Snö och skogstur

Det har varit rätt tråkigt väder den senaste tiden. Ett tag kom det lite snö som lyste upp i mörkret men den försvann och det blev åter mörkt, grått och blåsigt. Men man behöver bara köra en liten bit bort, närmare bestämt till Skrylleskogen så hittar man en hel del snö och där blåser det inte. Jag gillar snö och jag gillar när det inte blåser. :)
Så igår stoppade jag Laban och mamma i bilen och körde till Skrylle för en promenad. Laban var skogstokig, som vanligt, och ännu värre nu när det är snö. Han ska in och snusa i alla spår där man sett att det gått vilt eller andra hundar. Efter en liten bit hade han skaffat sig snöskägg.
 
 
Laban skuttar runt och snusar
 
 
Snus och snöskägg
 
 
 
Laban hälsade på en liten tomtenisse i skogen
 
 
Bilden på Laban är inte riktigt vad den ser ut att vara. Ser ut som att han försiktigt luktar på den men så var det inte. Laban yrade runt och vädrade in mot skogen när jag satte mig på huk för att ta en bild av tomten. Då kommer Laban farandes för att snabbt kolla tomten och sedan yra vidare. Just i den sekunden som Laban kollade tomten lyckades jag ta bilden. Lyckat! :)
 
Funderar alltid på när vi är i skogen om inte viltspår hade varit något för oss att prova på. Tror att Laban hade gillat det. Vi har ju gått två korta viltspår på kurs och han har ju fixat dem fint. Läste på lite om det idag på skk.se. Men vi hade ju behövt hitta någon kurs där vi kunde få hjälp med träning och lite mer info om hur ett prov fungerar. Får väl leta och se om jag hittar något. Känns bara så svårt att träna själv då man måste få tag på både klövar, blod och bra mark att lägga spår på.
 
Idag har det snöat hela dagen och även här hemma är det nu massor med snö och helt vitt. Helt underbart! Det lyser upp så himla mycket med snö. Det var så skönt att kunna busa i snön på kvällsrundan utan att bli av med leksaken i mörkret. Laban var överlycklig och full av energi. Snön gillas av både matte och hund.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0