Gdansk


Under veckan har vi varit några dagar i Gdansk i Polen. Hade lite tråkigt väder men annars var det en bra tur.

Bilder från Gdansk:

(null)


(null)


(null)


(null)


(null)Mariakyrkan är världens största tegelstenskyrka och byggdes under 1400-talet. Tornet är över 80 meter högt. Givetvis vandrade jag de 409 trappstegen upp och tittade på utsikten.

(null)


Ena dagen när det regnade massor besökte vi museet över andra världskriget. Verkligen värt ett besök. Vi gick där inne i nästan 6 timmar! Och man kunde varit där ännu längre. Där fanns allt, olika vinklingar på det och det var riktigt bra uppbyggt.

(null)


(null)


(null)


(null)


(null)

Agility-SM 2019


Förra helgen deltog Kiro och jag i vårt första agility-SM. Det var på "hemmaplan" i Klippan så det va nära och bra. Riktigt roligt och spännande att få delta vid ett sådant arrangemang. 

Det startade på fredagen med veterinärsbesiktning. Denna har varit väldigt omdiskuterad i efterhand. För vår del blev det väldigt lång väntan i den stekande solen. Det delades tack och lov ut vatten i kön vilket var välbehövligt. Nästan 2 timmar i kö blev det. Själva veterinärsbesiktning upplevde vi som väldigt bra. Mjuk, vänlig och trevlig veterinär som undersökte Kiro. Hon tyckte att han var väldigt vacker och hade ett fint, maskulint huvud. Kroppen var också bra och han fick godkänt för att delta. 


(null)
Vi väntar....

(null)
... o väntar...

(null)
Besiktning

(null)


Vi var tre stycken med hundar från Coolmix-kennel som kvalat till SM. Karin och Lars sponsrade oss med vars en tröja till SM.

(null)


Köpte mig en snygg tröja. 😃

(null)


Själva tävlandet då.... På fredagen var det agilityloppet som skulle springas. 

(null)
Vårt nummer

Banvandringen kändes ok. Nån bit som jag hade svårt att välja handling men annars ok. 
På måndagen i samma vecka som SM hade jag under träning lyckats sträcka lårmuskeln. Blev vila kommande dagar o när det väl var fredag kändes det bättre. På uppvärmningen drog jag såklart upp det igen så loppet fick köras med ett krampande lår. 
Redan på startlinjen var Kiro ur balans. Han satt o titta mot andra banan där kusin Lovis startat lite innan. Men, han kom igång. Sprang tre hinder i flygande fart. Mitt på balansen bromsar han och tittar på domaren. Han hoppar av balansen, går fram till domaren o börjar skälla lite på domaren. Det har aldrig hänt innan! Gissa om jag blev förvånad o kom av mig. Blev även besviken på att det hände just på SM. Men, va väl SM-nerver för Kiro med. 
Vi blev till slut diskade när Kiro tog A:et istället för en tunnel.
Efter loppet gjorde låret riktigt ont, så det blev linda och högläge en stund. 

(null)


(null)


(null)


(null)


(null)På lördagen var det dags för hopploppet. Banvandringen kändes åter ok. Väl på startlinjen var jag laddad och den här dagen var Kiro och på samma bana. Det blev inget klockrent lopp. Lite strul på vägen och i slutet slarvade jag och tappade Kiro så han missade ett hinder och vi var diskade igen. Men en betydligt bättre känsla den här dagen.

(null)


(null)


(null)
Hindret där jag tappa Kiro och på nästa va vi diskade

Jag har två filmer från tävlingen. En som kompisar filmat och en som jag spelat in från livesändningen. 

Egen 

Livesändning 


Den tredje dagen var det finaler. Eftersom vi diskat oss i båda loppen kunde vi njuta av finalerna från läktaren. 
Häftigast var att Anna-Karin och Laban kom på tredje plats i XS! Jag missade deras lopp men kom i tid för ärevarvet. 

(null)


(null)


Det var alltså det från vårt första SM. Inget att skryta med, men är nöjd med min känsla inför loppen och med hopploppet. Nu får vi jaga vidare efter nya SM-pinnar och hoppas att både hundar och människa får vara friska. 💕RSS 2.0