Rally upp och ner

 
Dags för uppdatering! Tänkte skriva för två veckor sedan, men det blev aldrig. Blir helt enkelt nu istället. 
 
För två veckor sedan gjorde vi debut i mästarklass. Vi hade kämpat i 3 veckor med momentet bärande av föremål. Kiro tyckte inte om det. Bära saker gör han gärna men inte när jag ber om det i just den här situationen. Vi åkte till tävlingen i hopp om att momentet inte skulle vara med eller att det helt enkelt fick bli pankkaka avdet. På lördagen var vi på Söderåsens brukshundklubb. Kiro var låg redan när vi kom dit och inte alls sugen på att utföra några moment. Banan började med bärande av föremål vilket misslyckades. Jag lät bollen ligga i hopp om att Kiro inte skulle påverkas av misslyckandet och blev därmed diskad. Kiro var ju låg redan och att veta att han gjort fel gjorde inte saken bättre.Han ville helst fly ut från planen och jag fick kalla på honom hela tiden. Han kollade hela rundan ut från banan. Hade bara kontakt med honom korta stunder. 
 
Dagen efter var vi i Helsingborg. Det var samma när vi kom dit. Kiro var låg och inte alls sugen på att jobba. Bärande av föremål låg som sista moment i banan så tänkte att det skulle i alla fall inte påverka denna gången. Tyckte att jag fick igång honom lite innan vi startade, men när vi gick in på banan var han inte som vanligt. Det började dock bra. Vid ungefär 6 skylten var det någon som röt till åt sin hund i skogen intill och Kiro stannade till och tittade åt det hållet och tappade fokus på momentet vi skulle utföra. Fick honom med mig framåt och han utförde kommande moment, väldigt halvhjärtat. När vi hade ca 4 skyltar kvar började några personer stå och prata och skratta högt utanför banan och deras hundar skällde. Kiro stannade och sedan var han helt ur fokus. Han följde långsamt med mig men hela tiden tittandes åt de som pratade och skällde. Vi slutade på 31 poäng...
 
Det var väldigt frustrerande med detta osäkra beteende hos Kiro. Han har alltid velat ha koll och vi har alltid fått något litet avdrag som berott på att Kiro blivit störd av något utanför planen. Men här låste han sig helt och ville helst bara bort.
 
Var anmäld till en tävling 28/10 där det skulle bli lottning om platserna och efter den misslyckade helgen hoppades jag på att vi skulle bli bortlottade. Men, givetvis kom vi med...
 
Så, igår var vi i Trelleborg för dubbelrally. För att spara tid fick vi banvandra båda banorna på samtidigt, vilket visade sig bli lite rörigt för mig. Jag förberedde domarna på att jag eventuellt skulle belöna på planen eftersom min hund varit låg.
Men, första rundan var Kiro allt annat än låg. Han var nästan övertaggad. Men, han höll sig i vår bubbla nästan hela tiden.  Vi slutade på 94 poäng, 4e plats och vårt första cert! 
 
 
 
 
 
Det gav en bra känsla inför andra rundan. Men, när det närmade sig hade Kiros energi dött och han låg nästan och sov i min famn medan vi väntade. Försökte få igång honom innan start, men det var inte riktigt samma som inför första.rundan. När vi kommer in till startskylten inser jag dessutom att jag Kiro på fel sida. Första banan var start på vänster sida  och andra banan på höger. Bytte sida på honom vid startskylten men givetvis stördes vårt fokus av det. Sedan var det ungefär samma. Jag fick kalla på Kiro för att han skulle följa mig och inte rusa iväg. Vi hade över 60 fel när Kiro vid 3e skylten från mål blev helt okontaktbar och bara stirrade ut från banan. Jag valde då att diska oss och klappade honom, backade, klappade händer och fick honom med mig. Vi utförde nästa skylt, som var en snurr, medbra energi och då belönade jag och gick ut från planen.
 
Så det blev ett toppresultat och ett bottenresultat på samma förmiddag. Nu tar vi lite uppehåll så hoppas jag att rallylusten kommer tillbaka.
 
 
Tog en promenad till stranden innan vi körde hem.
 
 
Man blir trött av en tävlingsdag i blåsten.
 
 
På och under kudden.
 
 
Bröderna kvällsmyser
 
 
 
Hittade den här i tvättpåsen när jag förberedde för tvättning imorse. Undrar vilken temp man tvättar den i...? Tvättmedel/sköljmedel?
 
 
Kom fram till att det nog är handtvätt som gäller.
 
 
 
Den här veckan var det ingen Valp till stjärna -kurs. Istället hade vi i läxa att leka på allmänna platser och filma det. Här är vår film.
    
 
 
 
 
 

Nemo 7 månader

Idag blir Nemo 7 månader. Cirka 35 cm hög (kanske något lägre) o löjligt söt. Hans valphörntänder i överkäken sitter kvar, hårt som tusan o inga vuxentänder verkar va på G. Snart får väl veterinären plocka dem, men vi ger det ett tag till...

Det var en kort 7 månaders uppdatering. 
Igår var vi på Sheltiepromenad i Klåveröd tillsammans med 27 andra hundar. Kiro brukar älska det men tyckte att det var lite jobbigt. Han var rätt spänd o osäker på några andra lite större hanar. Han rök ihop med en av dem som kom springandes rakt mot honom. Eftersom jag märkte att han var spänd höll jag honom kopplad så fick ju snabbt lyft upp honom och avbröt det hela. Nemo fick skutta lös och leka lite på slutet när alla lugnat sig lite. Vill inte riskera mer skador. 

Slänger in några bilder från promenaden också.Blåbärstävling


Idag har vi varit i Veberöd på blåbärsagility. Två blåbärslopp och två tunnelrace blev det. Bara ett lopp, det första, fastnade på film o det var väl tur då att det var vinnarloppet. Vårt andra blåbärslopp kändes superbra, men fick tyvärr en rivning.  Varför han rev vet jag inte. Slarv, trötthet, att han tittade på mig... Innan sista blåbärsloppet hade vi även hunnit med två tunnelrace. De flöt också fint. I första loppet flöt allt fint, kände att Kiro kunde trycka på mer. Mina krafter tog slut o jag hann inte placera mig så Kiro missade sista hindret. I andra tunnelloppet satt både fart och handling. Vi nollade och kom på tredje plats. 

VinnarloppetDet var härligt med den bra känslan, framförallt i de två sista loppen. Kiro kändes pigg, lycklig och taggad. Nu får vi se om kroppen fortsätter kännas lika bra.


Nemo har varit igång och tränat lite. Slänger in en film från vecka 10-12 på valpkursen online. 


Valpkurs vecka 10-12


RSS 2.0