Äntligen!

 
Äntligen dags för ett nytt inlägg! haha Jag tycker inte att det var så länge sedan jag skrev men de senaste dagarna har många kikat in på bloggen så har känt mig lite stressad att lägga in något nytt. 
Jag hade planer på att lägga in ett inlägg förra helgen men fick inte rätt på redigeringen av filmer. Datorn klyddar en massa, börjar bli trött. Kanske dags för pension, men hade ju hoppats att den skulle klara sig ett tag till.
 
Men nu har jag lyckats redigera lite i alla fall så tänkte bjuda på lite film som vanligt. Det är Kiro som tränar agility. (Det kunde man väl aldrig tro...?!)
 
Första filmen är från en av våra träningskvällar med träningskompisarna. Vi hade en Birgitta Hermansson med två olika numreringar som vi satte ihop till en Hoppbana. Lite problem uppstod vid några ställen som vi fick träna lite på. T ex är jag inte riktigt van vid en hund som går supertajt, men det gör Kiro emellanåt. Till slut klarade vi hela fast jag glömmer lite då och då vart jag ska så det blir inte så snyggt alltid. :) 
Efter hoppbanan körde de andra agilitybana och jag gjorde en hoppbana till oss bland kontaktfältshindren. Det gick bra! Blev lite klurigheter och denna gången tränade jag på de delar som jag gissade kunde ställa till problem innan vi körde hela kombinationen.
 
 
 
 
 
Den andra filmen är lite kontaktfältsträning. Jag har i filmen skrivit att det är på 70 cm, men kom på att det är ju faktiskt första gångerna på 80 cm. Går sådär... Jag har mattan för att jag vill att Kiro ska långt ner, låga träffar. De gånger han får missar så tar han i stort sett alltid kontaktfälltet, men högre upp än vad jag önskar. Av misstag har vi de senaste dagarna tränat på 90 cm (jag trodde att den var inställt på 80 cm och kontrollmätte inte). Det har gått väldigt bra, bättre än på filmen här, men det har jag inte på film. Jag kan ju egentligen inte det här med RC utan går på det jag har läst, sett på filmer, fått tips av kompis och egen känsla... Ibland undrar jag om det kommer att funka eller vi bara har tillfällig tur. Hur länge man ska vara kvar på varje höjd sägs det ju lite olika om. Jag är lite tveksam till att vara kvar för länge (många anser att hunden ska var säker innan man höjer). Jag tänker att hunden "kör in sig" på den höjden och att det då ändå blir en stor förändring när man höjer. Vi har vid något tillfälle kört på fullhöjd, men då har vi bara tagit nerfart. Jag vill ju gärna komma upp på full höjd så snabbt som möjligt för då blir det lättare att träna överallt och man är inte beroende av en sänkbar balans. Dessutom  tar det tid och är tungt att höja och sänka...
I filmen får vi också med lite vipp-träning. Tar det väldigt lugnt med vippan. Sist vi tränade (ej filmen) gjorde han en vurpa av den och jag tänkte att nu är det kört. Men, han överraskade och sprang med samma fart upp igen och visade ingen oro.
 
 
 
 
 
Idag hyrde jag och Malin Kongsmarkens AnnGillity-hall och körde en superenkel bana bara för att bygga fart och glädje. Riktigt roligt att strunta lite i svårigheter och bara springa på. Kiro körde platta tunneln utan hållare för första gången och susade snabbt igenom. Han gjorde även fina 4-pinnars slalom.
Det som ställde till det var däcket som Kiro är väldigt envis med. Även om jag satte hinderstöd för att täcka sidorna så hoppade Kiro mellan däcket och hinderstödet, en glipa på ca 10 cm, istället för genom däcket! I högerhandling gick det jättebra men i vänsterhandling gick det inte alls. Med Laban hade jag aldrig problem med däcket. Han gjorde rätt från början så det är nytt för mig att behöva tjata det.
Men, vi jobbar på med det också... :)
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0