HulaHopp 2018

 
Sedan i tisdags har vi varit i Kungälv på agilitytävling. Det var årets största agilityfest, HulaHopp, som gick av stapeln. I onsdags gjorde alltså Kiro sin klass 3 debut. Vi bodde på Nordiska folkhögskolan i Kungälv tillsammans med några kompisar.
 
 
Vårt rum
 
 
Tro det eller ej, men Kiro la sig hos Nemo.
 
 
Frukost-/promenadutsikt mot Bohus fästning.
 
 
Trötta killar 
 
 
Snygga killar
 
 
 
Vi började med ett agilitylopp. Det var en svår bana och jag hade nästan gett upp innan. Vi diskade oss, som så många andra. Det var endast 4 felfria av 134 startande.  
Hopploppet var en rolig och flytig bana. Den kändes nästan mer som en klass 2 bana. Vi gjorde ett ganska fint lopp men fick en rivning på långhoppet och därmed 5 fel. Det var 46 felfria av 142 startande så med våra 5 fel hamnade vi på 50:e plats.
 
I torsdags startade vi med ett hopplopp (film). Återigen en härlig banan med några klurigheter. Tyckte att det var en bana vi borde fixa. Tyvärr hade jag lite bråttom med att säga tunnel och då stack Kiro iväg och tog fel tunnelhål, så vi blev diskade. 
Agilityloppet var återigen en klurig banan, men den här gången var det i alla fall 10 felfria av 136. Vi diskade oss.
 
Tävlingsområdet
 
 
Tävlingsområdet
 
 
På fredagen var det inofficiella tävlingar, men det hade vi inte anmält oss till utan vi hade en vilodag. Några åkte och bada. Jag hade huvudvärk och sovit dåligt så jag blev "hemma" med två kompisar och började titta på en serie som de andra tipsade om.
 
På lördagen var det tävlingsdags igen. Vi inledde med hopplopp. Flytig och fin bana med några fällor. Kiro trasslade in sig i slalom och verkade fastna med tassen under. Jag tänkte att där gick det åt skogen. Men Kiro lyckades trassla ut sig och komma rätt så vi gick i mål felfria. Stoppet i slalom kostade oss mycket tid såjag trodde inte att det skulle räcka. Men, vi slutade på en nionde plats av 140 och tog vår första SM-pinne.
Agilityloppet var åter lite klurigt och vi diskade oss.
 
I söndags lyckades vi få båda våra lopp filmade. Vi började med hopplopp. Sprang till oss ett felfrittt lopp och lyckades ta ännu en SM-pinne i hopp. 
Agilityloppet innehöll flera, men framförallt ett, moment som jag visste att Kiro inte kunde. Men, vi gick in och sprang, fick bekräftat att han inte kunde det, gick förbi det hindret och blev därmed diskade. Sprang resten av banan lite halvhjärtat så blev lite fel till. Kiro var däremot lycklig och sprang inte alls halvhjärtat. 
 
 
Kiro med sina två rosetter - handgjorda till och med.
 
 
Film från tre av våra lopp:
  
 
 
 
Givetvis är jag nöjd med vår klass 3 debut och inser samtidigt att vi har mycket kvar att lära oss och att träna på.
 
 
 

HulaHopp 2018

 
 

Sommarlov

 
Jag njuter för fullt av ledigheten och även bloggen har lite sommarlov. Men nu tänkte jag göra en liten uppdatering. 
Förra måndagen var vi en heldag på Ven. Vädret den här sommaren har ju varit soligt och fint, och så även den här dagen. Det enda man kan klaga på var att det var liiite för blåsigt. Vi hyrde cyklar och en cykelvagn till hundarna. Visste inte hur hundarna skulle reagera på det men de är ju vana vid bur och bil så tänkte att det borde gå. Det gick finfint. De satt eller stod för det mesta i vagnen, men la sig ner någon gång. Bjuder på ett gäng med bilder från dagen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Det var två trötta hundar som åkte båten hem. :)
 
 
 
För cirka en vecka sedan hade vi ett storkpar på besök. De åt kvällsmat på fältet, sov över på taket och en lampa, åt frukost och gav sig sedan iväg igen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0