Uppdatering

Nu var det verkligen länge sedan det blev någon uppdatering här! Vi har varit på två tävlingar sedan sist. I början av augusti var vi i Varberg och förra helgen i Kungsbacka. I Varberg gick det inte så bra. I Kungsbacka gick det desto bättre med 3 av 4 lopp felfria (förutom ett med liiite tidsfel). Dock hade vi lite småmissar som kostade tid, så det gav oss inga bra placeringar. Men en bra känsla!
 
 
Varberg
 
 
 
 
Kungsbacka
 
 
 
 
Nöjer oss med filmer nu. Har en massa bilder, men det får komma senare. :D
 
 
 
 
 
 

Tävling i Ystad

 
I helgen har vi varit en tur till Ystad. Det var agilitytävlingar där både lördag och söndag och i år valde vi att campa på plats för att slippa körningen.
 
 
Premiärtur i husbilen (Kiro 4 månader)
 
 
 Laban myser
 
 
Kiro hittade en bra sovplats med inbyggd huvudkudde.
 
 
Laban och jag gjorde debut i lagklass i laget Cavalleriet. Hopplopp på lördagen och agilitylopp på söndagen. Det blev en dålig start på vårt lagtävlande med disk i båda loppen. Tror att det var mattes debutnerver som spökade lite + tanken på att det inte bara gäller mig själv. Försökte även köra lite säkert/fegt vilket inte riktigt är vår grej, brukar bli mer fel då.
Över lag tycker jag att temat för helgens banor var lite klyddiga slalom. Vi hade problem med några och satte några snyggt. För vår del var det några lopp där Laban var ute och svävade en del, några lopp där jag var ofokuserad/otaggad och några där vi hade stolpe ut.
 
Första loppet, som var hoppklass lag (finns inte på film), blev ett rörigt lopp då Laban var lite överallt. Jag trodde att jag valde den säkra vägen för att ta slalomingången rätt, men nix! Sedan lyssnade Laban inte på svängkommandon och handling utan flög iväg över banan och tog ett hinder från fel håll, disk.
Sedan gjorde vi ett bra agilitylopp fram till sista hindret. Efter balansen satsar Laban mot mål, men ett hinder som står lite i sidled ska tas först. Laban springer förbi vilket ger en vägran, bromsar upp, kommer tillbaka och är på väg att ta det från fel håll men jag får honom på rätt sida och vi går i mål med 5 fel. Har tagit tiden på denna del och det tar oss minst 4 sekunder extra. Det innebär att utan klydd hade vi varit på minst en 4e plats och dessutom cert. En aning retligt, men kul att veta att vi faktiskt har en chans ändå.
I hopploppet bjöd vi på lite underhållning i starten då jag hade för bråttom och Laban missade mitt byte eftersom han var i en tunnel. Det ledde till att vi stod på vars en sida om tunneln och letade efter varandra. :) Senare i loppet håller jag i Laban lite för mycket, han blir osäker och satsar på en tunnel istället för ett hopp - disk. Men ett bra slalom! :)
Söndagens laglopp var agilityklass och kunde säkert gått bra om jag inte fegat med slalom. Vågade inte lämna honom för mycket ifall han skulle gå ur vilket gjorde att jag sedan var helt felplacerad i mitt byte och skickade honom på fel sida om nästa hinder. Självklart kommer jag efter loppet på en annan lösning som vi säkert hade fixat. Men, men...
Vårt hopplopp blev ett sånt där rörigt lopp igen där Laban var lite överallt och inte riktigt lyssnade. Jag var väldigt otaggad också så det har säkert påverkat. Laban flög bland annat rakt igenom slalom och över ett hinder och vi blev därmed diskade.
Agilityloppet var åter igen ett bra lopp. Tyvärr sprang jag på lite vid balansen och Laban satsade framåt mot tunneln och hoppade kontaktfältet vilket gav oss 5 fel, igen. Annars hade 4e platsen varit vår.
 
 
 
 
 
 
Kiro har varit med och minglat runt på tävlingen. Snackat med folk och hundar. Vissa människor och hundar är fortfarande lite läskiga så man måste skälla på dem och vissa gillar han direkt. Pausa och vänta i buren fixar han bra. Kan bli lite skällig när jag går iväg med Laban, men det är mest om jag börjar tagga honom så får vänta med det tills vi kommer utanför tältet. :)
 
Lite valplek blev det också. Både med Lovis 8 månader (sheltie från samma kennel) och med Tom 4 månader som är en dansk-svensk gårdshund.
 
Efter att ha gått nästan hela helgen kopplad och inte riktigt fått rusa av sig bjöd Kiro på inte mindre än 4 busrus/tokryck på kvällspromenaden  när vi kom hem. Lyckades filma det tredje. :)
 
 
 
 
 
Grannhundarna började skälla och pojkarna måste försöka få koll å läget och höra vad som "sägs".
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0