Agility och skog

 
I onsdags var vi i Kongsmarken och tränade agility med vår lilla träningsgrupp. Mycket gick bra och en del gick mindre bra. Jag är nöjd med följsamhet, slalom, flyt och fart. Mindre nöjd med slalomingångar, kontaktfält och rivningar. Men, med en 1,5 -åring ska det finnas en del att träna på. :) 
Slalomingångar behöver vi helt enkelt träna på, det vet jag redan. Vi skulle ju satsa på det i somras men istället blev det inget slalom alls då. Nu är jag glad att han tar ett helt slalom och ingångarna får vi jobba på.
Kontaktfälten har strulat lite sedan Kiro var skadad. Vi har inte riktigt hittat tillbaka till samma flyt efter det. Men, får väl försöka göra en ny intensiv satsning så kommer det kanske tillbaka.
Kiro river fortfarande en del, men sedan han fick behandling av Niels så river han i alla fall inte på raksträckor utan det är mer i svängar. Tänker att det kanske blir bättre med lite muskler, träning på svängar och kanske lite hoppteknik (som jag är så dålig på att träna).
 
Film från i onsdags:
 
 
 
 
I lördags var det riktigt blåsigt och då passar det superbra med en promenad i skogen för att komma undan vinden. Vi tog en tur till Eksholmssjön tillsammans med hundvänner. Det blev en längre tur på både väldigt små och lite större stigar. Riktigt härlig runda och Kiro hann med en massa tokryck och glädjefnatt.
 
 
 
 
 
 
 
 
Kiro är avundsjuk på den fina pinnen som Zorro har hittat och vill gärna att Zorro ska dela med sig. Men hangav upp till slut, gammal är äldst. :)
 
 
 
 
 
 
 
 
Milou, Kiro, Zorro och Zophia
 
 
 
 
Eksholmssjön
 
 
Törstig Kiro hittade en stor vattenskål
 
 
Idag har det varit riktigt härligt höstväder så efter att ha fixat med lite nödvändigheter blev det en tur till Skrylle. Vi var inte precis ensamma där... Men, härligt ändå.
 
 
En nödvändighet var att skaffa nya stövlar. Hoppas de håller minst lika bra som mina gamla Tretorn.
 
 
Skogstrollet
 
 
 
 
 
 
 
 

Debut i Rallylydnad

 
När Kiro bröt benet skulle vi egentligen ha gjort vår debut i rallylydnad, men det fick ju ställas in. Förra helgen var det tävling i Lund, men jag missade sista anmälningsdagen, så det blev inget där heller. Men igår var det äntligen dags för debuten. Vi var i ett iskallt och blåsigt Svalöv.
 
Kiro är jätteduktig, men jag vet ju att det där med fokus är något vi behöver jobba mer på. Han vill ha koll på allt som händer runt omkring. Det märktes på gårdagens tävling. Även uthålligheten vet jag att vi behöver träna mer. Så inför igår kände jag att det kunde gå precis hur som helst.
 
Det var en bra nybörjarbana. Inte så lång, 15 moment, och mycket gå på, inte en massa stopp. Domaren och sekreteraren stod i ett tält. Momentet "läggande under gång" var precis framför tältet och när vi går mot tältet får Kiro syn på människorna och måste ju kolla lite på vad det är för typer. Han tappar alltså fokus och hör inte att jag säger "ligg" så när han märker att jag stannat så sätter han sig. Detta ger -10 poäng. Förutom den missen var det lite småsaker som att nosa på skyltar, samt att Kiro tittade sig omkring lite vilket gjorde att han inte hängde med och kopplet sträcktes. Jag var lite orolig att kopplet skulle hänga ner så att Kiro trasslade in sig i det så det är möjligt att jag kanske hade det lite för kort.
 
Jag är i alla fall väldigt nöjd med debuten. Vi fick 83 poäng vilket är ett kvalificerande resultat.
Kameramannen hade lite problem med mobilen. Det blev några foto på första delen av banan och sedan film på andra halvan.
 
 
Första momentet: Högerspiral
 
 
Ut ur spiralen och mot moment 2: Sidosteg
 
 
 
 
 
 
 
 
Protokollet
 
 
Endast placering 1-3 fick rosett här så vi fick nöja oss med ett Tack för att ni kom-band. Väldigt olika det där från klubb till klubb. Jag hade ju önskat att kvalificerande resultat gav rosett, men det kan ju klart bli många rosetter...    
 
Kiro med sitt band
 
 
Har man varit duktig får man present
 
 
Trött kille vilar i väntan på kvällens gäster
 
 
 
(Lägger inte ut bild av banan för den stämmer inte riktigt.)
 
 
 
 
 

Höst och träning

 
Tänker inte göra något långt inlägg ikväll. Det blir bara lite film från veckans agilityträning och något foto.
 
I tisdags hade vi tävlingsträning på kursen tillsammans med Svedalas träningsgrupp. Alltså ingentävling utan träning men under tävlingsmässiga former. Det innebär bland annat mer folk, någon som blåser i visselpipa... Det där med visselpipa tyckte Kiro var skumma grejor. Det var fuktigt i luften och blött i gräset så får erkänna att jag fegade lite eftersom jag är rädd för att åka på fler skador. Jag valde alternativ som kanske drog ner farten lite och valde att inte ta slalom och kontaktfält. Var lite sen på några ställen och Kiro halkade i en tunnel,men annars gick det bra under kvällen.
 
Nästa del av filmen är från vår lilla träningsgrupp som vi har nu under höst/vinter. Lite startträning, slalom, bana, fart... Är så glad att han springer slalom igen. :)
  
 
 
 
RC-träningen har tagit ett litet steg bakåt sedan Kiros fraktur och det långa uppehållet. Har varit lite dålig på regelbunden träning men denna veckan har vi tränat vid tre tillfällen så det kommer sakta tillbaka.
 
 
 
Var på en mysig höstpromenad vid Eksholmssjön i lördags.
 
 
Eksaholmssjön
 
 
Hittat vägen till andra sidan!  ;)
 
 
Men det var inte grönare på andra sidan... Kiro tyckte det var häftigt att springa i en STOR tunnel.
 
 
Klättrar i träd.
 
 
Snyggingen!
 
 
 

M som i Magisk

Ikväll har vi varit i Oxie och träffat Niels Poulsen på M-Touch Scandinavia. Kiro började strula med slalom i början av sommaren. Jag trodde först att det var trams och sedan förstod jag att det var något i kroppen. Han började även riva en massa när han hoppa. Han har fått massage av Linda som märkte att han var väldigt spänd. Det blev lite bättre och Kiro lyckades ta sig igenom något enstaka slalom. Sedan bröt han benet och bakdelen blev sämre igen.

I förra veckan tog jag kontakt med Niels och fick en tid till ikväll. Han märkte att Kiro hade spänningar lite varstans. Niels konstaterade att Kiro inte kunde vara en sheltie för även om han hade uppenbart ont så sa han inget och visade inget. Han var bara helt lugn och bet ihop, som vanligt...

Efter ca 30 minuters klämmande sa Niels att Kiro var bra. Nu skulle han både kunna hoppa och köra slalom. Niels tyckte att jag skulle testa och efter lite lek som uppvärmning skickade jag honom först på några fyra pinnars slalom och sedan några hela. Det gick som en dans! Inga problem.

Jag konstaterar därmed att M i M-Touch måste stå för Magi!!! 😊
Nu hoppas vi på att detta håller och skulle jag märka att han blir spänd igen så ska jag höra av mig direkt. Niels menade att det fanns en risk att det kommer tillbaka eftersom han varit spänd så länge, men med snabb behandling är det lättare att få det bra.

Niels är dansk och jag är värdelös på danska men tror att jag i alla fall uppfattat dessa saker rätt. 😄

Över till något annat... M kan ju även stå för Mys. Kiro har blivit en riktig morgonmysare! Han är inte så sugen på att mysa på kvällarna när vi går och lägger oss... Men, på morgnarna när jag klär på mig kommer han och ställer sig med frambenen på mig och vill att jag lyfter upp honom i sängen. (Han kan hoppa upp själv men gör inte det.) Sedan ligger han där tills det är dags att gå och hade helst legat där längre tror jag. Lägger jag mig och gosar med honom myser han verkligen.


RSS 2.0