RLD F


Idag har jag ock Kiro varit i Lomma och tävlat rallylydnad. Vi lämnade den lille hulliganen hos mormor så att vi kunde fokusera på tävling och Kiro fick egentid. 

Kiro kändes inte riktigt så på hugget och fokuserad innan start som sist. I första momentet fick Kiro syn på domare o skrivare och tappade fokus en stund. När han upptäckte att jag stannat la han sig ner när det skulle vara ett sättande och vi fick minus 10 poäng. Jag upplevde att han tappade lite fokus vid flera tillfällen och inte var i "bubblan". Bland annat hörde han barn skrika och stannade upp/tittade åt andra hållet.

Visste ju att vi fått -10 och tänkte att vi säkert fått lite avdrag för bristande kontakt. Vid prisutdelningen var det lite svårt att höra domaren och jag satt där och vänta. När det var det var första platsen kvar sa jag till en hundkompis att jag nog missat när de ropade upp mig. Då säger domaren mitt namn. Haha Vi vann minsann! På 90 poäng. Det blev alltså bara de där 10 poängen i avdrag, inget mer. 


På de tävlingar jag varit innan har inte 90 poäng räckt till vinst. Men det var kul att det gjorde det idag. Jag ser det som att det är ödets sätt att rätta till misstaget från förra tävlingen. 😄

Det blev alltså både vinst och en ny titel, RLD F.


Nu ska vi sova men slänger in några bilder från de senaste dagarna också...
Nemo

 
I fredags flyttade lille Coolmix You Learn "Nemo" hem till oss. Nemo är från samma kennel som Kiro och har dessutom samma mamma. Han är en mysig, framåt, tuff och busig liten piraya.
 
 
 
 
 
Jag har inte möjlighet att göra något längre inlägg eftersom jag har fullt upp med att hålla valpen från att bita i datorsladden. :D 
Därför lägger jag upp två filmer istället för en massa foto.
 
Den första filmen är med foto från när Nemo var nyfödd till hans första dag hos oss.
 
 
 
 
 
Den andra filmen är lite klipp från när Kiro och Nemo leker.
 
 
 
 
 
 

Varför tävlar du inte?

 
I helgen drog tävlingssäsongen igång och många hundvänner var iväg och tävlade och gjorde sin debut i klass 1 med nya hundar. Planen var att jag och Kiro också skulle det. Men planer ändras ibland...
 
Jag har fått frågor kring varför inte vi var med i helgen så tänkte att det är lika bra att skriva här. Men det är en lång story så man får ha ork, tålamod och intresse. 
 
Förra sommaren började Kiro strula i slalom. Trodde först att det bara var unghundsfasoner och att han därför plötsligt "inte kunde". Vi struntade i slalom några veckor och testade sedan igen. Men det var fortfarande samma. Då tolkade jag dessutom hans kroppsspråk som att han ville fixa det och att det inte handlade om att han inte kunde, utan att det var något som begränsade honom. Linda, vår tränare som också är massör, kände på honom och upptäckte att han var väldigt spänd i bakdelen. Framförallt höger lår var spänt. Han fick massage några gånger och det blev lite bättre. Sedan bröt han ju benet. Vänster ben bröts och höger blev belastat...
 
När det brutna benet läkt körde vi så sakta på igen, men Kiro hade fortfarande problem.Jag kontaktade Niels på M-Touch. Han behandlade Kiro i 30 minuter och därefter gick vi ut och körde några superslalom. Det funkade en kort tid, sedan var problemen tillbaka. Han har haft problem både med slalom och ibland att hoppa. Han har vid några tillfällen fått behandling av Niels. Det blir då bra, men kommer snabbt tillbaka. Har varit supernoga med uppvärmning och nedvarvning vid träning,samt masserat honom själv efter all träning. Detta har ju hjälpt, men inte tagit bort problemen helt.
 
Så till slut bestämde jag mig för att kontakta veterinär och kolla upp det. Det har varit några turer. Två veterinärer, två ortopeder, röntgen, CT, MR och ultraljud. Senaste beskedet är att ortopeden inte är säker men hon är inne på att det är en kronisk inflammation. Det innebär i så fall vila och rehab i 3-6 månader.
 
Så med andra blir det ingen agility på ett bra tag. Tråkigt, men jag har varit rätt inställd på detta. Kiro är ung och det finns ingen anledning att stressa. Vi får helt enkelt se vad som händer.
 
 
 
 
 
 
 
 

Valborg

 
April månad avslutades med riktigt fint vårväder. Vi tog en tur till Saxtorpssjöarna under dagen. Det blev både promenad, bad och picknick. Lite härliga bilder fick vi också till, såklart.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
På kvällen var vi och tittade lite på elden. Mycket folk som vanligt. Kiro tyckte att det var rätt tråkigt och gnagade pinne istället. :)
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0