Kiro 3 år

Idag blir världens bästa, häftigaste och stiligaste Kiro 3 år! 
Blir extra god kvällsmat till killarna idag.


(null)


Agility i Värnamo


I helgen har vi varit i Värnamo och tävlat agility. Det har varit superkul att springa. Härliga, typiska klass 1 banor med bra flyt o endast små svårigheter. Kiro har jobbat jättebra! Mitt mål var att få minst 2 pinnar med hem o att en av dem var i agilityklass. Det lyckades vi med! O vi va så nära att lyckas med ännu mer, men hade lite stolpe ut.

Lördag
Agilitylopp B: Första loppet, alltid lite nervöst o smått övertaggat innan man kommit in i det.  Kiro trasslade in sig lite i slalom men redde ändå ut det. Jag blev lättad, slappnade av o glömde springa. Det gjorde att Kiro kom ut ur en rak tunnel, tittade på mig som låg efter o kom då på fel sida om ett hinder o vi var diskade. Men annars gick det bra o han satte RC på balansen perfekt även om det var sned o kort ansats vilket vi inte tränat.
Agilitylopp A: Började bra. Kiro gjorde ännu ett snyggt RC med lite sväng efter, vilket vi inte heller tränat på. Däremot halkade han när han svängde och hoppade hindret så han rev. Därefter gasade han upp på vippan o jag som blev chockad när han kraschade in i hindret glömde säga "vipp" och Kiro trodde det var balansen och Kiro flög av. Många hundar flög av vippan. Den rörde sig inte alls förrän Kiro var högst upp på den. På raksträckan på slutet hade jag gett upp lite efter krasch o flygtur så jag sprang inte på riktigt och Kiro vände sig mot mig och missade sista hindret, så det blev en disk.
Hopplopp: Började också bra. Efter en rak tunnel krävdes en skarp sväng för att hundarna skulle komma rätt in i slalom. Jag kallade på Kiro o han svängde fint ut ur tunneln, men halkade och kom fel in i slalom pga det. Vi fick 5 fel men annars ett bra lopp. Slutade på 8e plats.

Söndag
Hopplopp: Finns inte så mycket att säga om loppet. Allting flöt på, vissa delar kunde vi tajtat till lite. Vi gjorde ett felfritt lopp och kom på andra plats.
Agilitylopp: Efter gårdagens flygtur på vippan var jag lite rädd att Kiro skulle vara påverkad av det. Men jag bestämde mig för att låtsas som ingenting och bara köra på, men se till att bromsa honom på vippan. Banan hade balansen som hinder 2 och Kiro satte den perfekt. Jag tappade bort mig lite men hann rädda upp det så tror inte att någon märkte det. När vi närmade oss vippan gasade Kiro på men jag skrek både "vipp" och "tryck" så han stannade. Vi fick ett felfritt lopp och vann dessutom!

Länk till filmklipp (Agility A o Hopplopp lördag):
https://youtu.be/IxslZ6VxSBo


(null)


På våra två första tävlingar har vi nu samlat på oss 3 hoppinnar och är klara för klass 2. I agility har vi 1 pinne. Så vi väntar med uppflytt tills vi tagit våra agilitypinnar.

I fredags fyllde lille Nemo 1 år!!! Otroligt vad tiden går. Jag är så glad över att jag bestämde mig för att låta honom flytta hem till oss! Han ger mig både blåmärke och gråa hår. Men ännu mer skratt o kärlek. Min knäppa lilla råtta. ❤️

(null)(null)
Myskillar


(null)
Trött efter tävlingRSS 2.0