Skada och träning

 
Nu var det åter ett tag sedan jag skrev. Jobbet är igång för fullt och tiden springer iväg. Pojkarnas agilitykurser har börjat med lite friskvårdsträning. Första tillfället var utan hund och innehöll en föreläsning samt lite hinderbana för människa. Klantig som man är ramlade jag på andra hindret. Fick en kraftig stukning av foten. Det var 2 veckor sedan och foten är inte normal än. Åkte på förkylning förra veckan och fortfarande täppt och hostig. Så, det har inte blivit så mycket träning den senaste tiden.
 
Igår hyrde vi ladan i Kongsmarken 1 timme. Kiro fick nöta lite kontaktfält och Nemo fick lära sig threadle. Ibland gör Kiro super RC och ibland blir det inte alls som jag vill. Har även tränat in lite stopp på kontaktfälten (2on2off). Kiro vill gärna stanna med alla fyra tassar på balansen och jag vill ha honom hela vägen ner, så det jobbade vi lite på. Nemo är en gapig spralleråtta, men han tänker och är faktiskt ganska duktig även om hans energinivå är hög och det ibland snurrar i huvudet på honom. 
 
Lite från Kiros träning. Jag har sänkt ljudet, men stäng gärna av så slipper ni höra Nemo.
 
 
 
 
Lite från Nemos träning.
 
 
 
 
Efter träningen blev det handboll. Givetvis hejade pojkarna! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kiro träning


Tänkte att det får vara lite rättvisa. I förra inlägget delade jag en film från Nemos träning så får väl ha en där Kiro springer lite också. 
Igår hade jag bokat en timme i Nutrolin arena. Kiro fick springa banan som var uppsatt. Det var en rolig och lite lurig bana med mycket spring. Vi klarade hela banan en gång men det hamnade inte på film. Jag hade ingen kameraman med så därför var det svårt att få med hela banan på en gång. Det som gjorde det svårt var att jag försökte låta bli att skrika/kalla/ge muntliga kommando så mycket eftersom Nemo då blir taggad och skäller ännu mer i buren. Hade jag inte haft Nemo som störning hade jag nog kunnat guida Kiro bättre. Testade balansen med både RC  och stopp och Kiro fixade det bra. Han fixade slalomingångar bra men var lite osäker på utgångarna som jag försökte utmana. 


Kiro agility 5 januari


På andra banan var ett annat ekipage och tränade så Nemo fick träna lite enkla övningar med fokus på att kunna fokusera. Det gick över förväntan.

Gott nytt år

 
 
Nyprsafton 2017
 
Jepp! År 2018 är här. Tiden springerpå som vanligt. Snart är det slut på ledigheten ochen ny termin väntar. Förutom halsflussen som inledde ledigheten så har jag fått vara frisk detta lovet. Det är jag otroligt tacksam över. Jag har kunnat ta skogsturer med kompisar, tränat med hundarna, haft film o snackekvällar, umgåtts och haft det bra.   
 
I julklapp fick Kiro och Nemo små balansbollar, så att vi kan fortsätta styrketräna och utmana lite mer. Framförallt Kiro behöver lite utmaning. Hoppas ju på ett bättre 2018 med massa agility och då behöver musklerna vara i bra skick.   
 
 
 
 
 
 
 
Vi har passat på att träna en del agility nu när jag varit ledig. Kiro har mest fått fokusera på slalom och kontaktfält. Nemo har jobbat på en del grunder. Har satt ihop några klipp på lite av det Nemo gjort,som har med hinder att göra.
 
  
 
 
 
Det tar på krafterna att fira jul och nyår. ZzzZzzzZ
 
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0