Kiro-träning

 
Med Kiros träning går det sisådär. Det beror lite på hur man ser det och vad man har för krav. Jag hade ju tänkt mig att vi skulle kommit längre än vad vi har med vissa saker, men det är ju i min drömvärld och kanske inte helt realistiskt. Det bror inte på att Kiro har svårt för att lära sig saker för han är väldigt lättlärd och när han förstått vad jag vill så funkar det super. Det beror mer på att vi påbörjat många olika saker och vill så mycket. Kiro kan alltså ganska många saker, men det sitter inte helt. Med Laban var det lite lättare för där tog jag var sak för sig. Först allt det här med att vara valp och miljötränas, fokus på vardagslydnad. Sedan blev det lite lydnadsfokus och prova på lite spår. För att till sist börja med agilityn. Med Kiro är allt påbörjat direkt...
 
I torsdags var vi en tur till Oxie. Laban tränade lite slalom och svängkommandon. Planen för Kiro var att träna lite stadga, cirkelarbete och fotgående. Kameramannen ville se honom springa hinder också så det blev lite av det med. Väldigt oplanerat, vilket sällan är bra, och det blev ju inte helt rätt men vad gör det. Lillkillen var glad i alla fall. :D
 
 
 
 
 
 
 

Coolmixträff

 
Den 11 oktober var jag och Kiro och hälsade på Kiros uppfödare Karin och Lars/Coolmix kennel. De hade samlat valpköpare från de senaste kullarna så vi var mer än 20 hundar. Kiro verkade känna igen både Karin och Lars och blev jätteglad när han träffade dem. Om han kände igen mamma, mormor och övriga hundar som han bodde hos är svårt att veta, men han blev glad när han träffa dem med. Kiros bror Hampus som bor hos en familj i Halland kom också ner på besök. Kiro och Hampus fann varandra direkt. Om de kände igen varandra eller bara blev glada för att hitta någon som var jämngammal vet vi inte heller, men kul hade dem.
 
 

Kiro, Hampus, syster Dixie och Hampus lillhusse.
 
 
Prince-kullen: Kiro, Hampus och Dixie
 
 
 
Människorna gick en promenad och hundarna lekte en promenad
 
 
 
 
 
 
Hampus, Kiro, mamma Nikki och jag tror att det är mormor Kiwi precis bakom dem.
 
Kiro höll stenkoll på mig så att jag inte försvann medan han busa.
 
 
 
Kiro myser med Lars.
 
Lite lek till efter fikan.
 
Efter att ha varit hemma ett tag insåg till slut Kiro att han var trött och somnade mitt på golvet. Laban lade sig och höll sällskap.
 
 
 

Agility

 
Då var rastningen klar, och lite annat också, så nu tänkte jag uppdater lite från agilitytävlingarna som varit.
 
I början av september var vi på en långtur till Södertälje för att tävla med laget Cavalleriet. Mina bra resultat och lagkompisarnas bra resultat hade lite svårt för att sammanfalla. Men trots lite halvtaskiga resultat fick vi med oss 2 SM-pinnar denna helg (om jag minns rätt).
 
Rastning på väg till Södertälje
 
 
 
Andra dagen regnade det "lite" så då blev det inget filmat...
 
Sedan var det dags för tävlingar i Eslöv. På lördagen var det individuella lopp. Det gick väl okej, men räckte inte till några SM-pinnar. På söndagen var det lagtävling och Laban och jag strulade en del med slalom. Men, trots en hög med fel fick laget en SM-pinne i agilityklass.
 
 
 
 
Den 26-27 september var det agilitytävling i Jönköping. På lördagen individuella lopp och på söndagen lagtävling. Vi hade lite slalomstrul igen, men fick till några bra lopp under helgen. Individuellt fick vi vår 4e SM-pinne i agilityklass. För laget blev det inga pinnar denna helg.
 
 
 
 
Promenad efter tävlingarna:
 
 
 
 
 
Laglopp:
 
 
 
Kiro gillar att titta på agility
 
 
 
Den 4 oktober blev det en tur till Karlskrona för att köra fyra laglopp. Laban och jag hade en bra dag och gjorde okej lopp. Laget fick ihop till en SM-pinne i agilityklass.
 
 
 
 
Nu saknar vi "bara" 4 hoppinnar individuellt för att ta oss till SM. Fyra omöjliga pinnar....
I lag saknar vi endast 1 hoppinne för att ta oss till SM. Mer realistiskt alltså, så vi kämpar vidare.
Individuellt får vi försöka satsa på titeln "Årets agilitycavalier" i klass 3. Där kan vi ha en chans. :)
 
Vi får se om det blir fler uppdateringar innan lovet är slut. Har ju en massa bilder som jag inte delat med mig av. Nu blir det lite hundvård en stund. :D
 
 
 

Inoff valputställning i Hässleholm

Skrev för snart 2 veckor sedan att det skulle bli skärpning och uppdateras lite under höstlovet. haha Höstlovet är snart slut, men, men... Jag är ju här nu! Och att jag skriver nu är väl egentligen "tack vare" att jag såklart lyckats bli sjuk. Vad annars, det är ju lov... Så idag blir det en lugn dag.
 
Om jag ska börja med att återkoppla till senaste inlägget så kan jag berätta att det gick bra på utställningen. Vi var inte så jättemånga shelties men Kiro blev i alla fall BIR valp (Bäst i rasen - valpklass).
 
 
 
Kiro skötte sig över förväntan i ringen. Innan vi gick in var han som vanligt nyfiken på alla hundar och ville fram och hälsa. Men väl inne i ringen höll han fokus på matte, gick snyggt och stod snyggt. Hade lite för glad svans tyckte domaren dock... Jag gillar glad svans. :)
Lite foto från dagen:
 
 
Förbereder - testar att gå i snöre.

 
Bedömningsdags
 
 
 
 
 
 
 
 

 
Dagens Coolmixare. Kiro BIR valp och Lovis BIR junior.
 
 
När man har varit duktig får man busa och smutsa ner sig igen
Coolmixarna, förutom Kiros syster som inte får förtroendet att springa lös då hon jagar bilar.
 
Man blir trött av att vara snygg och duktig :)
 
Nu ska denna förkylda kropp ta en promenad med hundarna, så får vi se om det kommer fler uppdateringar sedan. Som avslutning bjuder jag på en bild från idag.
 
 
Plötsligt händer det!
 
 
 
 
 

Skärpning

Ja, det behöver bli skärpning. Det har varit och är en intensiv höst, både på jobb och privat med tävlingar och allt. Men snart blir det lite höstlov så förhoppningsvis kan jag ta igen det och uppdatera lite då.

Imorgon blir det i alla fall inofficiell utställningspremiär för Kiro. Det är en valp-/ juniorutställning i Hässleholm. Så ikväll har han badat, fluffats och pluffats. 😀RSS 2.0