Agility SM


I helgen har det varit agility SM i Linköping. Eftersom vädret var grått och småregnigt så har jag följt det från TV-soffan. Häftigt att se alla duktiga ekipage. Roligt att se de duktiga förarna bli överlyckliga när det går bra och lixom inte ta för givet att de är bäst... Underbart att se alla som behandlar sina hundar som vinnare fast de blir diskade. 
Lite tråkigare att se de som inte ens tittar åt sin hund när något blivit fel på banan eller ens när det gått bra. Som tur är så är de inte då många. Kiro tyckte att det var spännande. Fick syn på en trefärgade sheltie som sprang och ville genast vara med.Sommar

 
Idag har det äntligen varit lite sommar. Laban tyckte att det var balkongväder idag och ställde sig vid dörren och stirrade ut, stirrade på mig, stirrade ut, stirrade på mig. :) Det var första gången Kiro var ute på balkongen. Han vågade först inte gå ut, men sedan skulle allt upptäckas där ute.
 
 
Jag vill ut...

 Soldyrkare
 
 
Efter lunch gick vi ut en sväng till parken för att njuta av solen. Laban och Kiro fick vars ett ben och jag tog en god bok.
 
 
Kiro 12 veckor tuggar ben
 
Laban tuggar ben 
 
Laban och Kiro

Laban, Kiro och en god bok
 
 
Ikväll blev det en tur till Lomma tillsammans med Malin och Fabbi. Vi promenerade från Blå caféet till hamnen. Vi stannade vid glassfabriken och köpte glass och satt sedan i hamnen och snackade. Sedan promenerade vi tillbaka. Hundarna doppade tassarna lite, men ingen av dem verkade så sugen på att bada helt. Det blev en mysig kvällstur.
 
Sugna på glass
 
Mmm...
 
Kiro
 
Fabbi, Laban och Kiro
 
Kiro busar i sanden
 
Laban och Kiro letar strandfynd
 
I helgen är det SM i agility och jag kollade just väderprognosen... Det ser sådär ut för lördag och söndag, så det blir till att titta en del på SM och förhoppningsvis mycket bra agility. Får heja på de vi känner som tävlar hemma från soffan! :D
 
 
Härom kvällen var Kiro sugen på att leka med Laban, som vanligt. Istället för att hoppa på honom försökte han lite försiktigt bjuda in till lek. Han hämtade leksak efter leksak och jag trodde nästan att Laban skulle ge sig, men nix! Till slut gick Laban och la sig i ett hörn. Jag filmade lite av det.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

12 veckor

 
I söndags blev Kiro 12 veckor gammal och imorgon har han bott hos mig i 4 veckor. Tiden går verkligen fort, som alltid.
 
 
Kiro poserar i trädgården (12 veckor)
 
Smile! :D
 
 
 Stor kille. Cirka 25,5-26 cm hög. (12 veckor)
 
 
Under dessa veckor har vi hunnit påbörja lite träning av olika saker. Har gjort en liten film med lite av vad vi gjort. Som vanligt går det oftast inte lika bra när man filmar som annars... haha
 
 
 
 
 
Igår, måndags, var vi hos veterinären för 12 veckors vaccination. Det gick superbra. Kiro träffade en flicka i väntrummet som också skulle få sin 12- veckors spruta. Först var de lite blyga men sedan hade de gärna busat. Inne hos veterinären tyckte han först att det var lite obehagligt upp på bordet. Men lite godis på bordet så glömde han borta att vara rädd och märkte inte ens att han fick ett stick i nacken.
 
 
Kiro i väntrummet.
 
Laban tycker fortfarande att Kiro är pest... Men jag undrar om han inte kanske börjar mjukna lite, lite, lite... Önskar att man kunde förstå deras konversationer. Ibland kan de stå och bara titta på varandra en lång stund. Gissar att det sägs en hel del då, men vad?! Under kvällens långa stirrande, viftade Laban lite på svansen, så då kanske de pratade om något trevligt...?!
 
 
Labanmys
 
Jag kom på att jag har en träningsfilm från i maj som jag inte delat med mig av. Det på kurs som vi körde en hoppbana från Crufts 2015. Laban var inte riktigt på hugget denna kväll. Han var lite småkär i en löptik, men körde mestadels på rätt bra. Vi delade först upp banan i sekvenser och testade olika handlingsalternativ, tog tid och valde det som passade oss bäst. Till slut körde vi hela banan och det är det som jag har på film. Att Laban här var lite extra seg + att vi kört sekvenserna innan räddade oss och gjorde att vi sprang loppet felfritt. Men vissa delar gjorde vi bättre tidigare under kvällen.
   
 
 
 
 
Igår startade sommarträningen hos Linda, Aktivhundcenter, och både Laban och Kiro fick träna. Laban tränade slalom och Kiro lekutveckling samt lek med störning av syrran. Kiro var lite småtrött och att leka utan att bli störd av allt runt omkring behöver vi jobba på. Men han fixade störningen av syster Dixie förvånansvärt bra.
 
Laban gjorde mig överlycklig igår. Vi har tränat en del på att Laban ska hitta slalomingången på mitt kommando "slalom" oavsett var jag är och utan att jag ska behöva visa honom. Brukar fungera okej när vi tränar själv, men har ändå känt att det inte vill sätta sig. Så igår fixade Lina först en enkel ingång från tunnel till slalom och det gick ju bra. Sedan fick vi en svårare och det gick såklart inte. Linda såg att Laban tittar mot mig när han kommer ut ur tunneln istället för att sikta mot slalom och gav tipset att ge kommandot  när han är i tunneln men att sedan påminna honom. Så vi tog om och jaga ropade "slalom, slalom, slalom" och Laban gick klockrent från tunnel till slalom. Och så fortsatte det. Fast Linda riktade tunneln mot mitten av slalomet så gick Laban på mitt kommando! Jag kunde verkligen i stort sett befinna mig var som helst, gör byten osv, Laban satt rätt i ingångarna! Övning och tips från coachen ger färdighet! Sedan får vi se om det funkar på tävling.... :)
 
 
 
Laban juli 2013
 
 
 
 

Agilitytävling i Råådalen

 
I lördags, den 13 juni, var vi i Råådalen och tävlade agility. Det var en månad sedan vi tävlade sist och det blev Kiros första besök på en agilitytävling. Det var soligt och hemskt varmt!
 
Kiro fixade tävlingsmiljön bra. Det var lite småläskigt men han fixade att leka både vid tältet och intill tävlingsbanan. Han hälsade på några hundar, bland annat en "kusin" som är en månad äldre. Deras mammor har samma pappa. Att slappna av i buren klarade han utmärkt. Det var väldigt lite gnäll och han kunde sova som en stock!
 
 
Kiro pausar i buren (10 veckor).
 
 
Kiro tittar på agility.
 
Lite lek.
 
 
Kiro klarade också värmen bättre än vad jag och Laban gjorde. För resultaten denna dag var under all kritik. Efter att ha diskat två lopp och känt att det varit totalt misslyckat började jag fundera på varför det gick så fel. Insåg till slut att det var min inställning. Jag var inte alls så taggad och motiverad som jag brukar vara. Gick banvandringarna halvhjärtar och kämpade inte för att hjälpa Laban på banan. Jag var sjukt trött pga sömnbrist under veckan, samt att både Laban och jag var påverkade av värmen. I sista loppet skärpte jag till mig och trots att det också blev en disk så hade jag en betydligt bättre känsla i det loppet och var ändå nöjd.
 
 
 
 
 
För att förklara hur trött jag var kan jag ju berätta att jag när vi handlade mat på vägen hem totalt glömde bort min kortkod. Tryckte fel först, kom inte ihåg vad jag tryckt och var därför rädd för att trycka fel igen. Tryckte koden igen, det blev rätt, men hade direkt efter inget minne av vad jag tryckt. Värst av allt var att jag använt kortet 10 minuter tidigare när jag köpte mjölk och då var det inga problem. Det var helt enkelt inte min dag. Hjärnan behövde lite vila.
 
 
Nästa tävling blir Guldagilityn i Kalmar. Ska bli roligt och jag hoppas att jag ska ha bättre inställning då och kämpa för att göra vårt bästa! :)
 
 
Laban på Guldagilityn 2014. Min guldgosse!
 
 
 
 

Uppdatering

 
Nu har jag varit riktigt dålig på att uppdatera, men förhoppningsvis ska det blir bättre. Det har varit svårt att hinna med mitt i alla avslutningsförberedelser på jobb. Men nu är skolavslutningen över, omdömen fixade, årets utvärdering gjord samt en del rensning och städning i klassrummet och jag har sommarlov!
 
Jag har dock varit duktig på att ta bilder, så jag delar med mig av några och skriver mer en annan dag istället. Lite kortfattat kan jag berätta att det går bra med Kiro. Han börjar bli lite tuffare, vågar hälsa på fler människor, tar lite längre turer ifrån mig när han går lös på promenad. Han tycker om att leka och jobba (det lilla vi tränat). Han är nyfiken och när han blir rädd gömmer han sig bakom Laban eller mig, men vågar sig oftast fram till det som skrämt honom.
 
Kiro går en kamp mot duschdrapperiet (9 veckor)
 
Kiro och hans syster Dixie leker efter de äldre familjemedlemmarnas agilitykurs. (9 veckor)
 
Kiro och Dixie.
 
 Kiro i föräldrarnas trädgård (9 veckor)
 
 
Laban, fortfarande 5 år ;)
 
En liten tjuv har hittat mat i mattes väska. (10 veckor)
 
Årets första sommardag kom lagom till skolavslutningen. Denna bild ljuger. Laban och Kiro leker inte. Kiro leker Laban morrar och meddelar att han inte vill bli biten i rumpan. 
 
Trött kille. (11 veckor)
 
Två trötta killar. Tror inte Laban är medveten om att de har kroppskontakt. :)
 
Laban och Kiro är på stadstur i Lund.
 
Laban är sugen på mormors glass.
 
Laban myser i mormors knä.
 
"Matte!!! Det är en hund i ugnen! Vi MÅSTE rädda den!"
 
Kvällspromenad efter torsdagens agilitykurs.
 
Laban och Kiro delar kudde.
 
Dragkamp!
 
Kiro på Grizzly zoo och shoppar. (11 veckor)
 
 
 
I helgen var vi på agilitytävling i Råådalen. Uppdatering om det kommer, kanske redan ikväll. Beror på vad Kiro har för planer nu...
 
 
 
 
 

 
 

Livet med valp

 
Jag vet att jag varit dålig på att uppdatera, men tiden går så fort! Det blir lite text och lite bildkavalkad!
 
Lille Kiro flyttade hem till oss i onsdags kväll och allt har gåt så bra. När jag hämtade honom hos Karin på Coolmix kennel i onsdags så satt han utanför dörren och tittade och när jag kom innanför grinden så kom han skuttandes mot mig! Lille sötnos. Så fort vi lämnat Karin så blev Kiro en liten blygis och mattegris, så vi tränar lite på att träffa folk. Känns dock lite trevligt att ha en hund som inte kastar sig över alla och älskar hela världen direkt, som Laban då... :)
 
I lördags var vi på hundens dag på Staffanstorps hundklubb. Kiro satt mest i väska på magen. Ville inte ha honom bland alla andra hundar nu innan han är vaccinerad. Laban och jag gjorde en massa övningar, körde agility och lite rally. När vi körde agility fick Kiro va hos Kim och det gick han med på. När vi gick rallybanorna och gjorde de andra övningarna så satt han på magen. Det var en liten utmaning. :)  Men det var skönt att få göra något och aktivera Laban. Och alla ville ju gulla med Kiro, och Laban tvingade dem att gosa med honom också, så Kiro fick socialträning också!
 
 
Coolmix Purple rain "Kiro"
 
Första natten
 
Leka är skojigt
 
Laban tycker att det är en vidrig liten sak jag har dragit hem. Kiro följer Laban överallt. Vill sova när, kolla vad han snusar på, leka, med mera. Men, Laban är svårflörtad. Han vill absolut inte leka och när Kiro biter honom i rumpan eller benen så morrar han åt honom. När Kiro backar så går Laban undan. Kiro smyger och lägger sig i närheten av Laban när han sover, men när Laban vaknar till och ser Kiro så smyger han undan. Laban har kommit på att Kiro inte kommer upp i soffan, än, så där ligger han mest.
 
 
Vad snusar du på
 
Pojkarna kolla grannen som kommer gåendes
 
Kiro gillar trångt...
 
...och ligga nära...
 
...och närmare. :)
 
 
Efter tvångsgos med matte gömmer jag mig bakom lyktan.
 
I lördags var jag och köpte ny bilbur där båda hundarna får plats. Efter mycket velande blev det till slut en dubbel MIM-bur. Jag tror att de skulle kunna åka i samma bur egentligen för båda är lugna och sover när vi kör, men jag ville inte chansa. Nu har de vars ett fack och eventuellt kan de åka i samma om det skulle behövas när vi har fler hundar i bilen. En del lastutrymme försvann, men så är det ju när man har två fyrbeningar... Där blev ändå mer utrymme än jag trodde att det skulle bli. Så nu åker båda hundarna säkert! För Labans del är det på tiden. Är väldigt glad att det inte hänt något så länge han åkt i den billiga buren.
Idag var jag och fick buren installerad. Himla bekvämt att slippa bygga och sätta in den själv. Försäljaren fixade allt!
 
 
Två varma och trötta killar (foto taget efter träning)
 
 
Efter att vi fått buren installerad så körde vi tillbaka till S-torp och fixade lite. Satt bland annat på torget och tittade på folk. Därefter körde vi till Linda (Aktivhundcenter) för en privatlektion. Inte så bra planerat för båda hundarna var rätt slut, framför allt Kiro. Det blev först lite lekträning med Kiro och sedan agility med Laban. Trots trötta hundar fick vi ut lite av det och jag fick en del tips med mig och saker att jobba på.
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0