Vinter i Skåne

 
När det gäller vinter i Skåne så är det ju lite som det är. Julen är oftast en besvikelse i grå toner och sedan kommer kylan och vintern lagom till man börjar se fram emot våren. Men i år vaknade man på juldagsmorgonen till ett tunt vitt täcke. Ja, mängden snö är inte mycket att hurra för, men det har sedan dess varit kallt och bjudits på härliga vinterdagar.
 
 
Nöjd kille som hade bråttom ut på morgontur
 
 
I fredags hade jag sedan innan bestämt att Malin och jag skulle ut och shoppa på mellandagsrean. Hade det inte varit för att vi bestämt det innan så hade jag definitivt inte satt min fot i något köpcentra den här dagen. När jag vaknade var det -10 grader och solen var på väg upp. det blev i alla fall en härlig morgonpromenad.
 
 
 
 
Igår, lördags, var vi på cavalierpromenad i Torup. Solen gömde sig lite just då och istället föll det lite, lite snö under hela promenaden. Det var riktigt mysigt. Lite farligt halt bara. En tjej gjorde en bakåtvolt på en isfläck, men det verkade som att det gick bra.
 
 
Promenadligan. Som vanligt smyger två små sheltiesar sig in i gänget också. :)
 
Även idag har det varit en underbar dag. Jag hade lite saker att fixa, så det blev trots allt shopping idag med. Men när jag kom hem blev det en härlig tur med lille bus längs cykelvägen till Lund och sedan lek/träning på kullarna.
 
 
 
 
Kamouflerar sig nästan.
 
"Till stenen och vända"- rundan
 
Solen på väg ner vi Gullåkra mosse.
 
Himlen brinner och Laban jagar sin kaninpäls.
 
På vägen hem måste vi ju bara spana på söta grannflickan - Cavalier-damen Daisy.
 
 
 

Träningsfilm

Vi hoppas att alla har haft en skön jul!
 
Jag tänkte passa på att dela med mig av lite filmklipp från träning som jag inte hunnit/orkat lägga ut innan. Det första är från sista kurstillfället den 10 december. Vi tränade på serpentiner, slalom, hörnor, skicka fram och hinderdiskriminering. Mobilen klarar inte av kylan i ridhuset så den dog och därför kom bara serpentiner och slalom med på film.
 
 
 
 
 
Sedan tänkte vi egentligen ta träningsuppehåll, men när det bjöds in till en sista julavslutningsträning så kunde vi inte låta bli. Linda byggde upp en bana och sedan fick vi 6 siffror var att numrera med. Blev lite klurigheter av det minsann...
 
 
 
 
 
 
 
 

Slut på krafter


Det tar visst hårt på krafterna att fira jul...

Min underbara fyrbening!


När vi kom hem var det dock full fart en stund igen. :)
God julEn riktigt God jul önskar vi!Tunnelrejs

Tiden går och sista veckan på jobb var det fullt upp inför jullovet. Därför kommer detta inlägg en vecka "försent". Men nu är jag ledig och kan blogga hur mycket som helst, nästan.
 
Vi har egentligen tävlingsuppehåll från agilityn just nu, men förra lördagen anordnade Oxie BK ett Tunnelrejs till förmån för Hundsportens insamling till Musikhjälpen och det kunde vi ju inte motstå att vara med på. Vi hade aldrig kört tunnelrejs förr, men det var riktigt roligt. Banan var ganska enkel, bara någon klurighet. Laban fick köra 4 lopp, med lite varierande resultat. I första loppet var Laban bara tvungen att kolla in domaren så då gick lite tid. I tredje loppet passerade kompisen (som dessutom var i höglöp) och då var han bara tvungen att stanna till och dofta lite. Lopp 2 och 4 gick bra, men det kändes att Laban i 4e loppet slappnade av lite eftersom han kände att han kunde banan och inte behövde tänka så mycket på vad jag gjorde och var jag befann mig. Kanske inbillning, men det kändes så när vi sprang.
 
 
 
 
Även om Laban är snabb, gasar på och ger allt han har så har vi ju svårt att konkurera mot de snabba små sheltiesarna och den lilla pumin som smugit sig in i small. Vi får därför nöja oss med att vi i alla fall var snabbaste cavalier-ekipage just den här dagen (om jag sett rätt i resultaten). :)
 
 
Dagens deltagande cavalierer
 
Det delades endast ut priser till vinnarna i varje storleksklass eftersom det var ett välgörenhets-rejs. Men domaren hade också med sig lite priser som delades ut till lite olika ekipage under dagen. Vi fick ett av dessa! :)
 
Laban är sugen på sitt pris
 
Kommer kanske fler inlägg och lite träningsfilm senare idag eller i veckan. :)
 

Juleljus, simning och lite annat

Äntligen är december här och överallt är mysbelysningen tänd. I lördags var det julskyltning i S-torp och vi skulle varit med på den årliga agilityuppvisningen. Men helgen innan lyckades Laban skada sig (troligtvis stäckte han ena frambenet) när vi värmde upp inför lite träning i Oxie, så jag valde att låta honom vila och istället blev det julbak. Det blev Jenny-kakor (ökensand), havrekakor, lussekatter och saffransbullar. Lite av varje alltså så nu är frysen full! :)
 
För att hålla igång Laban lite under vintern så har han provat på att simma på Malmö djursjukhus. Han tyckte att det var vidrigt första gången. Vi gick med linor och hjälpte honom i svängarna. Andra gången var det först lika vidrigt, men en av dem som har hand om hundsimmet tittade in och gav oss lite tips, så sedan gick det mycket bättre. Jag kan inte påstå att Laban gillade det, men han simmade runt själv och behövde inte vara nära mig hela tiden till slut i alla fall
 
 
Första tillfället
 
 

Första tillfället
 
 
Första tillfället
 
 
Andra tillfället, utan linor och utan att matte stöttar.
 
Laban väntar på sin tur. Inte med någon hög förväntan precis... :)
 
 
Jag brukar delta i de olika tävlingar som företag lägger ut på facebook då och då. Givetvis vinner man aldrig, förrän nu. I förra veckan vann jag nämligen en julkalender till Laban! När jag fick hem den såg jag att det var en chokladkalender för hund och hade jag vetat det innan hade jag aldrig tävlat. Är egentligen emot hundchoklad och förstår inte varför det tvunget måste finnas. Kakao är giftigt för hundar men av någon anledning så tycker vi människor att hundar måste ha choklad så då har vi hittat på hundchoklad med väldigt lågt kakaoinnehåll. Löjligt tycker jag och jag tror att Laban hade uppskattat annat extra gott hundgodis mer. Han var väldigt tveksam när han fick dagens bit, men han är ju inte kräsen så givetvis åkte den ner. Kalendern har fått en egen pyntad plats.
 
 
Musen som farmor gjort vaktar så att inte Laban tjuvar
 
 
Ikväll skulle jag varit och tränat tabata. Var så taggad igår. Jag var pigg och Laban var pigg igen så detta skulle bli en bra träningsvecka utan missade pass. SÅ vaknade jag i morse med ett rivjärn i halsen, täppt näsa och seg som kola. Så istället fick det bli måndagsmys i soffan med alla juleljus runt omkring. Inte fel det, men lite retligt med träningen är det allt!
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0