Höst i Söderåsens nationalpark

Idag har vi varit på en tur till Skäralid i Söderåsens nationalpark. Har planerat att åka dit i flera veckor för att kolla in höstens alla fina färger, men vädret har varit regnigt, grått och tråkigt så det har inte blivit av. Men idag var det toppenväder! Tyvärr kom vi någon vecka för sent så alla fina löv hade hunnit falla till marken, men det gör inget för där är så fint och mysigt ändå.
 
Bjuder på lite bilder från rundan.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Många bilder på Laban, men vad vore en bild utan den snyggingen... ?! ;)
 
 
 
 

Promenad och lite träning

Förra söndagen följde jag med Malin på foxterrier-promenad i Pildamsparken i Malmö. Det ösregnade hela rundan och var inte särskilt mysigt, men annars var det trevligt. Det slog mig när gruppfotot togs vilken skillnad det är mellan våra raser. Inte för att det hände något, utan mer hur alla automatiskt ställde upp sig inför fotograferingen.
 
Gruppfoto foxträff - mycket luft mellan hundar och ägare
 
 Gruppfoto cavalierträff - så lite luft som möjligt mellan hundar och ägare... :)
 
 
 
I onsdags tränade vi agility. Kvällens tema var Threadlar. Det är inte precis min starka sida. Mina ben hinner inte riktigt med. :)
Delar med mig av en liten film.
 
 
 
 
 
 
 

Säsongsfinal

Idag var det dags för vår säsongsfinal i agility. Årets sista tävling, för oss, var i Ystad och spänningen var olidlig. Skulle den sista pinnen i hopp äntligen komma så att vi kan starta klass 3 till våren eller skulle vår otur fortsätta...
 
Det blev tyvärr det senare... När vi kom till banområdet för att hålla oss redo för start fick Laban, precis som på förra tävlingen, syn på sin nya förälskelse. All fokus tappades, Laban struntade i både mig och köttbullarna. Givetvis skulle hon dessutom starta precis före oss. Mycket snusande innan start, men han kom igång och sprang på bra fram till slalom... Där hade förälskelsen sin plats med stolar, väskor och dofter. Laban struntade i slalom och började vädra. Jag blev tjurig och bar ut Laban från planen. Vi diskade oss alltså.
 
I agilityloppet startade vi som nr 1 och både Laban och jag var fokuserade och enade. Loppet gick bra fram till slutet då jag kände mig säker på att Laban skulle springa på framåt i mål, så jag joggade bara. Men när han kommer ur platten skäller en hund vid sidan till och Laban tittar ditåt/efter mig. Får därmed en vägran pga snurr innan hinder och alltså 5 fel. Vi slutade på 11e plats. Tiden, trots snurr och lite sidosteg hade annars gett oss en 2a plats. Men, men, det är jag inte bitter för. Jag är glad att han jobbade på och att vi får en bra känsla med oss i sista loppet i alla fall.
 
 
 
 

Agility-tävlingssäsongen är nu avslutad för i år. Blev inte helt som jag tänkt mig. Vi blev klara för Ag klass 3 i april, men har väntat med uppflytt och kört på i klass 2. Kunde varit klar för hopp 3 i maj om det inte varit för de där små hundradelarna på fel sida. Sedan har det varit några månaders jagande efter den sista hopp-pinnen, med både stora missar och småfel. När Laban skadade sig mitt i alla hösttävlingar tappades sugen och de sista tävlingarna har jag inte varit riktigt laddad och faktiskt inte Laban heller. Men vi kommer tillbaka till våren med hittad sug, duktigare och bättre tränade! ;D

 

 


Agility i Forsakar

Idag var det dags att gå upp tidigt igen och åka till Forsakar på agilitytävling. Jag var peppad och hade en bra känsla inför hopploppet, fram tills jag tog ut Laban och skulle värma upp... Hans nos var klistrad i marken och det var helt hopplöst att få kontakt med honom. Inte ens köttbulle fungerade att locka med. Även om jag fick honom med mig runt på banan så var det inte med samma känsla, energi och fokus som det brukar vara. Riktigt surt för det var en rolig bana och det kändes som att den skulle passa oss fint.
 
Jag blev väldigt besviken på honom och hade svårt för att ladda om till agilityloppet. Hade näst sista start i hopp och tidig start i agility så det var nästan bara att slänga in Laban, banvandra och sedan springa igen.
 
Kände mig väldigt otaggad och funderade lite på att strunta i agilityloppet... Men Laban förstod nog att jag var rätt missnöjd för i agilityloppet skärpte han till sig och där var det istället jag som klantade och glömde bort mig, samt gjorde lite fel. Tyvärr, eller tur kanske, så kom inte agilityloppet med på film.
 
Får vara glad för att Laban tog slalom i båda loppen samt vippan.
 
 
 
 
 
Tänkte försöka bevisa att vi inte är helt värdelösa genom att visa träningsfilmen från i onsdags. Vi inledde höstens ridhusträning med en låtsastävling och hel bana. Eftersom slalom strulat den senaste tiden så valde jag att belöna att han fixade hela.
 
 
 
 
 
 
 

På banan igen!

Efter ett, vad det känns som, långt uppehåll på 1,5 månad var vi igår äntligen på tävlingsbanan igen. Det kändes att man kommit av rutinerna lite och den oönskade tävlingsnervositeten var tillbaka. Hade förväntat mig en lite smågalen och virrig hund och en lika virrig matte, så inga stora förhoppningar.
 
Lite så blev det också i agilityloppet. Laban satt säkert och bra i starten. Jag hade tänkt ut att risken för tjuvstart var extra stor nu efter uppehållet så i fredags tränade vi en del starter och stadga. På vippan sprang han ända upp och när jag vänder mig i framförbytet ser jag att han lämnar vippan, men är osäker på om den slagit i då eller inte. Tar ett snabbt beslut att inte göra om det eftersom jag är osäker. Tyvärr så var det så att han hoppade... Sedan strular det mitt i slalom då Laban hoppar över en port. Sedan är jag lite för optimistisk och tror att Laban ska dra ut på ett hinder utan hjälp. Samtidigt börjar jag vrida mig, så Laban gör helt rätt i att inte ta hindret. När jag vänder tillbaka så hoppar han hindret på fel håll och vi är diskade. Lika bra med tanke på det andra strulet. :)
 
I hopploppet hade vi startnummer 1. Jag gillar ju tidiga starter, men inte när det bara är en banvandring och man har 2 minuter på sig att hämta hund och förbereda. Laban satt bra i starten även här, förutom lite snus. Men ingen tjuvstart i alla fall. Jag är supernöjd med loppet, förutom slalomet, och det var en rolig bana att springa. Min första tanke var att bakombyta på slalom, men kände mig osäker på det så därför gjorde jag framförbyte innan långhoppet. Kände att jag skulle skicka Laban på fel slalomingång och dumt nog gjorde jag inget för att hjälpa honom rätt utan hoppades bara att det skulle bli rätt, då han sällan gör fel från det hållet. På träning sitter i stort sett alla slalom och på tävling blir det just nu fel alltid. Men, men jag är nöjd med resten. Laban är pigg och glad och det är det viktiga. Var lite orolig då jag tyckt att han sprungit sakta sedan han skadade sig. Jag har försökt ta tid på loppet några gånger och ta bort slalomstrulet och då ligger vi på ca 2 sek snabbare än ettan. Så jag antar att farten är på plats! Det är väl jag som springer fortare helt enkelt. ;)
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0