Valpkurs vecka 6 och 7

 
Bland allt bajsspring,jobb och oro har vi hunnit med lite valpträning i alla fall. Nemo har varit så jobbig och galen nu när inte Kiro rastat honom. Men en härlig kille är han. Delar en film med lite av träningen från vecka 6 och 7.
 
  
 
 
 
 
Ibland blir även valpen trött. Då är det skönt med huvudkudde...
 
 
 
 

Tuff tid

 
 
Den senaste tiden har minsann varit lite tuff. Först började jag jobba efter en lång och skön ledighet. I samma veva flyttade jag ut till Vismarlöv för att vara hund- och husvakt. Dagarna fylldes av fullt upp på jobb om dagarna och hundrastning på kvällarna.
Förra torsdagen började Kiro bli dålig i magen. Natten mellan torsdagen och fredagen var vi ute 3 gånger och han började dessutom bajsa lite blodstänk. När jag var ute och morgonrastade de andra hundarna hade han även bajsat inne. Skämdes som tusan gjorde han. Nätter och dagar fylldes av springande ut och in för att bajsa samt massa rumptvätt. Han fick skonkost och Pro-kolin redan på fredagen, men det gjorde ingen nytta.
På lördagkvällen var han trött och han hade inte druckit under dagen så han var även ganska uttorkad. Tempen hade också gått upp då. Ringde Evidensia för rådgivning. De tyckte att jag skulle avvakta och försöka att få i honom vatten. Han sov i stort sett hela dagarna. Gick undan och la sig i sängen för att komma undan Nemo som ville leka. Lägger sig vanligtvis nästan aldrig i sängen På söndagen trodde jag att det var på väg att vända då det var ett uppehåll på ca 8 timmar. Men sedan drog det igång igen. Han vägrade fortfarande att dricka, men åt det lilla han fick.
 
 
Lördag - flåsig och trött efter att ha ätit
 
 
Lugn och ro i sängen
 
 
Söndag - trött kille
 
 
Måndag morgon vägrade han äta. Tvingade i honom Pro-kolin, men efter en halv minut kräktes han. Ringde veterinär vid 10 och de tyckte då att vi skulle komma in. Lite av varje oroade veterinären när hon undersökte bl a låg puls, ont i magen, bleka slemhinnor, uttorkad. Så han blev inlagd för vidare undersökning, provtagning och med dropp.
 
 
 
 
 
På tisdagen ringde veterinären och sa att alla prover var bra men att han fortfarande hade lite blodig diarré. De ville behålla honom en natt till samt göra ultraljud av magen. På onsdagen ringde en sköterska och sa att Kiro var bättre. Han åt, drack och hade inte bajsat så han fick komma hem.
Det var en trött kille jag hämtade.Han orkade vifta på svansen när han såg mig men i övrigt var det inte mycket rörelse. Ultraljudet hade också varit bra och de vet inte vad som orsakat detta. En gissning är att han fått i sig något som magen inte har tålt.
När vi kom ut tömde Kiro kisseblåsan. Han har aldrig kissat så länge. När vi kom hem tömde han tarmen för det senaste dygnet...  Han undviker gärna att göra ifrån sig om han inte känner sig trygg och på djursjukhuset bland främmande människor och oroliga djur är han definitivt inte trygg.
Han var väldigt trött och slö  och när vi kom in var han helt apatisk. Värre än när jag lämnade honom på måndagen.
 
 
Gick direkt till sängen när vi kom in. Lyfte upp honom.  
 
 
Låg bara och stirrade med tom blick.
 
 
 
Hade kontakt med Karin (uppfödare) och hon hade kontakt med sin veterinär som hon jobbar hos. Han läste Kiros journal och sa att han fått något hos veterinären som kan göra honom trött plus att han nog var väldigt trött efter att han varit sjuk så länge och varit inlagd.
 
Kiro har sakta blivit sig själv allt mer för varje dag. Idag är han sig själv i stort sett. Inte riktigt samma energi, men det är ju inte så konstigt. Han har viljan att göra saker i alla fall. Han äter, dricker och leker. Han har fortfarande diarré, men med "normal" diarréfärg och behöver inte gå ut lika ofta. Önskar att vi ska slippa gå ut nattetid snart för dessa veckor har gjort mig helt matt. Somnade innan åtta igår och sov en timme på förmiddagen idag. Hade kunnat sova längre, men fick ta tag i tvätten.
Helst av allt vill jag ju att han blir helt bra för detta har varit skitjobbigt på flera sätt.
 
 
Det går att umgås med lillebror igen
 
 
 
 
    
 

Tillbaka till verkligheten

 
Idag har vi njutit av sista lediga dagen. Imorgon är det dags att gå tillbaka till verkligheten. Gillar mitt jobb och det ska bli kul att träffa kollegor och starta ett nytt läsår med ett gäng nya elever. Men jag gillar ledigheten mer och tokigt vore det väl annars. Vi var på en långtur på mossen idag. Killarna fick posera med korna och springa och leka, busa och snusa.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nemo firar 5 månader idag. Han har växt ytterligare 2 cm och är nu 33 cm hög. Alltså, ca 3,5-4 cm mindre än vad Kiro var vid 5 månader. Vad gäller storlek till agilityn finns det en risk att han blir ett gränsfall mellan S och M. Men, det får helt enkelt bli som det blir. Har hela tiden sagt att han blir 37 cm. Börjar tveka...men håller ändå fast vid det. :)
 
Nemo 5 månader
 
 
 
Vi har ju tagit oss igenom ännu en vecka på valpkurs online. Så här kommer en film från vecka 5.
 
 
 
 
 
 
 
 

Valpkurs vecka 3 och 4

 
Ytterliggare två veckor har gått av valpkursen. Tycker att det funkar rätt bra att gå online. Det jobbiga är att filma och hålla koll så man inte kommer ur bild. Har gjort en film med lite från de senaste två veckorna.
 
 
 
 
 
Mysbilder från en kväll i veckan. Kiro pussar på Nemo, eller kanske han behövde tvättas...
 
 
Bild från morgonpromenaden som vi skickade till Karin, uppfödaren, som fyller år idag.
 
 
 

Söderåsen

 
Igår var vi en tur till Söderåsen tillsammans med Anna-Karin och gänget. Vi gick Kopparhattsrundan. På vägen upp hade vi alldeles lagom väder med sol och lite moln. När kom upp och hade fikat en stund började det regna. Vi hade regn hela vägen ner och sedan sken solen igen. Vi tog en Kopparhattsglass på resturangen och sedan busade Lovis och Kiro lite i vattnet.
 
 
Utsikt från Kopparhatten
 
 
På väg ner, när det börjat regna
 
 
Regnet det bara öser ner
 
 
Inte lätt att få en bra bild på gänget
 
 
 
 
 
Kopparhattsglass
 
 
 
 
 
 
 
 
Kiro och Lovis kollar badtempen
 
 
Lek och bus
 
 
En mysig och trevlig eftermiddag. Killarna var riktigt trötta på kvällen sedan.
 
 
 

RSS 2.0