Sol

Ja, i helgen och framförallt idag har det varit sol! Äntligen!!! Och vi har såklart passat på att vara ute en del. I fredags slutade jag lite tidigare än vanligt och vi tog oss en kvällspromenad i solnedgången.
 
 
Skönt att det börjar bli ljusare på kvällarna
 
 
Igår var vi i Skrylle-skogen och gick 3 km. Mitt i spåret hittade jag en liten Selma! 
 
 
 
 
Idag var vi i Skrylle-skogen igen och sprang/gick 5 km. När vi kom hem var det hockey dags på TV och Laban slappade i solen.
 
Soffhäng
 
Efter hockeyn var det verkligen strålande solsken och vi stack ut på en ren mysrunda längs cykelvägen till Lund.
 
 
 Mossen
 
 
Laban spanar fåglar
 
Laban smaskar grönt på åkern
 
"Morsan, kommer du?!"
 
Lek och bus
 
 
Obligatoriskt att posera på en sten ju...
 
Solen på väg ner
 
Vår i februari
 
Det var helgens fotouppdatering. Ha en skön vecka!
 

Pilatesträning

Jag har funderat en del kring att Laban förra året hade lite problem med att han snubblade när han hoppade hinder på agilityplanen. En kompis trodde att det var för att han trampar och snubblar på öronen. Jag tycker inte att det ser så ut och har undrat vad det jan bero på och vad jag lan göra åt det. Pratade med vår agilitytränare och hennes gissning var att det helt enkelt kunde bero på för svaga framben. 


Ett dyk från i somras


Så nu gör vi ett försök att träna upp alla små muskler som man inte kommer åt annars genom att träna på pilatesboll. Kanske hjälper det, kanske inte. Oavsett  så är det ju inget som skadar. Att han blir starkare och får bättre balans är bara positivt.

Så nu ligger Laban i hårdträning inför agilityplanen 2014. Då ska han visa upp sina stora fina muskler för alla fina flickor!


Laban testar nya pilatesbollen
Sur i bur

Var på agilityträning igår kväll och medan de andra tränar ligger Laban i sin bur och väntar på att det ska bli vår tur. Såhär sur kan man va när man ligger i sin bur och väntar på sin tur:


Sur och söt
Hundnörderi

Har sysslat lite med hundnörderi ikväll. Jag har nämligen via filmklipp försökt ta tid på Laban på bommen och A:et. Det jag kom fram till var att Laban igår var upp till 2 sekunder snabbare på bommen jämfört med tidigare lopp. Inte konstigt att man missar och slarvar med kontaktfält då. På A:et var skillnaden inte lika stor, ca en halv sekund eller mindre. Så vi får väl dra igång det tråkiga kontaktfältstränandet. Det jobbiga är bara balansen mellan bra kontaktfält och bibehållen fart. Men jag får väl sluta slarva så ska det nog gå!
 
 
Piggar upp det korta inlägget med lite gamla bilder.
 
 
Laban flyger över A:et.
 
Ingen kontaktfältsmiss där inte.
 
 

Agility i Karlshamn

I helgen har vi varit på årets första agilitytävling. Det var tävling i Karlshamn och banvandringen skulle starta 7.30 så för att slippa gå upp mitt i natten lyckades jag få med mig både föräldrar och husbil till Karlshamn redan på lördagen. Dock fick Laban och jag tillbringa hela lördagseftermiddagen ensamma i husbilen på en parkering i Kristianstad, men det fick det vara värt.
 
 
Laban håller koll!
 
 
 
Det blev en stressig morgon även om vi sov precis vid ridhuset och kanske inte den allra bästa uppladdningen. Första loppet var ett hopplopp. Det kändes ganska bra på banvandringen, förutom vid slalom. Det var en rak tunnel som pekade rakt mot slalomet, men inte rakt mot ingången på slalomet. Jag trodde Laban skulle få problem med ingången, men det gick bra. Istället var han alldeles överenergisk. Han kom med sådan fart och energi att han nästan sprang in i en slalompinne och för att kompensera detta hoppade han över en port och sprang in i nästa. Vi fick fem fel och fick ta om slalom. På slutet glömde jag ropa på Laban så han blev av med mig en liten stund, men han kom rätt till slut. Andra hundar skäller när de är taggade, Laban morrar och han morrade sig runt nästan hela banan. Vi slutade på 5e plats med 3e bästa tid trots omtag i slalom. Så utan slalomklydd hade vi varit 2a!
I agilityloppet kändes det inte lika bra på bandvandringen. Många som kommenterade banan och domaren, Magnus Andkvist, bara skrattade och sa att "nu är det slut på semestern". Laban var lika taggad till detta loppet. Hans glädje över att få springa igen märktes redan på väg till banan och bara det känns riktigt bra. Laban fortsatte med bra fart och kontaktfälten som inte brukar vara problem, var plötsligt det. Han fick 5 fel för att han hoppade av bommen för tidigt och tydligen var A:et ett gränsfall enligt en träningskompis i publiken. När Laban tog vippen blev jag osäker på om han hoppade av den innan den slog i marken. Började fundera på detta och missade handlingen inför näst sista hindret. Laban gick på fel sida om hindret och vi var diskade. Typiskt mig att springa och analysera loppet under tiden och glömma vad jag ska göra. Ingen klarade detta loppet felfritt kan ju tilläggas, för självförtroendet! :)
Tog tiden på mitt lopp på filmklippet och där var vi ca 8,5 sekunder snabbare än snabbaste tiden i resultatlistan. Så även med detta loppet är jag nöjd och det kändes trots allt bra!
 
 
Filmbevis
 
 
 
Vår 5e plats medalj
 
 
Vi som tränar på Aktiv hundcenter lyckades få till vars ett prisgivande resultat idag, så vi tog en bild och lade in på vår gruppens facebook-sida.
 
 
Jazz (o Tommy 3a i hopp), Laban (o jag 5a i hopp) och Tipza (o Linda 2a i agility)
 
 
Nu dröjer det en månad till nästa tävling som är vår egen klubbs, Staffanstorps hundklubb, inofficiella agility i Torreberga den 8 mars. Sedan dröjer det ännu en månad innan det blir officiell agility i Trelleborg.
 
Nu ska denna trötter gå och lägga sig och ladda för ny jobbvecka.
 
 

Boule, mello, pizza och annat

Rubriken får vara min sammanfattning av helgen.
 
I fredags var det "personalfest", dvs hela skolan gick till Boulebaren i Malmö och spelade boule. Jag och en kollega från S-torp värmde upp hemma hos henne med pizza och tog sedan bussen till Malmö. Det var rätt roligt med boule-spel, men tiden var alldeles för kort. När det kommer till själva spelet så förstår jag inte hur man kan bli duktig på detta. Det var ju helt omöjligt att få kloten att hamna rätt. När man tyckte att man hade siktat bra så stötte klotet plötsligt till en sten och bytte riktning eller så var underlaget ojämnt så klotet bytte riktning för det. Mitt lag förlorade första rundan och vann den andra.
 
Jag har kastat lille och mitt klot ligger närmast! :)
 
 
När vi spelat klart gick jag och några kollegor till O´learys på Entré (nära till bussen hem) och satte oss och prata.
 
 
Obligatorisk jordgubbsblandning! Mums!
 
 
I lördags drog Melodifestivalen igång. Jag som alltid är sent ute lyckades i alla fall få sällskap av en kompis. Jag bjöd på en riktigt god pizza som jag inte gjort tidigare. Det var en pizza med parmaskinka, soltorkade tomater, mozzarella och ruccola. Jag var till och med så duktig så deg, tomatsås och pizzasallad var hemmagjort! Receptet hittar ni här!
http://www.tasteline.com/Recept/Pizza_med_parmaskinka__soltorkade_tomater__mozzarella_och_basilika
Till efterrätt hade jag köpt chokladmousse. Inget jag rekommenderar. Tyckte knappt att den smakade choklad.
 
 
Pizzan! Dock inte den färska utan en rest som jag åt idag... Lite snyggare igår. :)
 
 Mello-efterrätt!
 
 
När gästen gått hem blev det Laban-mys på soffan.
 
 
Vaknade på soffan vid 00.30, tog mig in i sängen och sedan kunde jag inte somna. Tror klockan blev 3.00 innan jag sov. Jag som egentligen var totalt övertrött efter en tuff jobbvecka samt efter den sena fredagskvällen.  Så nu är jag TRÖTT! Somnar förhoppningsvis snabbt ikväll.
 
På morgonrundan idag mötte jag en kvinna med en riesenschnauzer (stor hund) som stannade och berömde oss för att jag hade så fin kontakt med Laban. Hon tyckte att de flesta med små hundar inte brydde sig utan lät hunden gå som den ville hit och dit, fram till andra, osv. Så hon tyckte att det alltid var så trevligt att se oss.
Hon måste ha prickat in oss under våra bra stunder tänkte jag, men tackade för kommentaren. Och glad blir man ju alltid för beröm! :D
 
I eftermiddags var Laban och jag på en motionsrunda i Skrylle. Vi körde en bra powerwalk på 5 km på 48 minuter. En kollega har övertalat mig att följa med på Vårruset i Malmö den 5 maj. Mitt mål är att då fixa att springa 5 km. Jag har aldrig sprungit 5 km. Varvat språng och gång har jag gjort. Vi får väl se hur det går med det målet. Jag fixar inte att springa nu när det är så här pass kallt för det piper i luftrören och blir väldigt trångt och svårt att andas. Så tills det blir någon grad varmare får jag försöka satsa på powerwalk, så är jag i alla fall lite igång. Laban var lite smått besviken över att inte få gå och snusa så vi tog en liten extra runda på 1,2 km också i lugnare tempo så att han fick snusa av sig lite.
 
 Dags att stänga ner, slappa lite framför TVn och snart somnar jag nog gott!
 
 
 

RSS 2.0