Lite hit och lite dit

I helgen har vi varit i Halmstad och tävlat agility. Tävlingen kallades Gyllene hoppet, men det blev inte så värst gyllene för vår del.
 
I lördags började vi med ett lite smårörigt hopplopp. Jag brukar handla Laban relativt tyst, men i detta loppet fick jag skrika en del. Trots utsvävningar räckte det till en 5e plats och pinne nr 2 i hoppklass är klar. En kvar...
I agilityloppet blev det inte ens en start. Laban fastnade med nosen i marken, jag blev irriterad och lyfte ut honom.
Idag började vi med agilityloppet. Laban började småsnusa på starten igen så jag startade lite tidigare än tänkt och hann inte fram som jag tänkt och skickade därmed Laban på fel sida om ett hinder och vi var diskade. Mitten av loppet flöt på bra, sedan glömde jag kalla på Laban ut ur en tunnel så han sprang upp på bommen istället för vippan. När han väl sprang upp på vippan så flög han av den innan den knappt hunnit röra sig. Blev irriterad på mig själv i efterhand för att jag inte tog tillbaka honom och gjorde om vippan när jag ändå var diskad redan. Måste komma till rätta med detta problem igen!
I hopploppet kom nog viljan, nerverna och värmen att spela en allt för stor roll. Jag gjorde nästan ingenting såsom planerat, men var ändå felfri fram till det tredje sista hindret. Där hade jag slutat jobba mentalt, Laban fick syn på en tunnel och målgång och satsade ditåt. Disk igen. Eftersom jag rört till loppet innan så kände jag att tiden ändå inte kommer räcka utan hade redan gett upp.
 
 
 
 
 
Man kan väl sammanfatta helgen med orden: lite hit och lite dit. :)
Jag är inte nöjd med min prestation, men glad för att det i alla fall räckte till en pinne i hopp. Nu blir det lite 2 veckors "paus". Ingen tävling förrän den 7-8 juni. Men det blir ingen vila för det. Lydnadskurs, agilitykurs och löpteknikkurs väntar denna veckan. Dessutom ska vi ju intensivträna vippan, om vi får möjlighet, träningsbanan är ju alltid upptagen...
 
 
 
 
 
 

Tävlings tränat

Vi går agilitykurs på tisdagar och är placerade i en grupp för de ekipage som är ute och tävlar. I kursen ingår två tillfällen då vi ska träna på att tävla tillsammans med Svedala BKs träningsgrupp. Tanken är att vi ska lura hundarna att tro att det är tävling, men träna och belöna sådant som t ex brukar gå fel på tävling. I tisdags var det dags för oss att besöka Svedala. Jag var rätt säker på vad vi ville träna och belöna... VIPPAN, slalom och övriga kontaktfält.
 
Jag trodde inte att jag skulle lyckas lura Laban att det var tävling, men det gjorde jag och han var grymt taggad. Vi körde först en agilitybana. Laban struntade som vanligt i att stanna på kontaktfälten på A:et, så han fick ta om tills han gjorde rätt, 2i2av. På vippan flög han av, som vanligt, tog om och belönade när det blev rätt. På bommen hade han fattat och gjorde ett supersnyggt kontaktfält där. Slalom satte han också fint fast jag sprang iväg.
 
På hoppbanan hade jag inte tänkt ut något som jag ville träna i förväg utan bestämde det när jag banvandrade. Starten bjöd på att testa att lämna Laban och gå en bra bit in i banan. I slalomet skulle man tillbaka till ett hopp och det mest optimala var att inte följa med hunden genom hela slalomet, vilket vi har svårt för. Framförallt slalomet var det jag ville träna och belöna om han fixade det. Starten fixade Laban bra. Fick gå tillbaka en gång och sätta om honom eftersom han rest sig. Slalomen gick som väntat, när jag vek av så gick Laban ur. Gjorde samma misstag två gånger, sedan fixade vi det. Strax efter ramlade jag och resten av banan blev sådär. Tappade lite fokus, dels pga fallet, men även för att jag koncentrerat mig på start och slalom.
 
På agilitybanan sprang vår tränare, Linda, runt och lekte domare, men när vi körde hoppbanan stod hon vid sidan och var kommentator. Istället för att en kompis skulle skriva fick jag mitt filmat med kommentarer. Perfekt! Borde man få oftare. Min kameraman blev tyvärr upptagen, så kommentatorn fick film också, men det gick bra ändå. :)
 
 
 
 
 
Det går sällan bra när elefanter ramlar... Jag studsade upp igen och struntade i att känna efter. Men det första jag sa när vi gick i mål var FAN! För ont gjorde det i mitt knä. Men, men det repar väl sig så småningom. Jag hoppas på att det håller för helgens tävlingar!
 
 
 
 

Kadrilj

Här kommer den utlovade kadrilj-filmen från klubbens 40-års jubileum. Vi tränade en timme tidigare och då gick allt super. Sedan kom regnet och publiken och då gick det inte lika smidigt. Men, men blev bra ändå med tanke på hur lite vi tränat.
 
 
 
.

Hundhelg

Ja, det har varit en riktig hundhelg. Igår var vi uppe tidigt för att supporta kompisar i agilityklass 1 och sedan själva tävla efter lunch. Idag har vi firat att Staffanstorps hundklubb fyller 40 år, med aktiviteter och uppvisningar på träningsbanan.
 
Gårdagens tävling ledde inte till något resultatmässigt. Vi gjorde ett fint agilitylopp på bra tid, men Laban fortsätter flyga av vippan och därmed hade vi 5 fel.
Innan hopploppet stod jag och pratade med en träningskompis, när plötsligt inroparen sa att det var jag som skulle in nästa. Hann inte gå igenom banan i huvudet och tappade såklart bort mig. Blev diskade då jag inte gjorde som planerat utan skickade Laban på fel sida om ett hinder.
 
 
 
 
Det var i alla fall en solig och härlig dag och jag brände ansiktet igen...
 
 
Idag var det värre med vädret. Jubileumsfirandet skulle börja kl 12.00 och precis när vi var färdiga med alla förberedelser och de första besökarna kom så kom även den första regndroppen. Sedan regnade det enda till ca 16.30. Firandet slutade 16.00... Så tråkigt! Men, det kom trots allt relativt mycket folk. Hade det låtit bli att regna hade det dock kommit betydligt fler och allt hade blivit lite roligare. Laban och jag var med på lite uppvisningar i regnet; kadrilj och agility. En film från kadriljen kommer i ett eget inlägg för den är inte helt klar än.
 
 
 
 

Forsakar

Då har det varit helg och agilitytävling igen. Igår var det dags att bege sig till Forsakar i hopp om att äntligen få en pinne i hoppklass. De senaste loppen på Gåsahoppet och i Lomma har jag varit så lugn, säker och nästan inte alls känt av den där jobbiga nervositeten. Det har ju också gått ganska bra och jag har kunnat fokusera bra och framförallt haft en bra känsla innan loppen. Igår var det borta och nervositeten tillbaka. Jag gissar att det beror på att jag så gärna vill plocka hopp-pinnar nu när vi egentligen är färdiga för uppflytt i agilityn. Jag behöver ju inte ha bråttom, men ändå är ju viljan där.
 
Redan på banvandringen hade jag svårt för att tänka klart och hitta bra vägar, ändrade mig fram och tillbaka. På agilitybanan banvandrade jag till och med ett hinder från fel håll halva tiden.
 
Under hopploppet regnade det och jag vågade inte springa på med risk för att ramla och det är svårt att springa när man är nervös så man skakar. Så framförallt slutet blev dåligt och inte så som jag tänkt mig pga det. Jag glömde ropa på Laban där jag skulle och ge svängkommandon så svängarna blev stora... Kändes inte särskilt bra, men det räckte till en 3e plats och "äntligen" en pinne.
 
 
Tidiga morgnar är ingen höjdare...
 
 
 
 
 
I agilityloppet dömde vår otursdomare. Förra året blev vi diskade i alla lopp som han dömde och det var en hel del, så jag tänkte att det var kört redan innan vi startade. Men eftersom vi är klara med agilityn så gjorde det ju inget. Det började dåligt redan innan vi startat då Laban började snusa i gräset när jag satt honom på start och var sedan okontaktbar. Jag kom ur fokus och blev sådär nervös igen. Men, otursförtrollningen bröts och vi tog oss igenom med endast 5 fel. Laban gjorde sin klassiska "jag kan flyga, jag är inte rädd" på vippan. Förutom det så är jag relativt nöjd med det loppet. Jag kunde gasat lite mer. Laban var duktig och jobbade bra genom båda loppen, förutom flygturen och snusandet i agilityloppet.
 
 
 
 
 
Vi passade på att ta en promenad och tittade på fallen i Forsakar medan vi väntade på klass 1. Underbart fint i vårskogen. Solen tittade fram, fåglarna kvittrade.
 
 
Hittade lite getter på vägen
 
 
Nyfiken i en strut
 
Upp, upp, upp... Lite styrketräning är aldrig fel.
 
Framme vid övre fallet
 
Övre fallet
 
Fallet
 
Nere igen
 
En mysig dag, men vi kunde gott skippat regnskurarna.
 
Nästa helg är det agilitytävling i Malmö på lördagen och 40-årsfirande på Staffanstorps hundklubb på söndagen. Fullt upp som alltid.
 
 
 
 
 

Födelsedag

Som jag skrivit tidigare så fyllde lillprins bus år i måndags. 4 år blev han och det är helt otroligt vad tiden går. Samtidigt så kommer jag knappt ihåg hur en vardag såg ut utan hund. I måndags när jag slutat jobba så var det fortfarande försommarvärme så vi oss en tur till Bjärred för att köpa mjukglass och mysa vid stranden. Är det födelsedag så är det!
 
 
Sötnos...
 
 
Mums!
 
Mmm... Lite glass hade suttit fint.
 
Och givetvis lyckas man flörta till sig lite.
 
 
 Filosoferar vid havet
 
 
4-åringen
 
På vägen hem körde vi in om Plantagen och fick tag på en födelsedagspresent. Jag har letat efter en ny canvasbur att ha på träning/tävling. Den Laban har är inte så hel nu efter 4 år. Jag vill ha en bur där det går att täcka för sidorna och det var inte lätt att hitta. Sedan ville jag ju inte att den skulle kosta hur mycket som helst heller. Hade inte kollat Plantagen så det var i stort sett mitt sista hopp. Och jag hade sådan tur att de hade precis det jag ville ha, med 50% rea dessutom! Så en ny bur blev det för 249:-. Det blev en rätt så stor bur, men hellre det än liten. Då kan han ju röra sig relativt bra även om han skulle behöva sitta i buren en lite längre stund. Laban verkade också nöjd med buren.
 
 
Nyfiken - vad är det i paketen
 
Hmm...
 
Inspektion
 
Provsover
 
Vi har ju haft några härliga försommardagar och Skåne bjuder på vackra bilder. Som denna tagen i torsdags mellan Staffanstorp och Kyrkheddinge.
 
 
Ca kl 19.30 - Ljusa härliga kvällar gillar vi!
 
 
 
  

RSS 2.0