Snö och skogstur

Det har varit rätt tråkigt väder den senaste tiden. Ett tag kom det lite snö som lyste upp i mörkret men den försvann och det blev åter mörkt, grått och blåsigt. Men man behöver bara köra en liten bit bort, närmare bestämt till Skrylleskogen så hittar man en hel del snö och där blåser det inte. Jag gillar snö och jag gillar när det inte blåser. :)
Så igår stoppade jag Laban och mamma i bilen och körde till Skrylle för en promenad. Laban var skogstokig, som vanligt, och ännu värre nu när det är snö. Han ska in och snusa i alla spår där man sett att det gått vilt eller andra hundar. Efter en liten bit hade han skaffat sig snöskägg.
 
 
Laban skuttar runt och snusar
 
 
Snus och snöskägg
 
 
 
Laban hälsade på en liten tomtenisse i skogen
 
 
Bilden på Laban är inte riktigt vad den ser ut att vara. Ser ut som att han försiktigt luktar på den men så var det inte. Laban yrade runt och vädrade in mot skogen när jag satte mig på huk för att ta en bild av tomten. Då kommer Laban farandes för att snabbt kolla tomten och sedan yra vidare. Just i den sekunden som Laban kollade tomten lyckades jag ta bilden. Lyckat! :)
 
Funderar alltid på när vi är i skogen om inte viltspår hade varit något för oss att prova på. Tror att Laban hade gillat det. Vi har ju gått två korta viltspår på kurs och han har ju fixat dem fint. Läste på lite om det idag på skk.se. Men vi hade ju behövt hitta någon kurs där vi kunde få hjälp med träning och lite mer info om hur ett prov fungerar. Får väl leta och se om jag hittar något. Känns bara så svårt att träna själv då man måste få tag på både klövar, blod och bra mark att lägga spår på.
 
Idag har det snöat hela dagen och även här hemma är det nu massor med snö och helt vitt. Helt underbart! Det lyser upp så himla mycket med snö. Det var så skönt att kunna busa i snön på kvällsrundan utan att bli av med leksaken i mörkret. Laban var överlycklig och full av energi. Snön gillas av både matte och hund.
 
 
 

Årets agilitycavalier

Resultatet från Årets agilitycavalier har kommit. Jag skickade in mina och Labans resultat och visste att där var flera cavalierer i klass 1 som gjort bra ifrån sig. Trots det lyckades vi ta andra platsen och det var inte mycket som saknades upp till ettan. Men jag är mer än nöjd! Att det skulle gå så bra som det gjort i agilityn under mitt första år hade jag aldrig trott när jag började träna för 1,5 år sedan. Under vårt första år på tävlingsplanen har vi lyckats bli Klubbmästare i nybörjarklass i Staffanstorps hundklubb, vi kom på 3e plats i vårt livs första officiella lopp, vi har lyckats komma på första plats i en officiell tävling, de gånger vi nollat våra lopp (9 gånger) har vi hamnat topp 3, vi har tagit oss igenom klass 1.... Som sagt, att det skulle gå så pass bra trodde jag aldrig. Han är verkligen en superkille min lille prins!
 
 
Lite bilder från sommarens tävlingar
 
 
Labans uppfödare har också uppmärksammat det på sin hemsida:
http://tillpix.se/
 
Nu ska vi bara få till teknik och handling så vi kan ta oss igenom klass 2. :)
 
 

Jul och nyår

Kom på att jag aldrig återkommit och rapporterat om julen. Vi var i Sälen under jul och nyår och där var snö och mysigt. Tyvärr hade vi inget toppenväder utan mest dimma, blåst och snö/regn. Vi hade en dag då det var soligt och -10 grader. Skriver inte så mycket mer om det utan delar med mig av en del bilder. Bara att scrolla sig igenom...
 
Måste hålla lite koll på vart husbilen tar oss
Laban har intagit semesterposition
 
Obligatoriskt med en bild på Ullaredsstenen
 
 
Framme i Tandådalen
 
På promenix
 
Jag och Laban
 
 
Solnedgång vid Hundfjället
 
Dimma i skidbacken
Det blev mycket mattemys
 
Eftermiddagsbus
Laban svingar bollen
 
Är man hund måste man besöka Hundfjället, så vi gick dit. Visserligen bara en promenad på ca 5 km fram och tillbaka, men....
 
...lite kämpigt när man sjunker ner i djup snö vart tredje steg.
 
Laban drar ner armstödsdynan så att han kommer lite högre upp och ser bättre ut genom fönstret. Tokhund! :)

Något spännande utanför fönstret?! Kanske en söt flicka.
 
Fint väder på gång.
 
 Den enda skiddag då man kunde titta på utsikten
 
 
Manchester :)
 
Fjället
 
Lite värmande solstrålar
 
Underbart!
 
Lite värmande dryck i backen
 
En del av vår dagliga promenadväg
 
Det blev många restimmar på väg hem och Laban hann med många sovstilar, bla:
 
 
 
 
 
 
 

 
Det var den bildkavalkaden.
 
I helgen har Laban varit lite sjuk. Kräktes i fredags och rallybajsade igår. I fredags när vi var ute på sista rundan frös han så han skaka och likaså när vi kom in. Men med extra tjock filt i dubbla lager och mattes kroppsvärme så var han snart varm igen. Laban som inte frusit så han skaka sedan han var valp... Han har självklart varit lite slö också så ikväll skippade vi agilityträningen och hoppas på lite återhämtning. Nu verkar han vara återställd så jag hoppas på det.
 
Myser i filten och har äntligen kommit till ro efter en lång orolig kväll.

 

Best of Agility 2013

Gjorde en film innan jul med våra resultatmässigt bästa agility- och hopplopp 2013. Det är alltså de lopp där vi tagit oss igenom felfria och fått en pinne. Fick aldrig publicerat den då men nu kommer den.
Både Laban och jag steg in på en agilitytävlingsplan för första gången i år och när jag ser filmen så är jag riktigt nöjd med vår prestation. Visst är där en hel del dåliga lopp med tråkiga diskningar och missar bland de klipp som inte är med i filmen, men det kan man ju glömma och bortse från en stund när man ser filmen. :)
 
 
 
 
Bjuder på filmen ikväll så får bilder och rapport om jul och nyår komma sen. :)
 
 

RSS 2.0