RLD A


Idag har vi varit i Höör och tävlat rallylydnad. Det gick bra även idag! Vi kom på en 2a plats med 93 poäng. 3 poängs avdrag var mitt fel och resten var som vanligt sena sättande. Tyckte dock att Kiro fixade det bättre idag än vad han brukar. Med våra 93 poäng fick vi vårt tredje kvalificerande resultat och därmed RLD A-titeln. Vi fick besök av Anna-Karin och hennes lilla gäng på tävlingen. Innan vi åkte hem gick vi en liten runda och coolmixarna fick busa lite. 


Nu har jag varit lite modig och anmält Kiro till mästarklass i tre rallylydnadstävlingar. De två första är om tre veckor. Vet inte hur vi ska hinna få in de nya momenten till dess, framförallt inte bärande av föremål. Men, men, vi tar en chansning och sedan får det gå som det går. Än så länge har det gått spikrakt, så det får väl lov att gå lite åt skogen nu... hahaAgilityträning


Förra helgen, när jag var dunderförkyld, var vi på blåbärstävling i Hörby. Vi diskade oss i båda loppen av olika anledningar. Jag kom i alla fall på när vi körde dit att vi har ju inte sprungit bana sedan i vintras. Igår var vi i ladan och tränade med Annika, så då körde vi en lite längre kombination. Kör ännu inte hela slalom utan jobbar på ingångar med 2 pinnar bara just nu. Körde även på lite lägre höjd. Ingen stress, vill inte ha mer skador. Filmade för att se lite hur han rör sig när han springer och tycker att det ser bra ut. 
Kiro var lycklig som alltid när vi tränar. I mina knäveck kan vi nu se att han var taggad också. 😂

Litet filmklipp från träningen.


Agilityträning 22/9Med Nemo kan jag bara konstatera att han blir allt jobbigare och jag kommer få lite att jobba med där! Men otroligt rolig är han också! 

Idag meddelade han att han minsann kan hoppa upp på bänkar också, precis som storebror.
Utställning och valpträning

 
Skulle gjort en uppdatering i veckan men har varit både trött och sjuk så det har inte blivit av. Är fortfarande men har samlat lite kraft i soffan. :)
 
Förra helgen var vi på utställning i Eslöv. Vi hade tur med vädret men efter mycket regnande var hela utställningsområdet var en stor lerpöl. Hemskt att gå runt i. Första gången jag ställer ut hund i gummistövlar.
Det var verkligen inte någon domare som passade mina hundar. Eller rättare sagt, mina hundar passade inte domaren. De hundar som ställdes ut och inte var sobel-färgade hamnade uteslutande sist. Tror inte någon trefärgad fick Excellent ens.
Jag var först ut i ringen med Nemo. Nemo var lycklig och gick stolt och säkert runt och visade upp sig. Jag tyckte att han skötte sig jättefint.Han var ensam hanvalp och vann därmed sin klass, men fick inget HP. Domaren tyckte att han hade för hög svans och att han lyfte framtassarna för högt. 
 
 
 
 
 
 
 
Enda gången han hoppade var givetvis det som fastnade på bild.
 
 
 
Nemos syster ställdes också ut. Hon hamnade sist bland tikvalparna och fick kritik för att hörntänderna kunde ha kommit ut lite mer. Hon hade ju precis tappat valptänderna... Nemo har inte ens tappat sina.
Karin (uppfödaren) visade Kiro. De var tre eller fyra hanar i hans klass.Min lille kille som tidigare fått Excellent fick ett Good. Han var enligt domaren för svag fram, hans ögon var för runda vilket förstör helhetsintrycket och han kunde burit huvudet lite stoltare. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Flera var irriterade över hur domaren dömde, men inte mycket att göra åt det. För mig är utställandet ganska oviktigt, dock tråkigt när det känns som felaktig bedömning. Jag vet ju att jag har de snyggaste hundarna! :D 
 
 
Tröttsamt med utställning
 
 
Mattegrisen
 
 
 
 
 
Det kommer här även en liten film från vecka 8 och 9 på online valpkursen. Gillar kursen men det som är lite jobbigt, tycker jag, är att det börjar bli så många saker att träna på så jag kan inte riktigt hålla ordning på det. Dessutom kommer det hela tiden nytt så man hinner inte repetera och träna det som valparna lärt sig. Jag har nu börjat sålla lite bland övningarna och prioritera lite och gör inte riktigt allt. Bra övningar men känns som att det blir lite stress för valpen när det hela tiden kommer nytt istället för att få vara trygg och utmanas vidare i det man kan. Men, det är ju upp till en själv vilka övningar man vill göra och jag kommer spara en del och göra det senare i livet. Sidoben som syns här i filmen ären sak som jag slutat att träna och kanske kommer ta senare i livet.  
 
 
 
 
 
 

Nemo 6 månader

 
Idag blir Nemo 6 månader. Han har växt lite till sista månaden och är nu 34,5 cm. Fortfarande en small-hund, men lutar åt att han blir en liten medium-hund, såvida han inte slutar växa nu... 
 
 
 
 
 
Nemos streck på 34,5cm och Kiros på 40 cm
 
 
När man nu är 6 månader har man blivit stor kille. Idag började Nemo klättra upp i soffan själv. Idag kunde han plötsligt också gå i vattenpölar vilket har varit omöjligt innan.
 
En kort film med lek och hoppet upp i soffan:
 
 
 

Morgonmys
 
 
 
 
 

Tävling i Åhus


Kiro har blivit friskare och är i stort sett helt som vanligt. Så idag blev det rallytävling i Åhus. Kiro var en stjärna som alltid och det blev 93 poäng för oss och VINST! 😃 Delade vinsten med två andra, men vinst är vinst!

Ser nöjd ut 😊Vi fick totalt 7 poängs avdrag och alla 7 handlar om Kiros osäkerhet som gör att han reagerar på ljud. Om någon t ex pratar, tjoar, skäller så måste han kolla sig omkring för att se var det kommer ifrån. När han sedan tittar på mig o ser att jag stannat så sätter han sig. Men då har det hunnit gå några sekunder och vi får minus för att han är sen/bristande kontakt. Har vi otur är det ett moment där Kiro ska lägga sig... men det hör han ju inte utan sätter sig när han inser att jag stannat o vi får fel övning. Sån otur hade vi inte idag. 


Dagens avdrag. Samtliga vid stopp.Är ju medveten om vårt problem och tränar med störning. Grejen är att med mycket störning skärper han sig oftast och jobbar fint. Det är på tävling där det oftast är lugnt men kommer plötsliga ljud som är svårt. Men, vi jobbar på! O så länge vi får kvalificerande resultat är jag nöjd. 


Några bilder från helgen...Nemo har fått sitt första bad. Djurplågeri tyckte han att det var.

Morgonmys.
RSS 2.0