Sommartider

Som sagt kom ihåg klockan - och vågen.... :)
 
 
 
 
 
 
 
 

Träning i vårsolen

Idag har det varit sånt där riktigt toppen vårväder. Vi begav oss till Oxie för lite agilityträning med förväntan att där skulle vara en del folk och hundar, men där var inte en kotte!
 
Det blev ett sådant där träningspass där man känner att man har massor att träna på. Saker som brukar funka gick sisådär och saker som inte brukar funka funkade inte heller. Jag klantade mig konstant i handlingen... Men, det har säkert gett oss något ändå. Hade bestämt att vi skulle fokusera på slalom - lite ingångar och att kunna lämna i sidled. Lämna i sidled har vi problem med samt att jag inte springer med genom hela slalomet. Laban behöver bli mer självständig där. Till slut fick vi i alla fall till det så att Laban fixade det och förstod att han skulle springa igenom hela slalomet. Det jobbiga med att träna slalom är att det helt enkelt är jobbigt. Jag vill köra om och om, men det fixar givetvis inte Laban utan blir trött och går sakta eller gör fel. Så han fick ju pausa en del mellan rundorna, men han fixar det ändå otroligt bra. Stark kille!
 
Lite klipp från träningen.

 
 
 
Trots att Laban fick jobba hårt så fanns det krafter över för lite lek och bus innan vi körde hemåt.
 
 
 
 
 
Fixade att springa 5 km för första gången i torsdags och detta belönades med nya löparskor. Eftersom Stadium hade lite rea så passade jag även på att skaffa ett nytt linne. Kanske det får tillhöra agilityklädseln på sommarens tävlingar... haha
 
 
 
Ha en fortsatt trevlig helg och kom ihåg klockan!
 
 
 

Vardagsbilder

Blev utmanade via instagram att lägga ut fem vardagsbilder på fem dagar samt utmana 5 nya personer. Idag slutförde jag min utmaning och här är bilderna:

Torsdag 06.40 på väg till jobb. (Körde bakom en traktor och stod i princip still) :)Fick ett brev av en av eleverna i fredags. Trevligt avslut på veckan!Lite intervallträning lördag eftermiddag och sedan lite agility på det.


Nystädad lägenhet + fällande hund = borstning utomhus!Avslutade utmaningen med en bild på min måndagströtta prins.


Bjuder på en extra bild från ikväll när jag skulle hämta Laban efter kvällens löparrunda. Jag satte mig på golvet för att stretcha lite och vips så hade jag en mattesjuk hund som hoppade in i det lilla utrymme som fanns och inte kunde vara nära nog. 


Agility i S-torp

Igår var det dags för Inofficiell agility här hemma i Staffanstorp. Jag var på plats lite över 7 för att hjälpa till med förberedelser och ca 19.15 körde jag därifrån efter att ha röjt allt. Landade i soffan precis i tid till Mellofinalen och somnade i soffan precis när poängen började delas ut. Var riktigt trött efter en heldag med både jobb och tävlande. Jag stod som inropare hela förmiddagen och det är riktigt kul att stå och prata med alla nervösa tävlande som ska in på banan och se alla reaktioner, glada och mindre glada, när de kommer ut.
 

Själv var jag för en gångs skull inte sådär jobbigt nervös som jag brukar vara. Kände mig trygg med Laban och var inte så värst noga med hur resultatet skulle bli. Sista loppet, som blev vid 18, var jag så trött i huvudet så jag ville bara få det avklarat.

 

Så hur gick det då...? Jo, som vanligt ungefär. Laban var som vanligt en vild och vacker liten tok och vi körde på med två diskningar. Varför frångå traditionerna? I båda loppen hade jag först tänkt ut andra vägar för mig själv, som jag sedan ändrade på och vid båda dessa diskade vi oss. Då undrar man ju, hur hade det gått om jag gjort som jag tänkte från början...? Det får vi inte veta.

 

Nu blev det i alla fall så att i Hopploppet där jag tänkte att jag skulle hjälpa Laban med slalomingången blev det istället att jag stjälpte honom genom att tränga honom så att han gick in fel. När han till slut kom in rätt i slalom så var han så ivrig att han struntade i de sista pinnarna och stack på nästkommande hopp istället. För övrigt kändes det som att vi fixade det  loppet bra. Tyvärr var kameramannen inte vaken så loppet finns ej på film.

 

I Agilityloppet var min främsta tanke att Laban inte skulle hoppa några kontaktfält, samt att han efter förra slalommissen skulle fixa slalomet. Det gjorde att jag inte gasade på efter vippan, vilket behövdes, Laban tittade vart jag var, hamnade lite fel och hamnade därför helt fel och sprang in i fel tunnelhål. Men han fick till kontaktfälten i alla fall. Inga fina, tydliga 2-i-2-av, men han tog dem. Missen syns tyvärr inte på filmen, men resten är med.

 

 
 
 
 
Tack till alla för en trevlig dag!
 
 
 
 
 

RSS 2.0