100%

Idag höjde vi balansen till 120 cm (alltså lägsta fullhöjd). Kiro imponerade med 10 träffar av 10, alltså 100%. Givetvis på skick rakt fram. Svängar var som vanligt lite sämre. Men, det jobbar vi vidare på. :)

Var en tur till Oxie ikväll och balansen på den banan vi tränade på var ca 120 cm hög! Perfekt! Ny miljö (för RC), nytt sammanhang, ny balans... Och ändå 4/5 träff rakt fram och 4/4 på svängar! Vilken kille!!!

Dessutom var muren framme så vi passade på att testa den. Först tyckte Kiro att det var en stor konstig sak. Han stannade och tittade på den eller sprang runt om. Men med lite hjälp så fattade han och flög över som vilket hinder som helst.


Många läsare

De senaste dagarna har bloggen haft väldigt många läsare. Det har hänt förr att det har ökat drastiskt, men då har det berott på att jag delat inlägg på fb. Nu kunde jag inte riktigt förstå vad det berodde på. Ett av blogginläggen har dessutom fått flera kommentarer från personer som jag inte sett på bloggen innan. Blev helt enkelt nyfiken och var tvungen att undersöka saken.

Då hittade jag ett av mina inlägg på blogg.se's förstasida, i flödet med bloggtips. Det var inlägget om Cavalleriets SM-brons! Så mysteriet löst! 😄


Lite träning

 
Tänkte göra en liten agilityuppdatering. Svårt att träna nu när det är så varmt, men det blir tidig morgon och kväll.
Har gjort en mini-film som innehåller platta tunneln, däcket och balansen.
 
Platta tunneln har Kiro kört tidigare med hjälp av vinden som fixat en öppning. Han har kört med släpet nere i Kongsmarkens agilitylada, men det är ett lätt släpp. Nu har han även fixat det tunga släpet utan hållhjälp eller hjälp av vinden.

Däcket har varit en liten utmaning. Laban hade aldrig problem med det, han gjorde rätt direkt så jag behövde aldrig lägga någon tid på inlärning där. Kiro har varit envis och även om jag satt hinderstöd för att täcka sidorna mellan däcket och ramen så klämmer han in sig mellan däck och hinderstöd. Eller så funkar det, men så fort hinderstödet försvinner hoppar han vid sidan igen. Jag har satt honom nära så att han ser genom däcket, ibland funkar det men när vi sedan ökat avståndet hoppar han vid sidan igen. Den magiska lösningen blev att säga "däck". När jag började säga "däck" innan så tar han det varje gång. haha Får se hur länge det funkar.

På balansen har vi kommit upp till 110 cm höjd. Det är alltså nära fullhöjden nu (120-135 cm). De senaste träningarna ligger han på 90% träff rakt fram. Svängarna är svårare och svajar lite mer i procent. Jag vet att vi har mycket kvar att jobba på även när vi kommit upp på fullhöjd, men det känns väldigt bra att det går så bra nu (så länge det varar). Det blir lättare att träna på olika balanser/platser när man inte är beroende av att balansen är sänkbar. Jag har fått en liten smakbit av den där RC-heaven som alla RC-nördar pratar om.  

 

 
 
 
Det som går bakåt istället för framåt är slalom. Slalom har ju gått så himla bra innan men för några veckor sedan började det strula. Jag har pausat slalom helt i några veckor. Tog fram fyra pinnar och gick till parken i förra veckan. Första skicket var tveksamt men sedan blev det fart och gick hur bra som helst. Men, så igår åkte vi till Oxie och det gick i stort sett inte alls. Fick honom igenom ett helt slalom i okej fart sedan var det stopp. Tog loss och körde bara fyra pinnar. Vissa skick gick ok, men mest gick det inte alls. Nu tog vi slalomet sist på vårt lilla pass, kanske får testa när han är helt pigg.... Men, det är allt lite frustrerande. Inte för att jag har bråttom och han måste kunna det idag, men man undrar ju vad det beror på när de plötsligt inte kan/vill göra något som gått så bra innan.
 
Vi har haft en liten svacka vad gäller fotgående också och Kiro som är så duktig på det med har inte riktigt verkat tycka att det är roligt. Men ikväll, ja jisses, vad duktig han var när vi tränade rally! Och glad var han och hade riktigt härlig attityd. Svårigheten är störningar, men det får vi väl jobba vidare på. Inget ska man få gratis... :)
 
 
 
 

Sommarkväll med simning

 
Det har varit några riktigt varma dagar nu. Är ju inte jätteförtjust i den här värmen, men det är sommar och då är det väl så det ska vara. Kiro har i alla fall förstått att kyldynan funkar bra när man tycker att det är lite väl varmt.
 
 
 
 
 
 
Igår kväll åkte vi en tur till Lomma. Min plan var att promenera i vattenkanten och Kiro kunde skutta lite med sin leksak. Antingen hade vattennivån stigit eller så gick vi inte i där vi brukar för vattnet brukar nå mig till anklarna ungefär, men igår nådde det till vaderna. Sedan varierade det lite under promenaden ju. Plötsligt nådde det mig nästan till knäna. Jag tittade på Kiro och han traskade på. Plötsligt hör jag att han frustar lite, tittar ner på honom och ser att han simmar... Det var första gången. Fick snabbt rycka upp mobilen och filma honom lite.
 
 
 
 
Men roligast är ju att springa efter leksak.
 
 
 
Det var trots allt en lite molnig kväll, men riktigt varmt! Mysigt var det och myggen fick gott om mat...
 
 
 
 
 
 
 
Jag har upptäckt en bula på Kiros nos i fredagskväll. Hönsig som jag är så undrar jag ju vad det kan vara. Men, jag antar att det bara är något bett, att han slagit sig när han yrat runt, fått bollen på nosen när vi lekt eller liknande.
 
Ser ju lite lustigt ut.
 
 
 

Besök på Storegård

 
Igår, onsdag, gjorde vi ett besök på Storegård utanför Lund. Åker dit ungefär en gång om året då jag tycker att de inte har det så välskött där, men det är i alla fall lite miljöombyte. :)  Den här gången hade de inte klippt gräset på ett tag. Det nådde nästan Kiro upp till magen. Tog lite foto inne på miljöträningsbanan.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag fick ju en korg med jorgubbsplantor av klassen på sommaravslutningen och det börjar i alla fall hända lite med dem.
 
 
 
 
 
 
 

Roadtrip

 
I tisdags var det dags för den årliga Skåneturen. I år fanns inga speciella tankar och önskemål på vart vi skulle åka. Till slut bestämde vi oss i alla fall för att börja med att köra till Stenshuvud. Jag hade inte varit där sedan jag var liten så det var på tiden.
Vi gick först upp till "huvudena" och sedan en tur ner till stranden. Det var ganska molnigt, men varmt och vindstilla.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Därefter körde vi till Simrishamn och åt lunch och tog en promenad längs den lilla gågatan och upp på torget. Det myllrade av turister och solen gassade.
 
Malin grisade ner sig och fick shoppa ny klänning på torget.
 
 
Efter turen i Simrishamn var vi fika-/glassugna. Så vi körde till Åhus och tog en promenad i hamnen, åt Ottoglass på torget och promenerade tillbaka till hamnen längs gågatan. Hundarna passade på att bada i fontänen.
 
Mmm...Mums! Nästa gång ska jag kommaihåg att TVÅ kulor räcker! ;D
 
 
Kiro kollar vattnet
 
 
Fabbi kollar också vattnet...
 
 
Fabbi kännerpå vattnet
 
 
Då måste Kiro också känna på vattnet
 
 
 
 
Åter en mysig dag med perfekt väder.
 
 
 
 
 

Besök hos Anna-Karin och hennes gäng.

 
I söndags var Kiro och jag på besök hos Anna-Karin och hennes lilla gäng. Vi träffades på Hässleholms hundungdoms träningsplan och körde först lite agility. 
 
Kiro, Lovis, Laban och Lina.
 
 
Sedan körde vi till Bjärnum och gick en promenad runt en sjö. Vi hittade en hel del blåbär för både oss och hundarna att mumsa på.
 
 
 
 
 
 
 
 
Därefter körde vi hem till Anna-Karin som bjöd på fika och hundarna kunde busa vidare i trädgården.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Det var en riktig toppendag och Kiro var för en gångs skull helt slut efteråt. Han somnade till och med mitt i sitt godisletande.
 
 
 

Weekend

 
 
Det har varit lite problem med blogg.se senaste veckan och jag har därför inte kunnat uppdatera. Nu ska det fungera igen så jag gör ett försök. Blir i så fall några inlägg på rad, men mest foto-inlägg som vanligt, så inte en massa läsning.
 
För 2 veckor sedan tog vi en weekend till Falkenberg.På vägen dit körde vi ut till Hovs hallar. Det var soligt men väldigt blåsigt. Perfekt väder för att klättra rundor med hund. Kiro tyckte att havet var väldigt spännande. Han bjöd upp vågorna till lek och skällde lite på dem. Vågorna svarade med stänka ner honom. Försökte filma det, men tryckte lite fel så det blev inget. Det såg kul ut i alla fall.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vi passade på att luncha där ute också, trots blåsten. Utsikten var i toppklass i alla fall.
 
Där ute på den lilla klippan satt vi.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vi bodde ute vid Björkäng och jag passade på att ta en tur till Gekås och shoppa loss lite. Körde även in om Engelssons och shoppade stövlar och kängor. Det blev också promenader vid havet och slappande.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jobbigt att vara på resande tass. Men, man måste ha koll på om det finns något bra i påsarna.
 
 
Det blev lite kläder.
 
 
Det blev lite skor och en keps.
 
 
Det var äntligen uppdateringen om vår lilla weekend.
 
 
 

Kvällspyssel

 
Jag har köpt nydator! En Asus. Har aldrig haft det innan så får se om jag blir nöjd. 
När jag rensade på den gamla så upptäckte jag en massa gamla filmklipp på Laban som jag glömt bort lite. Jag har mest skrivit om Agility och gjort film om hans agilityliv. Men ikväll har jag pysslat ihop en film om typ allt, utom agility. :) 
 
Jag inser hur mycket "nonsens-grejer" Laban fick göra, som jag inte gjort med Kiro. När jag skaffade Laban hade jag inte koll på tränings-/tävlingsvärlden. Han började med agility när han var 2 år. Innan dess höll vi på med tricks, massa miljöträning, lydnad, provade spår, lattjade och lekte utan att ha en baktankemed det och en massa annat. Med Kiro har jag varit målinriktad från start. Jag vet vad vi behöver träna för att kunna börja tävla och det är typ det vi gör och inte så mycket annat. Känns som att jag missar hela den andra biten, så jag tror att jag ska försöka passa på att göra lite "nonsnens-grejer" med Kiro också.  
 
Förutom insikten om detta så var det både roligt och jobbigt att titta på gamla filmer. Jag saknar denna lilla hund så mycket. Väldigt svårt att förstå om man inte varit med om det själv. Laban var min första hund och han var speciell för mig. Han gjorde avtryck hos fler än mig. Senast nu i veckan har jag träffat folk som frågat efter honom och som kommenterat att han var en härlig och speciell kille.
 
Filmen är lång... Nästan 10 minuter. Jag har gjort den för mig själv,för att ha filmklippen mer samlade. Delar med mig ifall någon är intresserad. Musik är där också i filmen. Inget jag la någon längre tid på utan tog något som fanns på datorn.
 
 
 
 
 
 

Kvällspyssel

 
Jag har köpt nydator! En Asus. Har aldrig haft det innan så får se om jag blir nöjd. 
När jag rensade på den gamla så upptäckte jag en massa gamla filmklipp på Laban som jag glömt bort lite. Jag har mest skrivit om Agility och gjort film om hans agilityliv. Men ikväll har jag pysslat ihop en film om typ allt, utom agility. :) 
 
Jag inser hur mycket "nonsens-grejer" Laban fick göra, som jag inte gjort med Kiro. När jag skaffade Laban hade jag inte koll på tränings-/tävlingsvärlden. Han började med agility när han var 2 år. Innan dess höll vi på med tricks, massa miljöträning, lydnad, provade spår, lattjade och lekte utan att ha en baktankemed det och en massa annat. Med Kiro har jag varit målinriktad från start. Jag vet vad vi behöver träna för att kunna börja tävla och det är typ det vi gör och inte så mycket annat. Känns som att jag missar hela den andra biten, så jag tror att jag ska försöka passa på att göra lite "nonsnens-grejer" med Kiro också.  
 
Förutom insikten om detta så var det både roligt och jobbigt att titta på gamla filmer. Jag saknar denna lilla hund så mycket. Väldigt svårt att förstå om man inte varit med om det själv. Laban var min första hund och han var speciell för mig. Han gjorde avtryck hos fler än mig. Senast nu i veckan har jag träffat folk som frågat efter honom och som kommenterat att han var en härlig och speciell kille.
 
Filmen är lång... Nästan 10 minuter. Jag har gjort den för mig själv,för att ha filmklippen mer samlade. Delar med mig ifall någon är intresserad. Musik är där också i filmen. Inget jag la någon längre tid på utan tog något som fanns på datorn.
 
 
 
 
 
 

Uppdatering

Jag har försökt göra en uppdatering här via datorn. Har lite bilder att dela med mig av... Men datorn vill inte riktigt som jag. Behöver skaffa ny. Har varit ute och kollat lite nu när det är rea, men som vanligt är det bara skit på rean och man rekommenderas ett dyrare alternativ. Vill ha någon liten smidig sak men så fort man nämner redigera film så behövs det något större för att de ska fixa det. Får väl till slut bli det, för detta är ju hopplöst. Just nu har skärmen varit svart och datorn har försökt stänga av sig i minst 10 minuter.

Så, jag återkommer när en fungerande dator finns.

Bjuder på en stolt kille med stor pinne så länge. :D

Samt bilder från promenaden efter onsdagens träning i Kongsmarken.

Härligt med sommarkvällar!


Träningstävling - Debut

 
Ikväll har vi varit på träningtävling i agility på Staffanstorps hundklubb. Kiro har därmed gjort inofficiell debut i agilitytävlandet. Vi körde en Blåbärsklass och ett Tunnelrace. Jag var nyfiken på hur Kiro skulle reagera i en tävlingssituation. Jag trodde bland annat att han skulle vara nyfiken/skeptisk till folk på planen (domare, tidtagare). De saker jag trodde att han skulle ha svårt för fixade han utan problem. Allt flöt på fint, förutom att jag höll på att glömma banan i tunnelracet. Kiro skötte sig alldeles utmärkt och jag är jättenöjd med honom. Som bonus lyckades vi vinna Blåbärsklassen och komma på andra plats i tunnelracet. :D
 
Filmen är gjord via mobilen. Lite enklare än vanligt och kameramennen hittade inte zoomen, men lite ser man! :)
 
 
 
 
Kiro, 15 månader, med sina första agilitypriser
 
 
 
 

Priser

Zorro och Susanna tog över/återtog platsen i Cavalleriet efter att Laban och jag tvingats avsluta agilitykarriären och hoppa av. Zorro som är över 10 år hade egentligen gått i lagpension och börjat trappa ner sitt tävlande men när det blev som det blev hoppade de in. Vara 10 år och plocka lag-brons på SM är minsann inte dåligt!!!
Igår fick jag ett meddelande om att Zorro ville ge några av sina SM-priser till Labans matte eftersom vi varit delaktiga i vägen till SM! Jättegulligt! TACK Zorro!!!


SM-brons

 
Ja, jag brukar säga att jag är som ketchupflaskan. Först kommer inget och sedan kommer allt. Bjuder alltså på ett inlägg till. 
 
I helgen har det varit SM i agility. Labans lag Cavalleriet har kämpat på och lyckades ta hem SM-bronset! Riktigt starkt jobbat. Mina nerver hemma i TV-soffan var mest utanpå så kan ju bara tänka mig hur det var för er som var där. Jag hejade och höll tummarna och är så glad att ni lyckades ta en pallplats. Häftigt!!! 
 
Hade självklart önskat att jag och Laban hade fått vara med i helgen och det har varit en del tårar och saknad. Det hade varit riktigt häftigt att få vara där och delta, men helt underbart om jag åtminstone hade fått ha Laban här när jag hejade.
 
Men, nu är det inte så och jag är i alla fall glad att cavaliererna gick in och plockade hem ett brons. GRATTIS!!!
 
 
Hilda, Alice, Lydia och Zorro med sina fina rosetter!
(Tjuvade bild från Susanna Nilsson)
 
 
 

Äntligen!

 
Äntligen dags för ett nytt inlägg! haha Jag tycker inte att det var så länge sedan jag skrev men de senaste dagarna har många kikat in på bloggen så har känt mig lite stressad att lägga in något nytt. 
Jag hade planer på att lägga in ett inlägg förra helgen men fick inte rätt på redigeringen av filmer. Datorn klyddar en massa, börjar bli trött. Kanske dags för pension, men hade ju hoppats att den skulle klara sig ett tag till.
 
Men nu har jag lyckats redigera lite i alla fall så tänkte bjuda på lite film som vanligt. Det är Kiro som tränar agility. (Det kunde man väl aldrig tro...?!)
 
Första filmen är från en av våra träningskvällar med träningskompisarna. Vi hade en Birgitta Hermansson med två olika numreringar som vi satte ihop till en Hoppbana. Lite problem uppstod vid några ställen som vi fick träna lite på. T ex är jag inte riktigt van vid en hund som går supertajt, men det gör Kiro emellanåt. Till slut klarade vi hela fast jag glömmer lite då och då vart jag ska så det blir inte så snyggt alltid. :) 
Efter hoppbanan körde de andra agilitybana och jag gjorde en hoppbana till oss bland kontaktfältshindren. Det gick bra! Blev lite klurigheter och denna gången tränade jag på de delar som jag gissade kunde ställa till problem innan vi körde hela kombinationen.
 
 
 
 
 
Den andra filmen är lite kontaktfältsträning. Jag har i filmen skrivit att det är på 70 cm, men kom på att det är ju faktiskt första gångerna på 80 cm. Går sådär... Jag har mattan för att jag vill att Kiro ska långt ner, låga träffar. De gånger han får missar så tar han i stort sett alltid kontaktfälltet, men högre upp än vad jag önskar. Av misstag har vi de senaste dagarna tränat på 90 cm (jag trodde att den var inställt på 80 cm och kontrollmätte inte). Det har gått väldigt bra, bättre än på filmen här, men det har jag inte på film. Jag kan ju egentligen inte det här med RC utan går på det jag har läst, sett på filmer, fått tips av kompis och egen känsla... Ibland undrar jag om det kommer att funka eller vi bara har tillfällig tur. Hur länge man ska vara kvar på varje höjd sägs det ju lite olika om. Jag är lite tveksam till att vara kvar för länge (många anser att hunden ska var säker innan man höjer). Jag tänker att hunden "kör in sig" på den höjden och att det då ändå blir en stor förändring när man höjer. Vi har vid något tillfälle kört på fullhöjd, men då har vi bara tagit nerfart. Jag vill ju gärna komma upp på full höjd så snabbt som möjligt för då blir det lättare att träna överallt och man är inte beroende av en sänkbar balans. Dessutom  tar det tid och är tungt att höja och sänka...
I filmen får vi också med lite vipp-träning. Tar det väldigt lugnt med vippan. Sist vi tränade (ej filmen) gjorde han en vurpa av den och jag tänkte att nu är det kört. Men, han överraskade och sprang med samma fart upp igen och visade ingen oro.
 
 
 
 
 
Idag hyrde jag och Malin Kongsmarkens AnnGillity-hall och körde en superenkel bana bara för att bygga fart och glädje. Riktigt roligt att strunta lite i svårigheter och bara springa på. Kiro körde platta tunneln utan hållare för första gången och susade snabbt igenom. Han gjorde även fina 4-pinnars slalom.
Det som ställde till det var däcket som Kiro är väldigt envis med. Även om jag satte hinderstöd för att täcka sidorna så hoppade Kiro mellan däcket och hinderstödet, en glipa på ca 10 cm, istället för genom däcket! I högerhandling gick det jättebra men i vänsterhandling gick det inte alls. Med Laban hade jag aldrig problem med däcket. Han gjorde rätt från början så det är nytt för mig att behöva tjata det.
Men, vi jobbar på med det också... :)
 
 
 

RSS 2.0