Agility i S-torp

Igår var det dags för Inofficiell agility här hemma i Staffanstorp. Jag var på plats lite över 7 för att hjälpa till med förberedelser och ca 19.15 körde jag därifrån efter att ha röjt allt. Landade i soffan precis i tid till Mellofinalen och somnade i soffan precis när poängen började delas ut. Var riktigt trött efter en heldag med både jobb och tävlande. Jag stod som inropare hela förmiddagen och det är riktigt kul att stå och prata med alla nervösa tävlande som ska in på banan och se alla reaktioner, glada och mindre glada, när de kommer ut.
 

Själv var jag för en gångs skull inte sådär jobbigt nervös som jag brukar vara. Kände mig trygg med Laban och var inte så värst noga med hur resultatet skulle bli. Sista loppet, som blev vid 18, var jag så trött i huvudet så jag ville bara få det avklarat.

 

Så hur gick det då...? Jo, som vanligt ungefär. Laban var som vanligt en vild och vacker liten tok och vi körde på med två diskningar. Varför frångå traditionerna? I båda loppen hade jag först tänkt ut andra vägar för mig själv, som jag sedan ändrade på och vid båda dessa diskade vi oss. Då undrar man ju, hur hade det gått om jag gjort som jag tänkte från början...? Det får vi inte veta.

 

Nu blev det i alla fall så att i Hopploppet där jag tänkte att jag skulle hjälpa Laban med slalomingången blev det istället att jag stjälpte honom genom att tränga honom så att han gick in fel. När han till slut kom in rätt i slalom så var han så ivrig att han struntade i de sista pinnarna och stack på nästkommande hopp istället. För övrigt kändes det som att vi fixade det  loppet bra. Tyvärr var kameramannen inte vaken så loppet finns ej på film.

 

I Agilityloppet var min främsta tanke att Laban inte skulle hoppa några kontaktfält, samt att han efter förra slalommissen skulle fixa slalomet. Det gjorde att jag inte gasade på efter vippan, vilket behövdes, Laban tittade vart jag var, hamnade lite fel och hamnade därför helt fel och sprang in i fel tunnelhål. Men han fick till kontaktfälten i alla fall. Inga fina, tydliga 2-i-2-av, men han tog dem. Missen syns tyvärr inte på filmen, men resten är med.

 

 
 
 
 
Tack till alla för en trevlig dag!
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0