Ale stenar

 
Idag har vi varit på utflykt till Ale stenar. Att just titta på stenarna har man väl egentligen gjort så det räcker... Men det är ändå en trevlig tur dit när det är fint väder. Blev en promenad upp till stenarna och titta på utsikten och alla som var ute och flög. Sedan gick vi ner till hamnen och åt varmrökt lax med potatissallad. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Jul och balans

 
Den senaste veckan har gått så himla snabbt. Vi haft fullt upp med lite av varje. Bland annat har vi firat jul i juli och haft julfest med högskolekompisarna. En riktigt trevlig kväll som gick alldeles för fort, precis som vanligt när vi träffas.
 
  
Nemo hjälpte till med städningen...
 
Förberedelser
 
 
Efterrätt 
 
 
Julklappslek. Lyckades inte ens hålla i ett enda paket en endaste liten stund.
 
 
Men, Kiro fick bollar...
 
 
...Nemo fick en repleksak som båda hjälpts åt att tugga på....
 
 
...och jag fick fina blommor. Så vad gör väl det att jag kammade noll i paketleken.  :)
 
 
 
I försöket att bygga upp Kiros muskler ingår bland annat balansträning. Det tycker han är roligt. Nemo tittar väldigt intresserat och försöker sig på övningarna han med.
 
 
Snygg och duktig
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Följa John i stegen.
 
 
Nemo har gått vidare i fyra tassar i lådan-träningen och bytt till en mindre låda.
 
 
Började med Ikea-pall
 
 
Nu behärskar han även en matlåda
 
 
Kiro kör matskål
 
 
 
 
 

Bad och lek

 
Hittade lite filmklipp från förra veckan som jag inte delat med mig av. Det är från en kväll när Nemo fick tvångssimma. Tog på honom flytväst och lyfte ut honom, men han tyckte inte att det var så värst roligt. Får låta det ta sin tid så blir han säkert sugen så småningom han med. Efter badet fick de leka sig torra och sandfria.  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Trött
 
 
 
 
 

Syskonträff och Valpkurs vecka 2

 
I eftermiddag har vi varit hos Karin och Lars (Coolmix kennel). Rose-Marie som har Nemos kullsyster Kaila var också där och den andra kullsystern, Kitty, bor hos Karin och Lars så det blev både syskonträff och släktträff.
 
 
Nemo, Kitty, Kaila och mamma Nikki
 
 
 
Ännu en vecka har gått på valpkursen och eftersom jag hade både tid och lust blev det en sammanfattande film av vad vi gjort den här veckan. 
 
 
 
 
 
Har jag förresten sagt att jag hatar valptänder. Hade en taggad valp när vi lekte imorse, som hoppade och fastnade i min hand med sin sylvassa hörntand. Inte första gången... Ska bli skönt när de är borta.  
 
AJ!
 
 
 
 
 

Mat

 
Tänkte tipsa om en god fisksoppa som jag gjorde igår. Den var dessutom väldigt enkel och snabblagad. Receptet kommer från en av mina favoriter;  http://www.jennysmatblogg.nu/
Brukar ofta hämta inspiration till bakning på hennes sida, och ibland även matlagning.
 
Receptet jag gjorde igår var Fisksoppa med rödcurry. Går att hoppa över den röda curryn om man inte vill ha hettan, (men det var väldigt gott). Och följa recept helt är inte min starka sida, tex så använde jag bara lax eftersom jag inte hade någon torsk hemma. Dill hoppade jag också över. Till soppan hade jag lite créme fraiche med en pressad vitlöksklyfta i och vitlöksbröd.
 
Som sagt, väldigt gott och väldigt lättlagat.
   
 
 
 
 
Gjorde Västkustsoppan från hennes sida också för ett tag sedan. Den var himmelskt god! Men lite omständigare och tog längre tid. Värt det, men inget man gör så ofta...
 
 
 Bjuder på en filmsnutt från pojkarnas matstund och lite lek.
 
 
 
 
 
 
 

Sommarkvällar

 
Vädret den här sommaren är minst sagt skiftande. Ena dagen svettas man bara man sitter och nästa dag har man långbyxor och jacka men fryser ändå. 
Igår var en sån där varm dag som bjöd på en riktigt härlig kväll. Vi tog en tur till Saxtorpssjöarna, köpte mat på vägen och åt middag där. 
 
 
Killarna spanar på badarna
 
 
 
 
 
Efter maten gick vi en runda till den bortre sjön. Där var inte lika mycket folk och hundar. Kiro hade bråttom ner i vattnet. Det blev en hel del simmande eftersom det snabbt blev för djupt för att Kiro skulle bottna. Nemo skuttade längs strandkanten, skällde och grävde. Han ville också vara med och leka, men vågade inte blöta ner tassarna.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag lyfte ut Nemo så han fick ett litet tvångsbad i hopp om att han skulle upptäcka att det inte var så farligt. Han drack lite och tittade på fiskarna, sedan skuttade han in till torra land igen.
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag gick ut en bit med Kiro så att han kunde simträna bättre och göra svängar åt båda håll. När jag vände mig om för att kolla så att Nemo var kvar på stranden, då hade han minsann traskat ut i vattnet och var på egen upptäcktsfärd.
 
 
 
 
 
Lite bus på stranden
 
 
 
 
 
 
 
 
Det blev en liten film från badandet också.
  
 
 
 
 
Tiden gick väldigt snabbt och plötsligt hade vi varit där i mer än 2 timmar. En riktigt härlig kväll. Givetvis fick vi halva starnden med hem på Kiros ben. Sanden från Nemos hann torka och trilla av på väg till bilen.
 
Idag har istället varit den där kalla sommardagen med regn hela eftermiddagen. I förmiddags träffade vi en tjej som också går valpkursen online med sin sheltievalp. De bor också i Staffanstorp. Hennes lilla sheltieflicka var lite försiktig och tyckte att min lilla bulldozer var läskig. Blev inte mycket till lek, men hon blev mer och mer nyfiken. Ska försöka träna lite tillsammans under kursen så kanske hon vänjer sig. Hennes vuxna tik, som inte brukade leka med andra, lyckades Kiro få igång så de busade och Nemo hängde efter.
 
   
 
 
 

RC-heaven

 
Att Kiro fick påbörja agilityträningen behövde sjukgymnasten inte precis säga två gånger... :)  
Idag startade vi dagen med en lång promenad och därefter en tur till klubben för att träna RC. Började lugnt med att bara skicka Kiro på nerfarten av balansen. Den metoden har aldrig varit så lyckosam för honom, men det gick okej. Sedan gjorde jag 10 skick över hela balansen och fick till 10 TRÄFF! Gissa om jag var lycklig. Trodde vi skulle behöva börja om efter detta långa uppehåll, men den killen alltså... Han imponerar. Är trots allt beredd på bakslag, men idag flög jag raka vägen till RC-heaven.
 
 
De två sista skicken
 
 
Använde oss som vanligt av Treat & train-maskinen. Den hjälper honom att hålla fokus framåt, neråt och framförallt bort från mig. Får jobba bort den igen sedan, men tyckte det var lika bra backa några steg i träningen. För några månader sedan köpte jag även en klickerplatta. Tänkte använda den till svängträningen på balansen då jag har svårt för att få honom tillräckligt långt ner där. Testade klickerplattan idag och den funkade super. Det är ännu en sak att jobba bort så småningom, vilket är en nackdel. Den största fördelen som jag märkte idag var att jag kan befinna mig lite var som helst och höra hans träffar istället för att se dem. Dessutom klickar den bara för träffar vilket gör att den är några snäpp säkrare än min tumme. :)
Men det där med att träna bort hjälpmedel tar vi senare. Nu är vi bara lyckliga över dagens resultat.
 
 
 

Rehab och valpträning

 
Efter en aktiv dag igår har dagen idag varit lite lugnare. Tråkigt väder och tandläkarbesök har gjort att vi hållt oss hemmaomkring och tränat, promenerat, tvättat och slappat.
Igår var Kiro hos sjukgymnasten. Han utmanades med ett lite tuffare pass på vattenbandet, fick sedan massage på vibrationsmadrassen samt laserbehandling. Hon tyckte att Kiro kändes mjuk och fin i kroppen, men att höger lår är sämre musklat än vänster. Därefter fick jag tips på nya övningar att jobba med. Hon tyckte även att vi skulle börja med lite agilityträning utan svängar. Så till exempel balansen var okej att träna. Det tackar jag för. Kiro håller på att bli knäpp så jag hoppas att lite agility ska hjälpa. Det märks att han saknar det. Blir helt tokig när kompisarna tränar.
 
 
Mattegrisen
 
 
Efter att ha skaffat sig självförtroende under Kullabergsklättringen har Nemo börjat hoppa upp på stenar, precis som storebror. Han har hållt sig till stenar i lagom storlek. Igår tog dock viljan, envisheten och självförtroendet över och han flög efter Kiro upp på en av de större stenarna. Galenpanna!
 
 
 
 
 
Igår tappade Nemo sina första tänder. Eller, jag tror det i alla fall. Han var inte riktigt som vanligt när vi lekte och senare upptäckte jag att två små gryn saknades i underkäken. Ännu en av tänderna i underkäken är lös.
 
 
Gluggen
 
 
Nu har vi gått valpkurs online under en vecka. Jag har satt ihop en liten film med lite av det vi jobbat på. Framförallt har det varit lek. Jakt- och kamplek samt att kunna byta mellan leksak och godis utan att fastna i det ena och att byta mellan olika leksaker och då leka med den leksak som jag har. Vi har även haft i läxa att jobba med tre "tricks" och inkallning. Efter hand som saker fungerar och valpen förstår uppgiften har vi även utmanat med miljöbyte. På filmen är vi i skogen och tränar och det märks att Nemo blir störd/orolig. Det är nämligen några hundar som skäller långt borta som gör att han får svårare för att fokusera. När vi tränar utanför Evidensia går det bättre och då har vi ändå publik som sitter 1 meter utanför bild och folk som kommer och går. 
Imorgon kommer ny teori och nya övningar. Spännande att se vad det blir. :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nemo 4 månader

 
Idag blir charmtrollet Nemo 4 månader gammal. Tiden går fort! Han är nu 30 cm hög och väger 4,8 kg. Kiro var ca 33 cm hög vid 4 månader. Så det skiljer merpå dem än vad jag trodde. Dock vet man ju inte var det slutar för det... Tillväxthastigheten har avstannat något de senaste veckorna. Innan växte han ca 1 cm i veckan (någon vecka mer). De senaste 2 veckorna har han växt ca 0,5 cm. Jag skulle gissa på att han stannar några cm innan Kiro. Kanske 37 cm... Men, vi får helt enkelt se.
 
  
 
 
 
2, 3 och 4 månader. Det har hänt lite.
 
 
Kiro vid 4 månader
 
 
 
Idag har vi varit och promenerat vid Eksholmssjön. Passade på att träna lite inkallning. Nemo blir allt följsammare och håller trots allt rätt bra koll på mig. Men han är ju också nyfiken på allt och alla.
 
 
Eksholmssjön
 
 
Trötta killar efter skogsturen
 
 
 
Vi har börjat en valpkurs online. Har aldrig gått online innan. Det innebär att jag måste filma en del av det vi gör. Nu finns det alltså hopp om att jag kanske delar med mig av några filmer. Blir en film idag med snuttar från inkallning i skogen samt kvällslek på hundklubben.  
 
 
 
 
 
 
 

Kullaberg och pannkaksladan

 
Igår, onsdag, var vi på utflykt med pojkarnas kusin Lovis och hennes flock. Det blev en tur till Kullaberg. Vädret var riktigt härligt. Lite svalt i luften, men solen gassade. Det blev promenad i lite besvärlig terräng. Nemo tyckte först att det var läskigt med klättring och ojämna.gungande stenar. Jag bar honom en hel del, samtidigt som jag klättrade... :D
Men, han blev allt modigare och på slutet behövde jag bara bära honom när han skulle upp eller ner för höjder.
 
(Varning för bildbomb!)
 
 
Redo för utflykt 
 
 
Kullaberg - toppen
 
 
 
 
 
Klättrat en bit neråt
 
 
Fyren
 
 
Fortsatt klättring neråt
 
 
Pausar i väntan på att gå in i silvergrottan
 
 
Nemo balanserar
 
 
Kiro skuttade glatt runt. Passade på att bada tassarna också
 
 
 
 
 
 
 
 
Silvergrottan - kanske inte värt att riskera livet för att titta på, men aldrig fel med lite spänning  :D
 
Ingången
 
 
Kiro håller koll på matte
 
 
Bergsgetter
 
 
 
 
 
Törstiga
 
 
Klättrar vidare och Nemo traskar till och med i förväg. Lille tuffing!
 
 
Hela gänget
 
 
 
 
 
 
 
 
Glass såklart
 
 
Mmm...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
När vi var nöjda med besöket på Kullaberg körde vi till Pannkaksladan. Ingen av oss hade varit där tidigare. Först tittade vi på djuren och sedan blev det MAT! Matbuffé och efterrättsbuffé. Riktigt mumsigt.
 
 
Alpackorna vaktar sin bebis
 
 
Lovis och Kirp kollar åsnan
 
 
Lovis och Nemo kikar på getterna 
 
 
Nemo hittade en kompis. Puss på dig!'
 
 
Pojkarna tittar  kaniner
 
 
Trött valp... ZZzzZZzzz
 
 
Power nap medan matte äter 
 
 
Coolmix-Kusinerna
 
 
Efter att ha bestigit berg en hel dag vågar man även hoppa upp på stenar här hemma precis som storebror.
 
 
 
 
 
Idag har familjen Åhlin varit här på fika och valpmys. Men förutom det har vi tagit det lugnt. Nemo har sovit nästan hela eftermiddagen och kvällen.
 
 
 
 
 
 
    
 
 
 
 
 
 
 

Liten tur i Skåne

 
Vi kan ju inte skriva om allt som görs under semestern men idag har det tagits en del härliga bilder så tänkte dela med  mig av dem i alla fall. Idag har vi varit på en dagstur i Skåne. Vi började i Kristianstad där vi strosade i centrum och käkade lunch på en sushi-resturang. 
 
 
På resturang
 
 
Meddelandet i min lyckokaka
 
 
 
Därefter körde vi till Åhus. Vi gick en tur och tittade på båtarna och sedan åt vi Otto-glass. Den här gången kom jag ihåg att bara ta två kulor glass.
 
 
Lite badande i fontänen...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nemo spanar på båtar
 
 
Vi hade hört talas om en butik i Rörum som sålde snygga kläder så vi letade oss dit. Det var en ganska stor butik och vi var dagens första besökare (vid 16-tiden). Givetvis var prislapparna åt det högre hållet. Men, roligast/tokigast var att i butiken fanns en lapp med information. Det stod kortfattat att kläderna var gjorda av gamla tyger. Det kunde finnas hål som sytts ihop eller helt enkelt hål i plaggen och man fick själv kolla om det var något som störde en. De tyckte att det var charmen med dessa kläder. 
Vi tyckte dock inte att det var så charmigt med söndriga gamla kläder för 1700kr så vi körde igen. haha
 
Därefter bar det av till Ystad. Där blev det lite bad och lek med hundarna. Det blåser ju alltid här så vågorna gick höga. Nemo tyckte att det var läskigt och stod och skällde och väntade på att de andra skulle hämta upp leksaken på torra land. Kiro är så fokuserad på leksaken så han brydde sig inte om att han fick flera vågor som sköljde över hela honom.
 
 
 
 
 
Kasta leksaken då
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Skakar av vattnet efter att ha tagit vatten över huvudet
 
 
Hjälps åt med leksaken
 
 
 
 
 
Kiro ser ut som en dränkt katt efter ännu en dusch 
 
 
Badpojken
 
 
Blötdjur och torris
 
 
När vi kom hem blev det till att duscha av saltvattnet. Kiro fick lite massage och sedan har pojkarna sovit gott! :D
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0