Lite träning

 
Tänkte göra en liten agilityuppdatering. Svårt att träna nu när det är så varmt, men det blir tidig morgon och kväll.
Har gjort en mini-film som innehåller platta tunneln, däcket och balansen.
 
Platta tunneln har Kiro kört tidigare med hjälp av vinden som fixat en öppning. Han har kört med släpet nere i Kongsmarkens agilitylada, men det är ett lätt släpp. Nu har han även fixat det tunga släpet utan hållhjälp eller hjälp av vinden.

Däcket har varit en liten utmaning. Laban hade aldrig problem med det, han gjorde rätt direkt så jag behövde aldrig lägga någon tid på inlärning där. Kiro har varit envis och även om jag satt hinderstöd för att täcka sidorna mellan däcket och ramen så klämmer han in sig mellan däck och hinderstöd. Eller så funkar det, men så fort hinderstödet försvinner hoppar han vid sidan igen. Jag har satt honom nära så att han ser genom däcket, ibland funkar det men när vi sedan ökat avståndet hoppar han vid sidan igen. Den magiska lösningen blev att säga "däck". När jag började säga "däck" innan så tar han det varje gång. haha Får se hur länge det funkar.

På balansen har vi kommit upp till 110 cm höjd. Det är alltså nära fullhöjden nu (120-135 cm). De senaste träningarna ligger han på 90% träff rakt fram. Svängarna är svårare och svajar lite mer i procent. Jag vet att vi har mycket kvar att jobba på även när vi kommit upp på fullhöjd, men det känns väldigt bra att det går så bra nu (så länge det varar). Det blir lättare att träna på olika balanser/platser när man inte är beroende av att balansen är sänkbar. Jag har fått en liten smakbit av den där RC-heaven som alla RC-nördar pratar om.  

 

 
 
 
Det som går bakåt istället för framåt är slalom. Slalom har ju gått så himla bra innan men för några veckor sedan började det strula. Jag har pausat slalom helt i några veckor. Tog fram fyra pinnar och gick till parken i förra veckan. Första skicket var tveksamt men sedan blev det fart och gick hur bra som helst. Men, så igår åkte vi till Oxie och det gick i stort sett inte alls. Fick honom igenom ett helt slalom i okej fart sedan var det stopp. Tog loss och körde bara fyra pinnar. Vissa skick gick ok, men mest gick det inte alls. Nu tog vi slalomet sist på vårt lilla pass, kanske får testa när han är helt pigg.... Men, det är allt lite frustrerande. Inte för att jag har bråttom och han måste kunna det idag, men man undrar ju vad det beror på när de plötsligt inte kan/vill göra något som gått så bra innan.
 
Vi har haft en liten svacka vad gäller fotgående också och Kiro som är så duktig på det med har inte riktigt verkat tycka att det är roligt. Men ikväll, ja jisses, vad duktig han var när vi tränade rally! Och glad var han och hade riktigt härlig attityd. Svårigheten är störningar, men det får vi väl jobba vidare på. Inget ska man få gratis... :)
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0