Säsongsstart

 
Nu har vi startat agilitysäsongen! Det gjorde vi riktigt bra om jag får säga det själv. I lördags var vi i Klippan och körde 3 hoppklasser. Banorna var bra, flytiga och innehöll en del fällor. Kiro följde och lyssnade riktigt bra och fixade saker som vi knappt eller inte alls tränat på. Dagen slutade med 3 SM-pinnar och två cert!
 
 
 
 
I söndags var det dags för 3 agilitylopp, också i Klippan. Även här var det fina banor men med några klurigheter. Kiro jobbade lika fint denna dag. Riktigt grym var han. Alla kontaktfält satt som en smäck, utom ett som var ett gränsfall, men blev godkänt. Tyvärr syns det inte helt på resultaten hur bra Kiro var. I första loppet kom Kiro med för hög fart, fick en för stor sväng och tog därmed ett hinder för mycket. Detta var precis innan mål så jäkligt retligt på ett i övrigt snyggt lopp. I andra loppet kunde min skadade kropp inte springa på snabbt nog och precis innan mål gör jag ett sent byte som Kiro missförstår och är på väg på fel sida om ett hinder. Lyckas få tillbaka honom med får 5 fel. Sista loppet, som också var bra, men kanske ändå helgens sämsta lyckas vi springa felfritt och hamnade på 3e plats med SM-pinne.
 
 
 
   
 
Nu har vi 6 SM-pinnar i hopp och 3 SM-pinnar i agility. Vi saknar alltså "bara" en agilitypinne. Men ska vi fortsätta göra snygga lopp med stolpe ut så kan det vara svårt nog att ta den pinnen. 
Kiro har dessutom 2 agilitycert och 2 hoppcert. Otroligt!  :D
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Jämförelse


Långt uppehåll i bloggen igen. Det har varit lite paus i tävling men tränat har vi gjort så smått. Firat jul o nyår, vatt mycket i skogen, simmat lite o tränat lite agility.

(null)

(null)

(null)

(null)


Igår var jag o pojkarna i Skånehallen o tränade lite agility. Nemo har fått tjata kontaktfält i vinter o de börjar sitta även i bana nu. Dock är jag rädd att det blir svårare för honom att stoppa på tävling. Slalom behöver vi också jobba vidare på. Han kan slalom så länge jag inte gör något konstigt byte eller jag skickar honom på en annan vinkel. Driva framåt o inte titta på matte hela tiden försöker vi också jobba på.

Igår avslutade jag med att båda pojkarna fick springa på en enkel cirkel. Filmade dem o tog tid på dem. På första varvet missar Nemo ett hinder men trots det är Kiro snabbare. 
Folk jag tränar med säger alltid att Nemo är mycket snabbare än Kiro. Jag hävdar att de är rätt jämna. Däremot ser Kiro långsammare ut. O Nemo är så jäkla galen i agilitysammanhang så därför tror man nog att han är snabbare. 
Dock kan jag tänka mig att Nemo ökar farten så småningom när han får mer rutin och blir säkrare. 

Gjorde en liten jämförelsefilm:

https://youtu.be/Lhe6YtFAzMc
RSS 2.0