Rally i Eslöv

 
Sist vi tävlade rallylydnad i Eslövs ridhus fick vi vårt sämsta resultat i Nybörjarklass. Det var för 2 år sedan. Ridhuset var verkligen fullt med hästbajs då. Istället för att plocka upp det så malde de ner det och hela underlaget var alltså strimlat bajs. Laban tyckte ju att det luktade väldigt trevligt och hade svårt för att fokusera. Jag bestämde då att jag inte skulle tävla där fler gånger.
 
Men så är det ju som det är... Nu har vi inte tävlat agility sedan i oktober och ingen rally sedan april, tror jag, och alltså börjar ju suget komma. Så det var inte så svårt att bli övertalad till att tävla i Eslövs ridhus ändå. Tänkte att dels så har Laban mognat lite och dels så kan de ju ha ändrat på underlaget. Om inget annat så kunde vi ju i alla fall testa och det är alltid trevligt att komma ut och få tävla lite.
 
Vaknade såklart med förkylning och seg kropp (hur ska man annars börja sportlovet?!) så kände mig ju inte superladdad för att åka iväg. När vi kommer till ridhuset ser jag att underlaget är ändrat och består inte längre av bajs. :) MEN, istället ligger det bajsklumpar på hela banan, som lätt hade kunnat plockats bort... Jag försökte röja undan lite när jag banvandra, men det var omöjligt.
 
Laban hade bra fokus när vi värmde upp och när vi gick in på banan. Fram till moment 4 gick allt super. Sedan blev han lockad av en leksak i frestelsen och sedan kom bajs-intresset och tog över. Men, Laban kämpade. Jag såg på honom hur han försökte hålla ihop, men det gick inte hela vägen. Han började till och med knorra, vilket han inte brukar göra i rally. Men jag vet ju att det är precis det där med att orka hålla fokus som vi behöver träna på och jag har börjat ta tag i det, men tycker inte att det är det roligaste att träna...
 
Jag tycker ju att han borde få bonuspoäng för att han är så jäkla söt när han håller position och när han gör rätt så gör han det så snyggt. (jag är kanske lite partisk) Vi slutade i alla fall på 50 poäng, våra sämsta poäng någonsin, både om man räknar nybörjar- och fortsättningsklass. Men, men, det kunde varit mycket värre! :D
 
 
 
 
Nu var det i alla fall sista gången som Laban tävlade i Eslövs ridhus, tror jag... :)
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Susanna

Söthetspoäng tycker jag definitivt han borde få och så lite extrapoäng för svansviftning :)
Bitvis ser det jättefint ut.

2015-02-15 @ 14:57:52
URL: http://www.gizmozorro.cybersite.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0