Kändis


Jag brukar aldrig hashtagga bilder som jag lägger ut på instagram. Igår gjorde jag det med bilden av Kiro i Sverige-tröja, vilket innebär att den sprids mer och blir mer offentlig (lite enkelt förklarat). Det dröjde knappt en minut innan en reporter från Expressen kommenterade bilden och ville använda den i ett reportage. Så idag var Kiro med i Expressen! På samma uppslag som kung Zlatan och prinsarna. Han är därmed en Sverigekändis och skriver gärna autografer. 😉

Vinna eller försvinna


Ikväll är det vinna eller försvinna för Sverige i fotbolls-EM. Chansen är inte allt för stor att det ska gå vägen, men vi hejar i alla fall så gott vi kan. Träning och kossor

 
Som vanligt tänkte jag mest dela med mig av lite träningsfilmer. Försöker vara duktig och filma i alla fall när jag tränar tillsammans med andra. Det är kul att titta på hur det ser ut, kul att kunna visa hur det går, men även bra att se vad man gör tokigt/vad man ska ändra på/vad man ska förbättra.
 
Första klippet är dels från ett kurstillfälle med hoppteknik samt bana och hinderträning från ett pass med kompisar.
 
 
 
 
Nästa film är från träning med kompisar. Denna gången har jag inte bara med godbitarna (det som går bra). Lite av misstagen är också med, men inte allt för då hade filmen blivit för lång. :)
Här kör vi mest banor, men när det blir tokigt så tar vi det som inte funkar och tränar sekvenser.
 
 
 
 
 
 
Kiro är superduktig! Jag glömmer bort ibland att han bara är en ung kille och egentligen inte lärt sig allt det som jag begär av honom än. Jag har lätt lite för bråttom, men oftast fixar han det. Jag vet att jag ibland kräver för mycket av honom och då är det bra med träningskompisar som säger till. 
När vi tränar tycker jag att han springer på väldigt bra, flyger fram som en liten raket. På film ser det alltid väldigt långsamt ut... Men, känner just nu att det inte spelar någon roll om han blir en raket. Han gillar att springa agility i alla fall och det är det viktigast. En glad liten studsboll är han!
 
Vår RC-träning går helt okej också. Jag har inte filmat det på länge och det har inte blivit jättemycket träning sista tiden, men när det blir går det bra. Vi är kvar på ca 70 cm höjd (försöker att inte stressa) och idag körda jag honom på en cirkel med tunnel 4 hopphinder och sedan balansen. Inga problem sa Kiro och sprang med bra fart och fina träffar, både med och utan mattan. :D 
Det jobbiga med RC-träningen just nu är att jag vill variera lite och plocka bort hjälperna så att det inte hela tiden ser likadant ut vid varje skick. Utan matta, med matta, med TT (belöningsmaskin), utan TT, med pinnar i slutet, utan pinnar i slutet. Ska man pilla med sånt mellan varje skick så blir det ganska tråkigt för hunden så därför blir variationen inte så stor och jag är rädd för att han låser sig vid någon av hjälperna. Mattan tar jag bort allt mer för den är lätt att ta bort och lägga dit. TT´n är svårare för han är väldigt fokuserad på var maskinen är. Idag körde jag helt utan pinnar på slutet. Det fungerade bra, men så tränade vi bara rakt fram idag. Ska han svänga behöver han troligtvis sina pinnar än. 
Funderar på att ta steget och höja lite nästa träningspass. Går säkert bra! 
 
Förra veckan testade vi A:et. Jag la mattan på nerfarten och satte en båge som nästan tvingar honom att huka sig och gå ända ner. Vi körde bara en liten bit upp på nerfarten. han kunde klart hoppa och missade mattan några gånger, men jag blev ändå överraskad över hur bra det gick. Så nu har vi testat några gånger med helt A och han är absolut på G där med. De gånger han "hoppar" är han ju på kontaktfältet då med. Men mattan når upp till andra stegpinnen så innan dess får han i nuläget inte lämna A:et.
 
Igår var vi på promenad på mossen och Kiro fascinerades av korna och de var rätt intresserad av honom.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0