Livet med valp

 
Jag vet att jag varit dålig på att uppdatera, men tiden går så fort! Det blir lite text och lite bildkavalkad!
 
Lille Kiro flyttade hem till oss i onsdags kväll och allt har gåt så bra. När jag hämtade honom hos Karin på Coolmix kennel i onsdags så satt han utanför dörren och tittade och när jag kom innanför grinden så kom han skuttandes mot mig! Lille sötnos. Så fort vi lämnat Karin så blev Kiro en liten blygis och mattegris, så vi tränar lite på att träffa folk. Känns dock lite trevligt att ha en hund som inte kastar sig över alla och älskar hela världen direkt, som Laban då... :)
 
I lördags var vi på hundens dag på Staffanstorps hundklubb. Kiro satt mest i väska på magen. Ville inte ha honom bland alla andra hundar nu innan han är vaccinerad. Laban och jag gjorde en massa övningar, körde agility och lite rally. När vi körde agility fick Kiro va hos Kim och det gick han med på. När vi gick rallybanorna och gjorde de andra övningarna så satt han på magen. Det var en liten utmaning. :)  Men det var skönt att få göra något och aktivera Laban. Och alla ville ju gulla med Kiro, och Laban tvingade dem att gosa med honom också, så Kiro fick socialträning också!
 
 
Coolmix Purple rain "Kiro"
 
Första natten
 
Leka är skojigt
 
Laban tycker att det är en vidrig liten sak jag har dragit hem. Kiro följer Laban överallt. Vill sova när, kolla vad han snusar på, leka, med mera. Men, Laban är svårflörtad. Han vill absolut inte leka och när Kiro biter honom i rumpan eller benen så morrar han åt honom. När Kiro backar så går Laban undan. Kiro smyger och lägger sig i närheten av Laban när han sover, men när Laban vaknar till och ser Kiro så smyger han undan. Laban har kommit på att Kiro inte kommer upp i soffan, än, så där ligger han mest.
 
 
Vad snusar du på
 
Pojkarna kolla grannen som kommer gåendes
 
Kiro gillar trångt...
 
...och ligga nära...
 
...och närmare. :)
 
 
Efter tvångsgos med matte gömmer jag mig bakom lyktan.
 
I lördags var jag och köpte ny bilbur där båda hundarna får plats. Efter mycket velande blev det till slut en dubbel MIM-bur. Jag tror att de skulle kunna åka i samma bur egentligen för båda är lugna och sover när vi kör, men jag ville inte chansa. Nu har de vars ett fack och eventuellt kan de åka i samma om det skulle behövas när vi har fler hundar i bilen. En del lastutrymme försvann, men så är det ju när man har två fyrbeningar... Där blev ändå mer utrymme än jag trodde att det skulle bli. Så nu åker båda hundarna säkert! För Labans del är det på tiden. Är väldigt glad att det inte hänt något så länge han åkt i den billiga buren.
Idag var jag och fick buren installerad. Himla bekvämt att slippa bygga och sätta in den själv. Försäljaren fixade allt!
 
 
Två varma och trötta killar (foto taget efter träning)
 
 
Efter att vi fått buren installerad så körde vi tillbaka till S-torp och fixade lite. Satt bland annat på torget och tittade på folk. Därefter körde vi till Linda (Aktivhundcenter) för en privatlektion. Inte så bra planerat för båda hundarna var rätt slut, framför allt Kiro. Det blev först lite lekträning med Kiro och sedan agility med Laban. Trots trötta hundar fick vi ut lite av det och jag fick en del tips med mig och saker att jobba på.
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Susanna

Ziina älskade Zophia från första stund men det tog en vecka för Zorro att kapitulera.
Fin bilbur.

2015-06-02 @ 19:01:04
URL: http://www.gizmozorro.cybersite.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0