Utställning och valpträning

 
Skulle gjort en uppdatering i veckan men har varit både trött och sjuk så det har inte blivit av. Är fortfarande men har samlat lite kraft i soffan. :)
 
Förra helgen var vi på utställning i Eslöv. Vi hade tur med vädret men efter mycket regnande var hela utställningsområdet var en stor lerpöl. Hemskt att gå runt i. Första gången jag ställer ut hund i gummistövlar.
Det var verkligen inte någon domare som passade mina hundar. Eller rättare sagt, mina hundar passade inte domaren. De hundar som ställdes ut och inte var sobel-färgade hamnade uteslutande sist. Tror inte någon trefärgad fick Excellent ens.
Jag var först ut i ringen med Nemo. Nemo var lycklig och gick stolt och säkert runt och visade upp sig. Jag tyckte att han skötte sig jättefint.Han var ensam hanvalp och vann därmed sin klass, men fick inget HP. Domaren tyckte att han hade för hög svans och att han lyfte framtassarna för högt. 
 
 
 
 
 
 
 
Enda gången han hoppade var givetvis det som fastnade på bild.
 
 
 
Nemos syster ställdes också ut. Hon hamnade sist bland tikvalparna och fick kritik för att hörntänderna kunde ha kommit ut lite mer. Hon hade ju precis tappat valptänderna... Nemo har inte ens tappat sina.
Karin (uppfödaren) visade Kiro. De var tre eller fyra hanar i hans klass.Min lille kille som tidigare fått Excellent fick ett Good. Han var enligt domaren för svag fram, hans ögon var för runda vilket förstör helhetsintrycket och han kunde burit huvudet lite stoltare. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Flera var irriterade över hur domaren dömde, men inte mycket att göra åt det. För mig är utställandet ganska oviktigt, dock tråkigt när det känns som felaktig bedömning. Jag vet ju att jag har de snyggaste hundarna! :D 
 
 
Tröttsamt med utställning
 
 
Mattegrisen
 
 
 
 
 
Det kommer här även en liten film från vecka 8 och 9 på online valpkursen. Gillar kursen men det som är lite jobbigt, tycker jag, är att det börjar bli så många saker att träna på så jag kan inte riktigt hålla ordning på det. Dessutom kommer det hela tiden nytt så man hinner inte repetera och träna det som valparna lärt sig. Jag har nu börjat sålla lite bland övningarna och prioritera lite och gör inte riktigt allt. Bra övningar men känns som att det blir lite stress för valpen när det hela tiden kommer nytt istället för att få vara trygg och utmanas vidare i det man kan. Men, det är ju upp till en själv vilka övningar man vill göra och jag kommer spara en del och göra det senare i livet. Sidoben som syns här i filmen ären sak som jag slutat att träna och kanske kommer ta senare i livet.  
 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Susanna

Tråkigt med domare som inte gillar alla färger, de får ju vara trefärgade! Korkad kritik om hörntänderna! Verkar vara ofta valpar får kritik att de behöver växa till sig. Förstår inte hur domarna tänker.
Är det mycket övningar så låter det ju förståndigt att sålla och kanske ta de senare.

Svar: Ja, det var som sagt en del irritation kring domaren. I alla fall från de som kom och prata med mig eller Karin. Kritiken av hörntänderna var bland det dummaste jag hört på utställning.
Ja, på valpkursen är det en hel del övningar. Hade varit en sak om de byggde på varandra... Nu känner jag att vi har en massa påbörjat men hinner inte jobba vidare med det eftersom det hela tiden kommer nytt. Vill ju vara duktig elev o göra allt, men känner att det blir inte bra. Så nu sållar jag.
Ska du gå den med Zizzel?
Jenny

2017-09-17 @ 19:21:45
Postat av: Susanna

Ja, jag tänkte gå den med Zissel. Måste nog ha något strukturerat och inte bara köra själv.

Svar: Det tycker jag har varit fördelen, att någon annan bestämmer vad jag ska träna. Blir mer strukturerat då. O det är bra övningar! Bara att det blir mycket.
Jenny

2017-09-17 @ 20:25:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0