Trettondagscupen

 
Idag har vi varit i Bialitt hundcenter på Trettondagscup. Den kördes i blåbärsklass och öppenklass.Vi valde blåbärsklassen. Det var inte många deltagare där och tur var det för då hade det blivit en riktigt lång och kall dag. När jag vaknade idag var det -15 grader ute. Så det var bara till att klä på sig, klä på sig och klä på sig. Samt packa ner lite extra till både människor och hundar.
 
Väl på plats blev vi väl inte så imponerade över själva hallen. Den var lång och smal. Två hinder i bredd var det enda som fick plats. Ändå, eller pga det, hade det gjorts en lite småsvår blåbärsbana i första omgången. Svår på det sättet att det var raksträckor där man plötsligt skulle vika av och inte ta hindret rakt fram. Kiro fixade det fram till sista raksträckan, där han gick över målhindret istället för att ta tunneln som låg åt sidan. Eftersom det var en blåbärsklass blev man inte diskad utan vi fick 5 fel.Trots det vann vi klassen. 
 
Andra loppet var lite lättare. Trots det tappade jag bort migen kort sekund mitt i loppet. Jag hann integöramitt planerade framförbyte, fick göra bakombyte och hamnade lite efter. Trots det fixade Kiro sista raksträckan och hittade in i tunneln. Så, vi gjorde alltså ett felfritt lopp, tack vare att Kiro lyssnade. Det blev en vinst till och därmed vann vi även cupen.
 
 
 
 
 
 
 
Kiro med sina priser
 
 
Kändes inte riktigt som att Kiro tryckte på som på träning, men det gjorde inte jag heller. Tungt att springa i sanden och med en massa kläder. Jag var inte heller särskillt taggad, framförallt inte i första loppet. Men, det gick ju fint ändå.
 
 
 
 
 
 
 

Träningfilmer

 
Tänkte inte skriva något längre inlägg, utan bara dela de två senaste träningsfilmerna.
Första filmen är från den 28 december (inte den 25e som jag råkat skriva).
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0