Vårsolen


I helgen har det varit fortsatt härligt o soligt väder. Idag har vi haft en riktig utedag med fix o långpromenad.


(null)
Killarna hjälper till med veden

(null)
Spanar

(null)
Nemo håller koll

(null)
Spring i benen

(null)
Nemo hitta såklart en sten

(null)


(null)
Nemo hitta vanten som matte hade "tappat".


Sportlov


Denna veckan har jag haft sportlov! 😃 Och givetvis har vi passat på att träna lite agility. I måndags var vi i Skånehallen och tränade på färdig bana där. Nemo som varit så säker på kontaktfälten slarvade en massa. Igår var vi åter i Skånehallen och Nemo slarvade åter med kontaktfälten. Så vi backade några steg i träningen och tjatade kontaktfält. 
När Nemo skulle göra tävlingsdebut kom jag ju på att vi aldrig (!!!) tränat däcket. Som tur var dök det inte upp på tävling! Men nu tog vi tag i inlärningen. Han var väldigt skeptisk. Fick sätta hinderstöd för att han inte skulle hoppa vid sidan och sänka det så han inte kunde springa under. Till slut gick det. 👍🏼
Lite film från Nemos träning igår.Kiro fick igår träna lite på en slalom-kombination som dök upp när vi tävlade i Nutrolin senast. Det fixade han fint! 😃
Film på det:Idag har vi varit i Agilityfabriken och tränat med Anna-Karin o hennes lilla gäng. Kontaktfältstjatet med Nemo igår gav resultat och han satte alla kontaktfält! 😄

Efter träningen gick vi en runda i Vedema. Härligt väder så blev en skön promenad.

(null)


(null)


(null)


(null)
Hela fyrbenta gänget 

(null)
Myrkungen

(null)


(null)


(null)


(null)


(null)
Tittut

(null)
Trötta 💤

Present


Idag har vi varit på Sheltiepromenad i Billesholm. Det är Kiros och Nemos uppfödare som håller i promenaderna. När vi kom dit kom Karin och Lars med blommor och champagne och gratulerade till Kiros championat.


(null)Det blev en trevlig promenad och efteråt friserade Karin öronen på pojkarna. 


(null)När vi kom hem blev det årets storbad, föning o borstning. De ser lite tunnare ut när de är blöta och fluffet försvinner. 

(null)
Kiro


(null)
Nemo

Nemos agilitydebut


Nemo har i helgen gjort officiell agilitydebut. 🐾🏃🏼‍♀️ Och han imponerade på mig. 🌟

Första loppet var en planerad disk eftersom jag belönade kontaktfält. Banvandrade bara 8 hinder för att sedan belöna om Nemo gjorde rätt på A:et. Men de 8 hindren innehöll både hopp, tunnlar, vippa, slalom och A:et. Och han fixade det superfint. 
I andra loppet sprang Nemo förbi hinder 2, annars ett skitfint lopp! 

(null)

Lopp 3 gick superbra tills matte trillade på väg till sista hindret så Nemo missade sista och vi blev diskade. 🙈 Så typiskt att jag ska ställa till det.  Ont o lätt svullen fot samt lite blå på benet blev jag av fallet. 

Nu är det en trött kille. 💤💕

(null)

SM-klar och champion


Idag har jag och Kiro varit i Nutrolin arena och sprungit 3 agilitylopp. Ångrade i princip min anmälan så fort PM kom eftersom jag insåg att det precis som vanligt skulle ta lång tid. Dessutom var det blåsigt, regnigt, kallt och lerigt idag, så inte särskilt uppiggande. Som grädde på moset vaknade jag med rivig hals och seg i kroppen. 

Men, så jäkla gött då att sätta ett lopp som ledde till att vi är kvalade till SM 2019!!! 🇸🇪
Dessutom fick vi vårt tredje agilitycert och Kiro är därmed agilitychampion. 🏆

(null)


För ett år sedan, den 10 februari, gjorde Kiro riktig agilitydebut efter att ha varit skadad en längre tid. Vårt mål det året var att ta oss till klass 3. När jag fick veta att SM 2019 skulle vara i Skåne tänkte jag att det var ju synd för det hinner vi aldrig kvala till. Vi får satsa på SM 2020 o hoppas att det inte är för långt bort. 
Men, nu sitter vi här och är kvalade till SM. Galet skoj! Vilken grymt duktig hund jag har! 💕

RSS 2.0