utan var lite sen vilket ledde till en vägran på näst sista hindret. Hade ett annat alternativ till handling över det hindret, kanske hade det fungerat... Det blev i alla fall en 6e plats. 
 
Film:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag har fått mycket beröm dessa dagar för Nemos kontaktfält. Till och med ena domaren berömde oss för snyggast vippa i agilityklassen. Jag försökte ju lära Nemo running, men han valde själv stopp och det gör han ju snyggt. 
 
Vilken duktig liten kille han är den där Nemo. Han överträffar ständigt mina förväntningar. Jag är så nöjd med att jag tog det lugnt och inte stressade med att börja tävla förrän vi var mer redo. Nu känns det som att vi utvecklas i vissa delar för varje tävling.
 
 
 
 
 

RSS 2.0