2 år


Idag fyller Kiro 2 år. Helt otroligt vad tiden går snabbt! 

Han har firat med lite gott att äta och lek. 😊Lille Kiro 2015
Store killen! Fortfarande lika pinntokig.
Lill-Kiro leker med pinne

Vårpromenad

 
I söndags var vi på promenad vid Mölledammarna tillsammans med sheltiefolk. Det var helt underbart vårväder och det blev en härlig promenad. Vi var inte så många som vi brukar vara, men ett lagom gäng. Kiro var lyckligt och skuttade rundor. Han kämpade hårt med att få någon till att vilja leka med honom. Han lyckades lite då och då... När han inte lyckades roade han sig själv med tokryck och att flyga fram och tillbaka över diken, springa över spångar och bada i jyttja. Knäpphund!
 
Foto både från egen kamera, Anna-Karins och Karins.
 
Samling
 
 
Hundarna har hittat något intressant
 
 
 
 
Kiro i full fart
 
 
Kiro (2 år) och Isak (1 år) fannvarandra. Eller Kiro fann Isak... haha
 
 
 
Isak ville hellre spana på tjejer än att brottas.
 
 
 
 
 
 
Gruppbild
 
 
 
När vi kom hem blevdet mys på balkongen och vi båda slumrade till lite. :)
 
 
 
 
 
 
 

Utställning - Malmö int 2017

 
I söndags var vi på internationell utställning i Malmö. Kiro var fluffad och puffad, klippt och borstad och allt det där som hör till. Dock inte utställningstränad, dvs tränad i att stå och gå snyggt. Han fixade det ändå rätt bra. Han är ju en glad kille och svansen blev lite hög och viftande vilket den inte får vara. han gick i unghundsklassen tillsammans med två andra hanar, så de var inte så många ungdomar. När jag satte upp Kiro på bordet missade jag det som jag vanligtvis brukar tänka på, eftersom Karin sagt till mig, nämligen att se till så att framtassarna står bra. Framtassarna blev lite sneda och givetvis påpekade domaren det. Han tyckte att jag skulle stärka Kiros muskler så att han kunde stå ordentligt... Han tyckte även att Kiro var en grov hane. Det har jag inte hört innan...Var faktiskt hos veterinären i veckan och alla envisades med att tro att Kiro var en tik eftersom de tyckte han var så "liten och nätt". Det kanske jag inte håller med om, men ovanligt grov tycker jag ju inte heller att han är.
 
Omdömet Kiro till slut fick var Very good och han hamnade på 2:a plats i klassen.
Domarens kritik:
Substansfull hane. En aning grov i skallen. Stora ögon. Bra underkäke. Tillräcklig bröstkorg för åldern. Goda vinklar, står utställd fram. Vacker päls och färg.
 
      
Ställa hunden snyggt på bordet är inte min grej. 
 
 
 
 
 
Kiro hälsar på domaren
 
 
 
 
 
Vinnaren - så ställer ett proffs sin hund  :)
 
 
Utställning är ju inte riktigt min grej...men vi ska ställa någon gång till tänker jag,sedan får det vara nog.
 
Skogen däremot är mer vår grej. Igår var det riktigt vårväder så efter jobb drog vi till Eksholssjön och promenerade i solen.
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tävlingsbilder

 
Jag har som vanligt ägnat mig åt lite nörderi av olika slag med hjälp av filmerna från tävlingen. Vad ska man annars med filmer till. Bland annat har jag tagit tid på Kiros lopp för att se hur de låg till utan missarna. I alla tre loppen låg vi nära vinnaren i tid. Det går ju inte att mäta exakt och dessutom tappar man ju lite fart när det blir fel jämfört med om det flyter på... Så verkligheten kan ligga på både plus och minus jämfört med vad jag fått fram. Jag kan i alla fall konstatera att vi låg på minst andra tid i alla lopp. Så det verkar lovande. Nu vill jag bara ha en hel hund som kan träna på det vi vill träna.
 
Har fått tag på två foto från tävlingen i lördags som jag tänkte dela med mig av. Lycklig kille på banan! Viktigast av allt! Lycklig hund slår alla tider och felfria lopp. :D
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Agilitytävling i Nutrolin Arena

 
Idag, årets första vårdag, har vi varit i Nutrolin arena och tävlat agility. Inne i en kall hall när man kan vara ute i solen... Vad gör man inte för att få köra agility igen? :D
Det var över ett år sedan jag tävlade officiellt och det har varit ett långt år. Riktigt roligt att stå på start igen!
 
Detta var vår officiella debut... Jag ser det dock inte riktigt så. Min plan med denna tävling var att kolla av hur vår tävlingsstatus var inför den "riktiga" officiella debuten i slutet av mars. Jag ville kolla hur han reagerar i tävlingsmiljö, på domare och annat folk på banan, hur hans RC funkar, med mera. Helt enkelt se om något inte funka och vad vi i så fall skulle fokusera på.
 
Hur gick det då...?
 
Agilitylopp A: Mina nerver spökade lite innan loppet, men ett djupt andetag på start så var det borta. Jag hade planerat ett framförbyte efter tunneln (hinder 3), men fick för mig att Kiro kom för snabbt i tunneln och att jag inte skulle hinna så fegade vilket gjorde att både jag och Kiro kom fel till ett bakombyte. Kiro sprang förbi hindret (vägran = 5 fel) och jag fick snurra tillbaka honom. Därefter flöt det på fint. Kiro gjorde en bättre vippa än på träning, vilket jag gissat att hanskulle. Kiro tvekade något på uppfarten på balansen vilket gjorde att han kom lite fel i stegen och en lite hög träff på kontaktfältet på nerfarten. Men, en träff! :D 
Vi slutade på 8e plats av 40 med våra 5 fel och trots att Kiro fick göra en extra snurr hade vi tredje bästa tid! Retligt när det handlar om att jag fegar... 
 
Agilitylopp B: Här flöt allting fint förutom slalom. Kiro gick in fel (lite klurigt slalom) och när jag snurrade för att att ta om bjöd han både på bett i knäveck och rumpa. Någon måste ju roa publiken. haha 
Åter igen en fin vippa. Och balansen då... Kan inte vara mer lycklig! Det blev en riktig fullträff! :D
Vi placerade oss på 18e plats av 38 med våra 10 fel.
 
Hopplopp: En ganska enkel och flytig bana, men ingen snäll slalomkombination i klass 1. Allt gick fint, fram till slalomingången. Där gjorde vi en repris från förra loppet med fel ingång, rump- och knäbett.
Fick 5 fel och slutade på 17e plats av 39.
 
Det var inte helt enkla klass 1 slalom idag och den trenden märkte jag redan förra året när jag tävlade klass 1 med kompisars hundar. Att det är något vi behöver jobba på vet jag. Slalomträningen har inte gått enligt planen och sett ut så som jag velat pga spänningarna i Kiros bakdel.
Så de två lopp där slalom blev fel är jag ändå väldigt nöjd med. I första loppet är jag väldigt nöjd med Kiros prestation, men inte med att jag fegade.
 
Tar med mig från dagen att:
* jag har en fantastisk hund. Han springer på bra! Inte som där allra snabbaste och galnaste, men tillräckligt!
* jag kan och måste börja lita på honom. Behöver inte stötta för mycket.
* RC funkar på tävling. I alla fall på rakt fram mot tunnel. (Att det bara är rakt fram som funkar vet jag. Ska ta tag i svängarna.) 
* Kiro fixar störningen som finns på tävling. I alla fall inomhus. Tillkommer lite nytt som tält och publik runt banan när man tävlar utomhus.
* visualisera/göra upp en plan för våra förberedelser innan start verkar ha positiv inverkan på mina nerver och fokus. (Tips från föreläsningen i tävlingspsykologi. Funkade även på rallylydnaden.)
 
Nu ser vi fram emot den riktiga debuten i Lomma i slutet av april.
 
Lite filmbevis från dagen måste ni ju få.
 
 
 
 
 
 
Trött kille efter två lopp. Laddar inför sista. (myser aldrig i famnen, om han inte är väldigt trött)
 
 
 
 

RSS 2.0