Hässleholmstävling

 
Då har vi varit iväg och tävlat igen. Den här gången blev det en heldag i Hässleholm. 
Vi inledde dagen med ett riktigt bra hopplopp. Tyvärr tog Kiro ett hinder från fel håll så vi blev diskade, men annars gick det fint. I första agilityloppet gick det också fint tills jag gjorde ett dåligt byte som Kiro inte köpte och därmed hamnade på fel sida om ett hinder igen. Det blev alltså ännu en diskning. Efter det var jag lite irriterad på dessa småmissar som så ofta ställer till det.
 
Efter lång lunchpaus var det dags för hopplopp och äntligen fick vi till ett felfritt lopp och vann.
 
 
 
 
 
Sista agilityloppet var en lite klurig bana. Vi fixade klurigheterna men sedan slarvade jag vid ett hinder vilket gjorde att Kiro sprang förbi ett hinder och vi fick 5 fel. I slutet av banan gjorde jag ett bakombyte, vilket jag insett att vi inte tränat så mycket på, men det har ändå funkat på tävling. Den här gången blev Kiro dock tveksam och vände sig mot mig och började hoppa på mig. Tror att det var lite trötthet efter en lång dag som gjorde att han tvekade. Slutade alltså på 9e plats med 10 fel och trots våra stora missar hade vi bättre tid än tvåan och var ca 5 sekunder efter vinnaren. 
 
Så vi tar med oss en vinst, vår andra pinne i hoppklass 2 och att vi trots allt gör en hel del bra saker.
 
 
Agilityloppen fastnade på film:
 
 
 
 
Nu dröjer det några veckor till nästa tävling. Det är några klass 2 tävlingar de kommande helgerna men jag har valt att avstå dem av olika anledningar. Bland annat Göinge-Broby som valt att lägga klass 2 så att man kör två lopp på fredagkväll och två lopp på lördagen. Gillade inte den uppdelningen så då anmälde jag mig inte alls. Så kan jag va...
 
I torsdags var vi på agilitykurs. Först hade Nemo kurs och sedan Kiro. Filmade vars en liten snutt med dem var.
    
 
 
Nemo har fått jobba lite på att inte söka mig så mycket och i detta klippet drar han på och söker sig framåt, så vi gör framsteg. I Kiros grupp (M-XL hundar) tog vi tid på kombinatonen och Kiro "vann". Han var dock den enda som var felfri.
 
 
 
 
 
 
  

Pinne 2


I lördags var vi i Halmstad och tävlade agility igen. Det började dåligt med att jag redan på uppvärmningspromenaden trampade fel på grund av en trädrot som stack upp. Föll och det tog en stund innan jag kom upp igen för det sprängde så i foten. Kom lite spontana utryck flygandes ur munnen. Stukade samma fot som i vintras så nu är knölen svullen och blå igen. 
Men när jag väl kommit på fötter igen försökte jag köra på som vanligt och jag fick sprungit våra 3 lopp trots värkande fot. 

Först ut var ett agilitylopp. En fin bana med lite utmaningar. Tyvärr kom Kiro fel i slutet av slalom och missade en port. Jag struntade i det sprang på och tog sedan snabbaste vägen ut. Så körde inte hela banan. Dels för att spara foten, men även för att balansen var en utmaning och eftersom vi redan var diskade ville jag inte riskera att ha en misslyckad balans med i bagaget.

På första hoppbanan hade jag lite svårt för att bestämma handling. Jag gjorde ett val som visade sig vara dåligt och kostade oss en hel del tid. Min första plan hade funkat bättre... på ett ställe hoppade hundarna rakt ut i publiken och där var Kiro tvungen att stanna upp och kolla två personer som satt intill. Återigen tickade tiden. Resten av banan flöt fint och vi gick i mål med 0 fel och ledning. Vi hade dock mer än halva startfältet kvar och med två stora missar hamnade vi ändå på 4e plats, endast 2 sekunder efter vinnaren! Vi fick därmed första hoppinnen i klass 2.

Bilder från loppet:

(null)


(null)


Det sista hopploppet var också en härlig och flytig bana med några roliga svårigheter. Det kändes som att fixade vi bara två kluriga delar så skulle vi fixa denna bana. Och vi tog oss förbi svårigheterna utan problem och med bra flyt! Men i slutet  av banan blev det plötsligt stopp. Kiro tvärstannade innan ett hinder, vände och hoppade på mig. Där tappade vi vårt flow och Kiro blev osäker så slutet, som skulle vara så enkelt, funkade inte alls. Anledningen till att Kiro tvärstannade kan jag ju inte veta men jag har en gissning. Det var en lång och väldigt varm dag och i sista loppet var hindren maxade. Givetvis fixar han maxade hinder men jag tror att han var lite trött och när jag då bromsar in för att svänga så bromsar Kiro direkt eftersom han är osäker på höjden/inte riktigt orkar. Kanske... eller så blev det bara fel ändå. 

Vi fick i alla fall en pinne med oss hem så nu har två pinnar i klass 2 (en av varje). 


(null)

En kväll på stranden


Ikväll tog Malin, jag och hundarna en tur till Lomma. Det blev promenad, bad och glass. Tro det eller ej men det var riktigt varmt i vattnet. Nemo som förra året vägrade gå i vattnet traskade idag i. Inte överförtjust men han hängde på oss och det andra hundarna.  
Bjuder på några bilder.

(null)


(null)


(null)


(null)


(null)


(null)


(null)


(null)


(null)


(null)Debut i klass 2

 
Idag gjorde jag och Kiro debut i klass 2 i agility. Jag hade inga större förväntningar mer än att se vad klass 2 hade att bjuda på för banor och se hur vi skulle fixa det. Det bjöds på tre diskade lopp, dock alla med delar som jag är väldigt nöjd med. Det tredje loppet var ett agilitylopp och där fick vi ett bra flyt, en bra känsla och Kiro jobbade på både självständigt och följsamt. Vi lyckades få till en nollat lopp och det blev dessutom en vinst! Så diskningarna kompenserades av en vinst och första pinnen i klass 2. Tyvärr är bara halva vinstloppet med på film då kameramannen satt och gjorde annat.
Jättefina RC gjorde Kiro också idag! :D
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Burar


Köpte nya burar till hundarna för ett tag sedan. Burar använder vi vid träningar och tävlingar. Eftersom jag bara fick tag på burar i samma färg ville jag ha namn på dem. Inte för att det spelar någon roll vem av dem som har vilken bur... men tänker att det kan va bra när man är på tävling och snabbt behöver få ut en av dem. Då är det bra om man tar rätt hund. 

Beställde namn som man stryker på och idag fick jag hem dem. Fick även en stor och en liten tass med. Den lilla tassen satte jag på ett handtag och den stora vid namnet. Såhär blev det...

(null)
Agilitytävlingar

 
Det har varit långhelg med valborgsfirande och givetvis har vi passat på att tävla agility. Målet med helgen var att ta den sista agilitypinnen i klass 1. Med 5 agilitylopp (o ett hopplopp) på schemat borde ju inte det vara omöjligt tycker man...
I lördags var vi i Lomma. När vi väl var där kom jag påatt det var Kiros första riktiga utomhustävling. Det är ju trots allt lite skillnad på ute och inne. Banorna ser ofta lite annorlunda ut och utomhus är det tält, människor och hundar runt hela banan. Det gick väl inte riktigt som önskat. Mycket som strulade. Men, jag hade även bestämt mig för att ta chanser och inte "safe:a"så en del saker var jag osäker på att Kiro skulle klara. Något av detta gick bra och något gick inte så bra. Det blev 25 fel i första loppet,10 fel i andra och disk i tredje. Så ingen pinne där.
 
      
 
 
 
Med såhär lycklig hund gör det väl inte så mycket med lite dåliga resultat.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Idag, 1 maj, var vi i Skånehallen och tävlade. Där bjöds det på 3 agilitylopp. I första glömde jag banan och vi blev diskade (hade redan 5 fel), i andra gjorde vi ett fint lopp men fick tyvärr en rivning. I sista loppet var jag lite irriterad över allt strul, men äntligen så fick vi till det och sista pinnen är i hamn!
 
 
 
 
 
 
 
 
Nu ser vi fram emot att leka vidare i klass 2.
 
 
 
 

RSS 2.0