Äntligen!


I söndags var Kiro och jag i Värnamo och tävlade agility. Vi gick upp mitt i natten, 03.30, eftersom banvandringen skulle starta 7.00. Det var dessutom både mörkt, dimmigt och minusgrader (-1 - +2), så kunde inte trampa på gasen precis. Massor med vilt var ute och yra också. Blev ett stopp på vägen för att köpa lite frukost. Var uppe i Värnamo i lagom tid för att hinna lite rastning och sedan gå till banvandringen. 

(null)I första agilityloppet rev Kiro flera hinder. Det gjorde att jag tappade lite fokus. Kiro glömde dessutom lyssna så det blev en disk. 
Tänkte då, har jag gått upp skittidigt och kört i 2 timmar för att misslyckas i 4 lopp?!
Inför andra agilityloppet värmde vi upp på hopphindren utanför hallen. Kiro rev en gång och fick då ta om det. Därefter rev han inte fler hinder den dagen. 

I andra agilityloppet fick vi till det mesta, bara någon liten tidsmiss. Och det blev riktigt bra! Vi kom på 3e plats och fick både SM-pinne och Cert! 

(null)


Sedan var det dags för hopplopp. I första hopploppet lyckades Kiro trassla in sig i slalom  eftersom han halkade. Det blev tvärstopp, men han lyckades hämta sig och komma in rätt igen och fortsätta. Det blev ett litet stopp till innan mål då Kiro siktade på fel tunnelhål så jag fick panik-kalla lite. Men det blev till slut rätt och felfritt. Det blev en 7e plats med SM-pinne.

(null)


Inför sista banvandringen tog domaren plötsligt paus och det blev engångsposter väntan. Jag hann både bli trött och frusen. När banvandringen väl drog igång var jag ofokuserad. Fick säga till mig själv att skärpa mig, för det var ingen svår bana.
Loppet blev till slut felfritt. Men det innehöll både stora svängar som kostade tid och dåliga byten där jag var ivägen och det blev stopp. Kiro gjorde verkligen sitt bästa med den dåliga guidning han fick av mig. Vi slutade på en 14e plats. 

Men jag är nöjd! Vi fick ju 2 SM-pinnar och ett CERT(!!!) med oss hem. Och trots allt 3 av 4 felfria lopp. Vi är också halvvägs till SM. Det trodde jag inte när vi började tävla i vintras. Nu har vi en tävling kvar i år. Sedan tar vi lite tävlingsvila.

(null)


Agility, höfter, VM, höstsol

 
Dags för gott och blandat-uppdatering. I slutet av september var Kiro och jag och tävlade i Söderåsen. Resultat...? Tja, inget att snacka om. Men agilityloppet hamnade på film. Tyvärr åkte vi på slalomstrul annars var det ett bra lopp.
 
 
 
 
 
I måndags, den 8 oktober, fick Nemo röngat höfter och armbågar och i onsdags fick vi resultatet. Allting var tipptopp! :D  Känns väldigt skönt då jag funderat lite kring det. 
 
  
 
 
 
 
 
 
I fredags fick Nemo testa att springa rakt slalom. Vi har tränat allé och på kurs för en vecka sedan hade vi en väldigt smal allé. Så när vi tränade i torsdags fick Nemo testa rakt slalom. Och... han fixade det! Han höll igen lite på farten och tänkte, men gjorde rätt. Farten kommer när han blir säkrare.
 
 
 
 
 
I helgen har vi varit mycket ute i det fina höstvädret. I lördags var vi på traktorpulling. I söndags var vi ute och fixade och hundarna busade och blev skitiga. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Höll nästan på att glömma. Förra helgen var vi dessutom på agility-VM i Kristianstad. Roligt att uppleva.  Fick se mycket häftig agility. Bland annat detta häftiga ekipage från Ryssland. 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0