Valpdags!

Efter flera års planerande och ändrade planer pga jobb så är det idag äntligen dags att hämta hem hund nr 2. 

Det är Coolmix Purple Rain "Kiro" som flyttar hem till oss. Han är en liten shetland sheepdog kille på 8,5 veckor.
Mer info kommer senare.


Långhelg - Agilityhelg

 
I torsdags var vi hos Dogiform i Janstorp. De hade en invigningstävling av sin agilitybana med konstgräs. Vi körde två agilitylopp och två hopplopp på samma banor och det bästa resultatet räknades.
 
Underlaget var inte helt klart, men helt okej att springa på. Det prasslade ganska mycket och kändes lite ovant, men man kunde springa på bra.
 
Vi fick till en vinst i agility och en fjärdeplats i hopp. Sista hopploppet var bra, men plötsligt siktade Laban mot fel tunnelhål och vi var diskade. Domare/arrangörer delade ut bonuspriser till två hundar i varje storlek som imponerade på dem. Vi fick ett av bonusprisen för Labans häftiga attityd på banan.
 
Fick även kommentarer från folk att det ser så trevligt ut när vi springer agility. Alltid kul med alla dessa trevliga kommentarer som inte bara har med prestation att göra!
 
 
I väntan på hopplopp
 
Laddar batteriet
 
 
Film

Våra priser
 
Idag, lördag, har vi varit i Rönne och tävlat "på riktigt".
Laban var väldigt lätt i gumpen idag och hade svårt för att sitta i start.
Hopploppet gick bra fram till slalom. Där skulle jag ju hjälpa Laban, istället blev det stjälpa. Vet inte riktigt vad jag sysslade med. Laban var på väg rätt och hade troligtvis fixat det om inte jag börjat lägga mig i. Sedan missade han ett hopp, vilket jag inte såg förrän jag såg filmen, jag körde vidare och vi var diskade. Därefter hann jag inte fram så jag kunde skickat Laban på utsidan av ett hinder, och där trodde jag att vi diskade oss. Vi körde vidare och förutom dessa tre misstag gick det bra. haha
Agilityloppet gick bra. Laban var lite seg i början, men när jag började springa på så blev det fart på honom. Han missade kontaktfältet på bommen, men han tog vippan! Sedan fastnade han i en tunnel, tog väldigt lång tid innan han kom ut. Han kan ha snubblat. Jag är absolut nöjd med detta lopp. Tiden var helt okej, trots seg start och långsam tunnel. Om inte "om" hade varit så hade vi haft vår första klass 3 pinne! Men, som vanligt var "om" med oss.
 
 
 
 
 
Tycker fortfarande att klass 3 banorna varit roligare än klass 2. Än så länge har de varit lättare än vad jag föreställt mig att de skulle vara. Dessutom känns det skönt att springa bara för att det är roligt. Jag har inte längre några krav eller press på mig själv. Vi har nått så långt som jag ville. Något SM satsar jag inte på. Nu kör vi bara för att det är så kul med agility och ger det oss något bra resultat någon gång så är det bara bonus!
 
 
 

Klass 3 debut

 
I helgen har vi varit i Forsakar och tävlat agility. Det blev min och Labans första klass 3 tävling. Var ju lite tveksam innan till om jag skulle stanna i tvåan eller flytta upp. Konkurrensen är ju så tuff så vi har ju inte precis något att hämta i klass 3. Men nu är jag så nöjd med att jag flyttade upp. Det var riktigt roliga banor och jag fixade dem över förväntan. Resultatmässigt blev det inte så bra, men för övrigt gick det betydligt bättre än jag föreställt mig. Jag trodde att jag skulle yra runt och diska oss minst 3 gånger per lopp, men nix! Det blev endast småmissar.
 
I första hopploppet var Laban totalt övertaggad och mitt på banan började han skälla, för första gången!!! Jag blev chockad och tappade fokus så där blev det en disk. I agilityloppet blev jag så glad över att Laban stod kvar på vippan så jag glömde springa och därmed visade jag Laban in i fel tunnelhål = disk.
Hopplopp 2 är egentligen det som jag är minst nöjd med. Laban rök ihop med en tax precis på startlinjen och där tappade väl både han och jag fokus. Kände att han var rätt så rörig på banan även när han gjorde rätt och till slut blev det så ofokuserat så jag valde att bryta. I andra agilityloppet tog Laban slalomingången från fel håll men i övrigt gick det bra och vi gick i mål med endast 5 fel.
I dagens hopplopp skuttade Laban rakt genom slalomet och skulle kolla nummerskylt eller domare(?!) så där slutade vi också med 5 fel. I agilityloppet fick jag för mig att Laban siktade mot en tunnel så jag kallade på honom och då kom han och hoppade hindret från fel håll - disk.
 
Det blev till slut alltså fyra disk och två 5-felslopp. Men, det är så härligt att ändå kunna känna sig nöjd!
 
På filmen finns 4 av de 6 loppen. De två första fastnade inte på film.
 
 
 
 
Det blev ingen promenad till fallen den här gången, men några promenader i hembygdsparken.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Trött hund (och trött matte)
 
 
 
 
 

RSS 2.0