En dag på stranden

 
 
I fredags hade jag och en hundkompis bestämt att vi skulle åka till Ystad och promenera med hundarna. Hon hade för länge sedan fått tips om ett trevligt promenadställe och tänkte att det var dags att testa detta. Hon hade dock få dålig vägbeskrivning och efter lite letande gav vi upp och tog istället en promenad längs strandpromenaden och sedan en liten tur i skogen.
 
Det var inte riktigt något perfekt strandväder. Det var kallt, grått och blåste ordentligt. Men det var mysigt ändå. Laban, som är en riktig badkruka och som jag brukar få tvångsbada på sommaren när jag tycker att han ska svalka sig, han blev helt överlycklig när han släpptes lös på stranden. Han rusade ut i vattnet där vågorna gick höga. Givetvis gick han bara så långt att tassarna blev blöta, men som sagt, vågorna gick höga emellanåt så han fick sig ju några duschar och underredesspolningar. Det ska alltså vara vinterbad om man heter Laban.
Jag blev så paff över att han sprang ner så missade att fota honom i vattnet.
 
 
Laban letar godsaker från havet
 
Laban har precis blivit spolad av en våg och väntar på att vi ska komma ikapp honom.

Laban promenixar med gammeltanterna
 
Laban och Tequila gjorde ett busrus.
 
 
Men Laban ångrade sig och rusade tillbaka till matte.
 
Ännu ett busrus och sedan tillbaka till matte.
 
Måste hänga med tjejerna.

Som sagt, inget perfekt strandväder, men en mysig tur ändå!
 
I torsdags trotsade jag min förkylning och gick trots allt iväg och tränade. Det bjöds Formkampen i Lund där jag tränar bjöd då på 80-talstabata. Så det blev till att våffla håret och leta fram de lila benvärmarna man hade på jympan i lågstadiet. Det var även prisutdelning i utmaningen som vi genomförde v 4-7. Jag hade gjort flera bra resultat och det kunde blivit ännu bättre om jag inte varit halvkass och inte kunnat träna ordentligt under 2 av de fyra veckorna. Men, det gav mig i alla fall en 3e plats och jag hade samlat flest poäng i 2 av de olika delarna som bedöms, så jag är nöjd! :)
 
 
Alla gick inte in lika mycket för 80-talstemat....
 
Idag bjuder vädret på lite solglimtar så nu ska vi ut en tur och promenixa och träna lite slalom. Sedan ska vi ladda inför kvällen träning. Imorgon är lovet slut och det är jobbedags igen. Känns som att det blev ett litet antiklimax med denna ledigheten. Hade så mycket planer på träning av mig själv och Laban. Givetvis blev jag sjuk så det har inte blivit så mycket av varken det ena eller det andra. Men, men nästa gång det är lite längre ledighet är det påsk och då är det dags för Gåsahoppet och officiell tävlingspremiär för i år. Det ser jag fram emot!
 
 
 Mitt lilla hjärta
 
 
 

Hjärtehelg

 
Har ju glömt att berätta att i fredags när jag kom in i klassrummet så stod det ett litet paket på mitt skrivbord. Det händer minsann inte varje dag! Till paketet fanns även ett fint kort. Det var från Malin och i paketet fanns en söt mugg som invigdes samma kväll med lite te för min onda hals.
 
 
 
 
 
 
I lördags, Alla hjärtans dag, var vi på Mellomiddag och mys hos Malin med familj. Både tvåbenta och fyrbenta bjöds på Alla hjärtans-godsaker.
 
 
Nutellabrownie till oss och de fyrbenta väntar på gott ben.
 
 
På gårdagens agilityträning körde vi båda grupperna samtidigt och det bjöds på lite tävlingsmässig träning i början. Vid två olika ställen lät Linda oss själva välja vilken väg vi ville träna på. Jag valde det som jag trodde skulle bli svårast för oss, men det var nästan det vi fixade bäst. Sedan blev det lite detaljträning av threadlar och serpentiner. Välbehövligt för mig. :) Givetvis orkade inte mobilen hela träningspasset pga kylan, men det mesta kom med i alla fall. Min kropp orkade inte med riktigt heller, förkylningen gör att den strejkar lite.
 
 
 
 
 
Under träningen bjöd bästa tränaren Linda på hjärtefika. Hon vet precis vad vi behöver! :D
 
 
 
För övrigt så fortsätter jag sportlovet med att ligga i soffan, snora och ha ont i halsen.
 
 
 
 

Rally i Eslöv

 
Sist vi tävlade rallylydnad i Eslövs ridhus fick vi vårt sämsta resultat i Nybörjarklass. Det var för 2 år sedan. Ridhuset var verkligen fullt med hästbajs då. Istället för att plocka upp det så malde de ner det och hela underlaget var alltså strimlat bajs. Laban tyckte ju att det luktade väldigt trevligt och hade svårt för att fokusera. Jag bestämde då att jag inte skulle tävla där fler gånger.
 
Men så är det ju som det är... Nu har vi inte tävlat agility sedan i oktober och ingen rally sedan april, tror jag, och alltså börjar ju suget komma. Så det var inte så svårt att bli övertalad till att tävla i Eslövs ridhus ändå. Tänkte att dels så har Laban mognat lite och dels så kan de ju ha ändrat på underlaget. Om inget annat så kunde vi ju i alla fall testa och det är alltid trevligt att komma ut och få tävla lite.
 
Vaknade såklart med förkylning och seg kropp (hur ska man annars börja sportlovet?!) så kände mig ju inte superladdad för att åka iväg. När vi kommer till ridhuset ser jag att underlaget är ändrat och består inte längre av bajs. :) MEN, istället ligger det bajsklumpar på hela banan, som lätt hade kunnat plockats bort... Jag försökte röja undan lite när jag banvandra, men det var omöjligt.
 
Laban hade bra fokus när vi värmde upp och när vi gick in på banan. Fram till moment 4 gick allt super. Sedan blev han lockad av en leksak i frestelsen och sedan kom bajs-intresset och tog över. Men, Laban kämpade. Jag såg på honom hur han försökte hålla ihop, men det gick inte hela vägen. Han började till och med knorra, vilket han inte brukar göra i rally. Men jag vet ju att det är precis det där med att orka hålla fokus som vi behöver träna på och jag har börjat ta tag i det, men tycker inte att det är det roligaste att träna...
 
Jag tycker ju att han borde få bonuspoäng för att han är så jäkla söt när han håller position och när han gör rätt så gör han det så snyggt. (jag är kanske lite partisk) Vi slutade i alla fall på 50 poäng, våra sämsta poäng någonsin, både om man räknar nybörjar- och fortsättningsklass. Men, men, det kunde varit mycket värre! :D
 
 
 
 
Nu var det i alla fall sista gången som Laban tävlade i Eslövs ridhus, tror jag... :)
 
 
 
 

Träningsfilmer

 
 
Jag har ju utlovat lite träningsfilmer så då får jag ju se till att fixa det. Av någon konstig anledning kunde jag inte göra filmerna till en film utan de två kurstillfällen som jag kommit ihåg att filma lite fick bli två filmer. Får be om ursäkt för felstavning i den ena filmen. Jag har råkat klämma in en extra bokstav i ett ord. Skyller på tryckfelsnisse och trötthet.
 
 
 
 
 
Gjorde olika tester på hur vi går in på banan och förbereder för start och kom fram till att testa att ha Laban mellan mina fötter redan när jag går in. Lyckades ta bort fokus från hästbajset som låg på start då. Får köra det lite på träning nu och se om det är något jag tar med mig till tävling. Blir vi av med nosandet på start är det ju bra...
 
 
 
 
 
 
På måndagmorgon i förra veckan fick jag ett mail från Stormbergs med lite extrapriser på träningskläder. Ooops! Råkade klicka hem lite och på onsdagen kunde jag hämta dem på posten. :)
Nu behöver jag bara komma till skott och klicka hem lite träningsbyxor också.
 
 
 
Igår, måndag morgon, såg jag en annons på Facebook att Eskilstuna hundcenter hade lite extrapriser. De hade dessutom extrapris på vintertäcket som jag velat köpa till Laban sedan förra vintern. Senast i söndags var jag i djurbutiker och letade efter det. Så det blev ju till att klicka hem ett snyggt vintertäcke. Idag, tisdag, låg det i brevlådan. Det passade finfint!
 
 
Jag har täcken till Laban, man skulle nästan kunna tro att jag samlar...  :)  Labans andra vintertäcke köpte jag när han var knappt ett år. Det passar precis och funkar egentligen bra, men fördelarna med detta var så många så därför ville jag ha det. Det nya täcket har hål för både halsband och sele, det är lätt och smidigt, det går ner om rumpan, det går ner kring de stora musklerna och håller dem varma under träning... Dessutom är det snyggt! :)  Laban använder nästan aldrig täcke, men när vi tränar gör han (i pauserna) och då känns det rätt bra med ett täcke som täcker och värmer där det behövs, vilket inte det gamla gör. Dessutom smidigt att slippa greja med sele utanpå eller dra fram kopplet så att täcket sitter dåligt. 
 
 
 
 

Skithund

Igår, lördag, var en väldigt effektiv dag! Först körde jag 4 maskiner tvätt, morgonrastade Laban, fixade och åt frukost. Sedan körde vi till Oxie och tränade rallylydnad tillsammans med Susanna, Zorro och sheltie-flickorna. Labans första runda gick jättefint. Sedan gick det bara sämre och sämre. Så brukar det inte riktigt vara. Men kanske ändå ska testa det på tävlingen på lördag att bara ta honom från buren, rasta lite och sedan in på banan, utan uppvärmning...?!
Efter träningen festade han loss på kaninbajs! :/
 
Det blåste rejält igår, (idag med), så istället för att gå långrunda hemma bestämde jag mig till slut för att gå långrunda i skogen, där man kan komma undan vinden lite. Så efter träningen körde vi till Torup och gick 7 km. Det var rejält kladdigt. Laban var redan svart från träningsbanan, men det blev många gånger värre.
 
 
Lerigt hela vägen
 
 Promenad-pose
 
 
Skithund! Efter 7 km hade jag en vit, brun och svart hund.
 
 
Så när vi kom hem blev det storbad av hund och sedan storstädning av badrummet och lightstädning av resten av lägeheten.
 
Vit och brun igen! :D

Sedan blev det lite middag, en kvällsrunda och därefter landade vi i soffan och såg på Melodifestivalen! Laban fick för sig att det var okej att bädda med soffdynorna...
 
 
 Prinsen på ärten
 
 
Ergonomisk huvudkudde?
 
Idag har det blivit lite shopping, en långpromenad och ikväll är det agilitykurs igen. Det har inte blivit några träningsfilmer än. Glömde filma första gången och kom bara på att filma de sista övningarna förra gången, så ikväll kanske! :D
 
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0