Blåbärstävling i Agilityfabriken

 
 
I söndags var vi på vår första tävling i Agilityfabriken. Det var en blåbärstävling som var öppen för alla, både nybörjare och proffs. Min tanke var att kolla statusen inför påskens säsongsstart på Gåsahoppet. Man kunde köra två hopplopp och två agilitylopp, men vi valde att bara ta ett hopplopp så att man kunde ta det lugnt på morgonen.
 
Hopploppet var ett uppvärmningslopp och planen var att vinna. Inte min grej att vara så kaxig, men eftersom det var ett Blåbärslopp så kändes det som ett rimligt mål att satsa på. I första agilityloppet var planen att kolla statusen på kontaktfälten. Vi har inte tränat kontaktfält under vintern så nu efter uppehållet har jag varit på tre olika platser och tränat och Laban har stannat och tagit kontaktfälten supersnyggt oavsett vad jag gjort. Jag ville kolla om det var likadant på tävling eller om vi var tillbaka till t ex en flygande vippa. I andra agilityloppet var planen att "göra om och göra rätt" om han hoppade av eller att belöna om det blev rätt.
 
Resultat
Hopploppet - vinst.
Agilitylopp 1 - 5 fel och en 3e plats.
Agilitylopp 2 - frivillig disk.
 
I det första agilityloppet tog Laban vippan snyggt. Jag blir lite tveksam till om han hoppat av och därför blir det ett litet stopp där. Enligt domaren tar Laban inte kontaktfältet på bommen, enligt mig gjorde han det, men inget att tjaffsa om eller fundera kring på en blåbärstävling. Han tog i alla fall inte kontaktfälten på samma sätt som han gör på träning.
 
I det andra agilityloppet (som jag tyvärr inte lyckas spara på datorn och lägga in i filmen) tar Laban kontaktfältet på bommen, men han stannar inte så jag tog om det och belönade honom för stoppet. På vippan är vi tillbaka till the flying-cavalier som vi kämpade med hela förra året och Laban hoppar av vippan medan den är i luften. Så vi tog om, han stod kvar tills den slagit i och hoppade sedan av.  
Tänk att det ska vara så svårt när tävlings-mode är påkopplat! Det känns ju sådär inför officiella starten, men fortsätter han flyga så får vi väl ta om och om och om igen. :)
 
 
 
 
 
 
Första pris och tredje pris
 
 Köpte ställning och fjärrkontroll till mobilen så nu kanske jag kan filma mer när jag tränar själv. :)
 
 
 
Fick passa detta underbara lilla yrväder en liten stund medan matte var funktionär. Lilla Lovis ,17 veckor gammal, blev lite orolig när matte bara gick och lämnade henne till en främmande tant. Men, när leksaken kom fram glömde hon bort det direkt.
 
 
Coolmix Cover girl
 
När vi kom hem var lille Laban trött och somnade i min famn på köksgolvet. Det brukar ju inte vara så länge så där satt jag och väntade på att han skulle gå, men det gjorde han inte. Flyttade in i soffan och där sov han vidare i min famn. Det hör inte till vanligheterna att myset varar så länge! Det gick ju inte bara att köra bort honom, så det där med städning TVINGADES  jag ju hoppa över.
 
 
 
 
 
 
 
 

Sista ridhusträningen

 
 
I söndags var det dags för vinterns sista ridhusträning. Efter önskemål blev det lite banträning och lite detaljträning. Detaljträningen bjöd på "ut", inbromsning, spin och lite hinderdiskriminering. Laban skötte sig bra, men matte blev lite snurrig! :)
 
På banan kunde Laban plötsligt inte bakombyte på rak tunnel så vi fick ta om det lite. Försökte tajta till en sväng i slutet också, men det var svårt... Körde även en springbana där föraren fick tänka lite, men hunden bara kunde springa på.
 
 
 
 
 
På söndag börjar vi uppladdning inför säsongsstart med lite privatkurs tillsammans med en träningskompis. Då hoppas jag även på lite valpmys/-bus då vår tränare plötsligt skaffat sig en liten sheltie-flicka från Sobelkustens kennel. Valpar, valpar och valpar överallt!
 
 
 
 
 
 

Vårpromenad

 
 
Idag har vi varit på Cavalierpromenad. SMHI hade lovat grått och tråkigt väder, men vi bjöds på riktigt härligt vårväder. Bitvis var det kallt och blåsigt, men mest var det soligt och härligt.
Vi gick en runda på 7 km och därefter fikade vi. När det var fikadags gömde solen sig och det var lite blåsigt. Men vi hittade en ganska bra lä-plats.
 
 
Gruppbilder är sällan helt enkelt, men där ska finnas 8 cavalierer och en sheltie.
 
Zophia och Laban höll bitvis ihop som parhästar.
 
 
Fikadax
 
Jag kan tänka mig lite rostbiff säger Laban...
 
Bara liiite, snäääälla....
 
Om jag står finns med tassarna på stocken då?!
 
 
Nu är det dags att göra sig iordning för lite mellokväll i Holmeja! Om skid-VM kallades Norska mästerskapen så måste ju Mellon kallas Skånska mästerskapen. Nästan bara skåningar i finalen, både bland programledare och artister. :)
Kommer att heja på Måns Zelmerlöv. Bra låt, snyggt nummer och snygg kille.
 
Trevlig kväll! :D
 
 
 

Inoff Agility i Staffanstorp

 
 
I söndags var det dags för årets första agilitytävling. Det var Staffanstorps hundklubb som arrangerade tävlingen. Det blev tyvärr bara ett lopp eftersom jag kände att det blev alldeles för utdraget. Vi var där ca 11.30-12.00. Då var blåbärsklasserna precis slut, som beräknat. Öppenklasserna startade med hopp large och här såg man snabbt den stora missen. Säckarna som håller tunnlar på plats var alldeles för lätta och tunnlarna flög omkring när hundarna sprang igenom och det tog en stund efter varje hund att ställa iordning banan. Samma problem var det ju efter en del hundar i medium också. Dessutom var det två banvandringar till varje klass, så allt tog väldigt lång tid. När klockan var 18.00 och medium ännu inte var klara så gav jag upp. Ögonen gick redan i kors och jag hade massor att göra inför kommande arbetsvecka.
 
Men ett hopplopp blev det och det loppet kändes bra. Var inte alls motiverad från början, men väl på start kändes det riktigt skoj. Det var en enkel springig bana. Mitt mål var att en övertaggad Laban skulle sätta slalomingången samt köra klart hela slalomet fast jag gick ut i sidled mot tunneln och det fixade han! På slutet kom såklart en disk då jag hade lite för bråttom och vred över och Laban var väldigt lyhörd. Så den missen kan vi väl stå ut med. det kändes roligt och bra i övrigt! :)
 
 
 
 
 
 
Innan vi gav oss iväg till tävlingen var vi inte heller så pigga... Tuff lördagkväll/natt!  :)
 
 
 
 
 
Laban ryckte upp sig i alla fall, värre var det med mig! ZZzzzZZzzz
 
 
I fredags köpte och tillagade jag Quorn för första gången. Laban blev smått tokig när han kände doften och började dansa vid spisen. haha
 
Let´s dance...
 
 
 

Träning

 
 
Ja, det tränas för fullt. Eller ja, inte så intensivt men ändå... :)
 
I söndags var det träning i ridhuset som vanligt. Laban märker ju när det börjar bli dags och det är något som ska hända. När jag hade börjat packa ihop sakerna och ställt vid dörren så gjorde han sig också redo. :)
 
 
 
 
På träningen bjöds det på lite handlingsträning för matte, lite slalomträning, tighta svängar/snurr runt hinderstöd, kluriga serpentiner, broms acceleration, en liten bana... Lite av det fastnade på film också. :D
 
 
 
 
 
När vi kom hem var lille Laban-bus trötter. Inte så konstigt. Träningen börjar 20.40 och vi brukar vara hemma ca 23.30, så då får man lov att vara trött.
 
 
 
 
I fredags eftermiddag var vi ute i parken och tränade lite slalom. Riktigt dålig träningspass. Laban var helt galet taggad, men han satte ca 3-4 ingångar i vänsterslalom av många! Kändes ganska uppgivet efter det passet. Men sedan i lördags gick vi ut och körde slalom igen. Då gjorde han fel en gång av många. Knashund! Men jag kände mig ju liiite lättad då. :)
 
I veckan har vi även varit ute och sprungit. 5,1 km i onsdags och det gick väldigt lätt i vår vanliga hastighet. Igår, lördag, sprang vi 5 km på bästa tiden någonsin! Detta trots många stopp pga folk som inte hade koll på sina hundar eller ens visste att de hade hund med sig, verkade det som. Sedan kom det en bil körandes mitt i spåret. På sista kilometern var Laban dessutom tvungen att tvärnita för att uträtta sina behov. Har aldrig behövt göra så många stopp/inbromsningar och ändå fick vi så bra tid! Men sista kilometern var tuff! Den gick på ren vilja. :)
 
 
 
 

RSS 2.0