Sandpromenad och annat

 
En av uppgifterna som vi fick av sjukgymnasten i torsdags var att gå långsamma promenader på mjuk och ojämn mark. Detta för att aktivera de stabiliserande musklerna. Vi har gått några turer i skog (utanför stigen), gräs(gärna lite högre) går vi i varje dag. Idag var vädret fint och då passade det bra med lite sandpromenad. Vi körde till Vombsjön. Har inte badat där innan bara varit i skogarna omkring och gått. Det blåste en del idag så det gick lite vågor på sjön. Vi gick en liten långsam promenad i sanden. Eller, Nemo skutta och letade saker han kunde stoppa i munnen. Till slut drog Kiro så mycket till vattnet så det fick bli lite badande också. Kiro jagade leksak och Nemo skällde på vågorna. Nemo råkade bli lite blöt om tassarna när han blev nyfiken på leksaken som Kiro lagt precis i vattenkanten, men för övrigt höll han sig ifrån vattnet. Men nyfiken var han.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kasta igen!!!
 
 
 
 
 
 
Vombsjön
 
 
Inte helt bekväm med att sitta i trädet, men bilden blir bra.
 
 
Lite massage är skönt
 
 
 
Delar även lite bilder som låg på mobilen från de senaste dagarna.
 
 
Växer så det knakar
 
 
Godisträd!
 
 
Inte okej att storebror försöker ta MITT godis.
 
 
Snälla, jag kan väl få ta Nemos mat... Han tänker ju inte äta den... 
 
 
Slappar i soffan 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Trick

 
Idag har vi varit en tur i skogen innan midsommarfirandet. Nemo har varit full av energi idag. Försökte ta bilder i skogen men de på Nemo blev mest sudd.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Det blev en tur hem till föräldrarna också och jag fick filmat lite av matningen. 
 
 
 
 
 
 
 

Sommarlov och film

 
 
 
Sommarledigheten har börjat och därmed även min laddning. Hoppas att det blir lite sol i sommar så att man kan bli fulladdad. Det lär behövas.
I fredags var det skolavslutning och jag sa hejdå till mina treor som jag nu lämnar vidare. Har fått många fina ord från föräldrar, men framförallt och viktigast från eleverna. Lite vemodigt att lämna dem. Till hösten väntar nya utmaningar med en stor klass ettor. Så solladdning behövs...
 
Igår inleddes ledigheten med en tur i skrylleskogen tillsammans med hundarna och föräldrarna. Vädret var bra och lagom varmt. Det blev även lunch på resturangen.
 
Idag tog jag äntligen tag i att kontakta sjukgymnasterna på Evidensia i Malmö. De hade fått ett återbud så vi hade turen att få en tid redan idag. Hade ingen valpvakt så Nemo fick följa med och charmade alla som vanligt.Till slut somnade han i behandlingsrummet.
Sjukgymnasten kände på Kiro, han fick traska på vattenband, fick massage och lite laserbehandling. Han visar att han är rädd om sitt högra bakben. Tycker inte riktigt om när man ska klämma där och det är svårare att sträcka ut. Sjukgymnasten tyckte dock inte att han verkade ha ont, utan mer att det är av ren vana för att det brukar vara obehagligt. Hon kom fram till att vi behöver börja med att stärka stabiliseringsmuskulaturen. Fick lite övningar att arbeta med hemma och sedan ska vi dit om en vecka igen.
 
Tänkte dela en film idag. Det blir inte mycket filmat, har tillräckligt att hålla rätt på ändå. Men lite filmklipp på lek och bus och lite annat har det blivit.
 
 
 
 
 
Trevlig midsommar!
 
 
 
 
 

Lite av varje

 
Tänkte göra en uppdatering med lite av varje eftersom jag inte varit så flitig med uppdateringar den senaste tiden.
Den 5 juni var vi i Helsingborg för att röntga Kiro. Medan jag och Nemo väntade roade vi oss i Helsingborg. Först blev det en tur till stranden. Där hamnade vi mitt i en beach-handbollsturnering. Bra miljöträning för Nemo.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Därefter körde vi till Fredriksdal.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
När vi kom hem var killarna trötta och Kiro kelsjuk, så det blev en tupplur på sängen. 
 
 
 
På fredagen fick jag röntgensvaret. Inflammationen som han haft i höger lår har läkt, så om det är inflammationen som gett honom spänningar och besvär ska det vara bra nu. Jag får lov att börja bygga upp honom igen, långsamt. Eftersom det är en muskelskada är risken stor att det kommer tillbaka, så ska ta det lugnt...
 
   
Lika pinntokiga och givetvis ska man ha samma...
 
 
Puss puss
 
 
Den 11 juni firades Hundens nationaldag på Staffanstorps hundklubb.Vi gick dit och roade oss lite.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Igår, lördag den 17 juni, var Kiro och jag i Höganäs och tävlade rallylydnad. Det var dags för debut i avancerad klass, för oss båda. Träningen den senaste tiden har gått riktigt, riktigt dåligt. Den enda gången det funkar är om vi har Nemo hängandes i benen på mig och Kiro. Försöker jag träna utan Nemo som störning kan Kiro plötsligt ingenting. Så mina förhoppningar inför tävlingen var väldigt låga. Funderade på att strunta i det.
Jag hade som plan att om han betedde sig som på träning såskulle jag avbryta. 
Det var en riktigt bra debutbana för oss och i normala fall kunde det gått riktigt bra! Jag lyckades få igång Kiro innan start och han var riktigt fokuserad. Så fort vi gick in på banan försvann det. Han var seg och ofokuserad. Tog sig till och med tid att gäspa lite mitt i banan. Efter halva banan vaknade han och därefter flöt det fint. Vi fick en massa enpoängsavdrag under första halvan för att Kiro var sen (långsamma sättande), ofokuserad och sned. Till slut landade vi på 86 poäng (av 100) och blev trots allt godkända. Så än så länge har vi fått till kvalificerande resultat i alla våra starter.
 
 
Duktig till och med närhan är dålig alltså.
 
 
 
Somnade till på soffan på kvällen och vaknade upp med sötisarna intill. 
 
 
 
 
 
 
 
 

3 månader

 Det var ett tag sedan jag uppdaterade. Mycket nu inför skolavslutning på jobb och valp på det. När jag ikväll väl tänker göra ett inlägg så ska datorn göra en lång uppdatering. Skriver ett långt inlägg på mobilen istället och plötsligt stänger sidan ner och inlägget är borta. Så det får bli ett kort inlägg istället för nu är jag trött.


Nemo är nu 3 månader och han växer som ogräs. Han är en härlig, framåt och tuff kille. Han är ca 27 cm hög och enligt vissa kommer han därmed bli 37 cm som vuxen. Vi får väl se... Kiro är en superbrorsa. Visst kan han vara irriterad på honom ibland, men han tar också hand om honom, leker med honom och håller koll på honom.
En morgon sov Nemo som en stock och Kiro, som brukar hålla koll på mig när jag gör mig iordning, lämnade inte sovrummet där Nemo låg och sov. ❤️

Kiro vaktar lillebror
RSS 2.0