Snö, julmarknad och agility

 
Sedan sist har vi hunnit med både snö, julmarknad och lite agilityträning. Jepp,vintern har varit här och försvunnit igen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vi var på årets första julmarknad hos Majas cottage. MYCKET folk var där. Blev inte mycket shoppat. Endast en vinterlykta och en tomte.
 
 
 
 
 
 
Vi har ju även hunnit med lite agility, både med träningsgrupp, kurs och själva. Lite av det har hamnat på film, så bjuder på det.
Det som inte är med är senaste tidens RC-träning på balansen. Dels för att jag inte filmat det och dels för att mobilen dog när jag väl skulle filma. Fortfarande har vi inte hittat tillbaka till formen vi hade innan benet bröts. Sliter håret emellanåt. Vissa pass sätter han alla skick skitsnyggt, för att nästa pass inte fixa det alls. Det kan även variera under ett och samma pass. Ibland sätter han först alla skick för att efter minipaus hoppa alla.
Svårare att få till träningen nu också eftersom det är mörkt på banan när man kommer hem från jobb. Men,men det ska väl lossna så småningom...
 
 
 
 
 
 
Ständigt redo för bus
 
 
 
 

Blåbärsagility

 
Igår var vi i Agilityfabriken på Blåbärstävling i agility. Vi körde två hopplopp, skippade agilityloppen eftersom kontaktfälten strular lite för tillfället.
 
Hopploppen gick bra. Många hundar var påverkade av miljön. Kiro tyckte också att det var ett lite konstigt ställe han hamnat på och undrade nog vad det var för typer som satt och titta på oss. Men, han gjorde det han skulle.
 
Han halkade till några gånger på den hala mattan och han har en tendens att sänka farten när han märker att det är halt. Han bromsade lite in i tunnlarna vilket jag inte tänkt på att han gjort innan. Han brukar ha bra tunnelsug. Men tittade på någon av de senaste träningsfilmerna och såg att han bromsade lite där med. Han har ju gjort ett antal vurpor i tunnlar när han sprungit i full fart, så kan ju vara det som gjort att han saktar ner.   
 
Men, förutom att jag saknade lite fart hos Kiro så gick det bra. Det blev vinst i båda loppen!
 
 
 
 
 
 
Kusin Lovis var också och tävlade. Hon vann sina två hoppklasser! Så det blev alltså Coolmixare som vann både i Small och Medium.
 
 
Coolmix Purple rain "Kiro" och Coolmix Cover girl "Lovis" med sina fina priser 
 
 
 
 
 
 

Röntgen

 
I torsdags var Kiro och jag på en tur till veterinären för att röntga höfter och armbågar. Åsa som röntgade och veterinären tyckte att det såg bra ut, men man vet ju aldrig vad SKKs avläsare ska tycka. Som tur var behövde vi inte vänta så länge på resultatet. Det blev avläst samma dag ochvad jag förstått var resultatet bra. Han fick B på höfterna och utan anmärkning på armbågarna, vilket innebär att man får avla på honom, om man vill. Men framförallt ser allt bra ut så att han kan fortsätta vara aktiv och köra agility. Kan alltså konstatera att han är snygg både inuti och utanpå. :)  
 
 
Röntgenbild av höfter
 
 
Resultat
 
 
 
 
 
 

Höstlov

 
Den här veckan har det varit höstlov. Jag jobbade i måndags men har varit ledig resten av veckan och gjort lite av varje, både måsten och roligheter. Bland annat blev det bullbak i tisdags. Kanelknutar och vanlijknutar blev det. Blev inte så bra som de brukar, men absolut ätliga. :)
 
 
Kanelknutarna
 
 
I onsdags mötte vi upp Anna-Karin och hennes gäng i Skäralid för en promenad i Söderåsens nationalpark. Vi gick Hjortsprångsrundan. Det var ingen runda för den som har lite svårt för att gå men passade oss bra. Det var inte mycket folk som rörde sig där så hundarna kunde springa fritt nästan hela rundan. Kiro och Lovis busade för fullt, Lina hängde med dem då och då och Laban höll sig undan småfjantarna. :)
Det blev fikapaus i Liagårdens raststuga. Vi hade kanske inte perfekt väder, men helt ok. Ingen sol, men heller inget regn. Bjuder på ett gäng bilder.
 
 
Skäralid
 
 
Lovis, Kiro och Lina
 
 
Törstiga 
 
 
Full fart
 
 
Hela gänget
 
 
Man blir törstig av bus och spring
 
 
Godishundar
 
 
Skithund! Och några sekunder senare var han helt svart...
 
 
 Hundarna vill ta den svåra vägen
 
 
 
 
 
 
 
 
Fika
 
 
Liagården
 
 
Hundarna har kollat utsikten
 
 
Utsikten
 
 
Coolmixarna Lovis och Kiro (kusiner)
 
 
Laban, Lovis, Kiro och Lina
 
 
Pusspaus
 
 
Utsikt
 
 
Stup
 
 
Utsikt över Skäralid
 
 
"Där går jag INTE ut!" sa Anna-Karin. "Jag ska bara..."  Och vips så var hon där ute!
 
 
Utsikten där ute.
 
 
Nästan nere igen.
 
 
Dammen
 
 
Kiro i höstkuliss
 
 
Trött hund
 
 
 
I torsdags var det plötsligt vinter med minusgrader och riktigt härligt väder. Passade på att byta till vinterdäck nu när jag är ledig och vädret var bra.
 
 
 
 
 
 
 
Igår kväll var jag och några träningskompisar på föreläsning om tävlingspsykologi. Det var Eva Marie Wergård som föreläste och jag kan verkligen rekommendera den. Passar både den som har nerverna utanpå vid tävling och den som är lugn som en filbunken. Passar även oavsett vad man tävlar i. Hon sa så mycket bra så det bubblade i huvudet efteråt och gör nästan fortfarande.
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0