Hej mitt vinterland!

 
Bättre sent än aldrig, eller... Jaja, vinter med snö och kyla har i alla fall kommit. Ordentligt dessutom! Igår kväll var jag på lydnadsträning med Kiro. Då var det 14 minusgrader. Även i morse när det var dags för morgonrunda visade termometern -14. Liiite väl kallt kan jag tycka. Men, mysigt med snön och ljuset som den ger. :)
 
Mina snömonster
 
 
Igår hade vi en riktigt fin vinterdag. Snö, kallt, vindstilla och sol! Kan det bli bättre?! ;)
Jag skulle iväg på kalas på eftermiddagen så passade på att ta en tidig förmiddagstur i skogen. Det blev en tur till Skrylle och vi testade för första gången Sinnenas stig och en del av Ulastigen. Riktigt mysigt var det. Vi såg knappt något folk, mest en massa spår som inte tillhörde människa eller hund...
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Laban fick lite tasskramp precis på slutet, så när vi kom till bilen fick han hoppa i rocken.
 
När jag kom hem från lydnadskursen igår, ganska sent, råkade jag somna en stund på soffan. När jag vaknade hittade jag dessa i andra hörnet av soffan:
 
Obs! Kiro låg där först! ;)
 
När jag passerade torget ikväll lös stjärnorna på nyfallen snö.
 
 
 
 
 
 

Årets agilitycavalier

 
I förra veckan blev "äntligen" (den som väntar på något gott väntar alltid så länge)  resultatet klart i årets agilitycavalier. Efter att Laban under förra året krossat varje mål jag satte upp så bestämde jag mig till slut för att det hade ju varit kul om vi kunde bryta traditionen med andra platser och istället bli etta. Men varför bryta traditioner...?! :)
 
Precis som jag misstänkte kom vi på andra plats i årets agilitycavalier klass 3 2015. Dock med bara 7,5 poäng upp till ettan, vilket var betydligt jämnare än vad jag trodde att det skulle vara. Vi började ju säsongen i klass 2 och debuterade i  klass 3 i maj. Det blev två uppvärmningstävlingar i klass 3 innan vi fick till det där också under Guldagilityn i juli. Hade vi fått räkna med våra fina hopplopp i klass 2 hade det varit lätt som en plätt. ;P
 
Men, som jag skrev när jag sammanfattade året så är jag supernöjd med vårt tävlingsår. Har haft en så härlig känsla och Laban är så rolig att tävla med. Han är så lugn utanför planen och sedan så ivrig, morrar, kämpar och gör vad han kan när vi startar. Fina killen! För mig är han årets cavalier ALLA kategorier!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vi skickar en grattis-hälsning till konkurrenten och kompisen Zorro som ännu en gång vann titeln årets agilitycavalier klass 3.
 

Agilityträning med pojkarna

 
Igår, söndag, var vi och tränade lite agility. Kiro fick köra lite raksträcka/gas-broms och lite framförbytesträning i dubbelbox. Jag har även, efter MYCKET velande, bestämt mig för att träna running på kontaktfälten så vi testade det lite också. Kiro har för dålig fart när han springer över brädan. Han får bättre fart med kastad leksak, men då är det så svårt att göra honom medveten om vad som är rätt och vad som är fel... Jag har försökt läsa på lite och kolla en massa filmer med RC-träning. Finns ju hur många olika sätt som helst att lära in det på. Än känner jag mig inte säker på vad jag sysslar med, men nästa vecka börjar agilitykursen igen så hoppas på lite tips och hjälp då. Byggde mig en bräda/nerfart under sista lovveckan i hopp om att jag ska kunna få till mycket träning.
 
 
 
 
 
Laban körde lite olika kombinationer. Han var lite ofokuserad och ville inte riktigt igår, så det blev lite rörigt och efter många omtag blev han sedan seg. Det bästa kom med på film. Även för Labans del har jag påbörjat RC-träning. Eftersom jag ändå inte håller på 2o2o på tävling så tänkte jag att då kan jag lika gärna ändra och försöka köra RC på både tävling och träning. :D Laban springer fint över brädan när den ligger på marken, men kör jag honom på vanlig höjd är han så inställd på att bromsa in för att stanna, men det kommer säkert.
 
 
 
 
 
Laban gillade hemmabygget. Både att springa på och sova på...
 
 
 
 

Sheltiepromenad

 
Idag har vi varit på sheltiepromenad vid Saxtorpssjöarna. Det är Kiros uppfödare som dragit igång detta och som oftast håller i det. Vi blev ca 25 hundar och en massa människor. Vädret var skönt, kunde gärna fått vara lite mer sol. Hundarna njöt i alla fall av att springa och busa.
 
 
Kiro och Lovis tröttnar på att bara stå och vänta på parkeringen så de passar på att busa lite.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Fick tag i ett BoT vintertäcke till bra pris av en som Karin kände som haft en nätbutik som hon nyligen lagt ner. Hon skulle göra av med sitt lilla lager som hon hade kvar. Täcket passade Kiro perfekt.
 
 
 
Kiro förstod inte att han var trött när vi kom hem utan tyckte att vi skulle leka. Det tyckte varken jag eller Laban, så till slut insåg Kiro att han var trött. Nu sover sötisarna i vars ett soffhörn och frågan är om inte jag också gör det snart. Imorgon är det dags att börja jobba igen och då ska man ju vara utvilad...  ;)
 
 
 
 
 

Kiro-tok yrar runt i snön

 
Idag var första gången Kiro såg snö. Första stegen var lite skeptiska, men det gick snabbt över. Han brukar ju få sina tokryck några gånger per dag. Imorse bjöd han på några extra. Troligen snön som piggade upp honom. :D
 
 
 
 
 

Jullov/Skånsk vinter

Den skånska vintern kan bjuda på lite av varje vad gäller väder. På julafton var det ungefär samma väder som midsommarafton och idag var det härliga minusgrader, sol och snö.
 
Jag tänkte bjuda på lite bilder från jullovet, som snart är slut. Mest hundbilder, såklart.
 
Den 28 december var vi på regnig och blöt cavalierpromenad i Skrylle. Eller ja... Vi blev 11 hundar; 6 cavlierer, 3 shelties och 2 border collies. Men visst, cavaliererna var flest. :)
 

Gruppfoto
 
 
På nyårsafton var vi några som tog en lång, solig promenad i skogen vid Vomb. Vi blev 4 människor och 11 hundar. Lite mer gott och blandat av olika raser.
 
 
 
Gruppfoto var lite klurigt med valpar i gänget.
 
Alla utom yngsta valpen med på bild.
 
Kiro och Biscuit undesöker
Kiro testade isen... Det funkade inte så bra.
 
Raketsmällandet vid tolvslaget klarade hundarna bra. Laban brukar inte bry sig och Kiro visste jag ju inte. När det började smälla som värst vaknade han till och tittade ut genom fönstret en stund. Sedan fick de vars en bit kycklingmage. Skönt att ha fixat första året utan att Kiro visat någon oro. Efter sista kisserundan sov de vidare i vars ett soffhörn.
 
 
 
 
 
 Idag vaknade vi då till ett snöigt, och så småningom soligt, Skåne. Foto från morgonpromenad och eftermiddagstur i Skrylle.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Imorgon blir det sheltiepromenad vid Saxtorpssjöarna. Hoppas på lika härligt väder som idag.
 
 

RSS 2.0