Pinne 2


I lördags var vi i Halmstad och tävlade agility igen. Det började dåligt med att jag redan på uppvärmningspromenaden trampade fel på grund av en trädrot som stack upp. Föll och det tog en stund innan jag kom upp igen för det sprängde så i foten. Kom lite spontana utryck flygandes ur munnen. Stukade samma fot som i vintras så nu är knölen svullen och blå igen. 
Men när jag väl kommit på fötter igen försökte jag köra på som vanligt och jag fick sprungit våra 3 lopp trots värkande fot. 

Först ut var ett agilitylopp. En fin bana med lite utmaningar. Tyvärr kom Kiro fel i slutet av slalom och missade en port. Jag struntade i det sprang på och tog sedan snabbaste vägen ut. Så körde inte hela banan. Dels för att spara foten, men även för att balansen var en utmaning och eftersom vi redan var diskade ville jag inte riskera att ha en misslyckad balans med i bagaget.

På första hoppbanan hade jag lite svårt för att bestämma handling. Jag gjorde ett val som visade sig vara dåligt och kostade oss en hel del tid. Min första plan hade funkat bättre... på ett ställe hoppade hundarna rakt ut i publiken och där var Kiro tvungen att stanna upp och kolla två personer som satt intill. Återigen tickade tiden. Resten av banan flöt fint och vi gick i mål med 0 fel och ledning. Vi hade dock mer än halva startfältet kvar och med två stora missar hamnade vi ändå på 4e plats, endast 2 sekunder efter vinnaren! Vi fick därmed första hoppinnen i klass 2.

Bilder från loppet:

(null)


(null)


Det sista hopploppet var också en härlig och flytig bana med några roliga svårigheter. Det kändes som att fixade vi bara två kluriga delar så skulle vi fixa denna bana. Och vi tog oss förbi svårigheterna utan problem och med bra flyt! Men i slutet  av banan blev det plötsligt stopp. Kiro tvärstannade innan ett hinder, vände och hoppade på mig. Där tappade vi vårt flow och Kiro blev osäker så slutet, som skulle vara så enkelt, funkade inte alls. Anledningen till att Kiro tvärstannade kan jag ju inte veta men jag har en gissning. Det var en lång och väldigt varm dag och i sista loppet var hindren maxade. Givetvis fixar han maxade hinder men jag tror att han var lite trött och när jag då bromsar in för att svänga så bromsar Kiro direkt eftersom han är osäker på höjden/inte riktigt orkar. Kanske... eller så blev det bara fel ändå. 

Vi fick i alla fall en pinne med oss hem så nu har två pinnar i klass 2 (en av varje). 


(null)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0