Vila och skogen

Tänkte ge en liten uppdatering.

Nu har vi vilat i 10 dagar och det har varit så tråkigt. Agility-abstinensen kom redan förra helgen när kompisarna plockade pinnar i Hässleholm. Laban blir lika sur varje gång vi passerar träningsbanan, så även han verkar ha abstinens. :)

Det är i alla fall bättre med honom. Senast han pep till var i tisdags. Han rör sig som vanligt och vill röra sig som vanligt. Hoppar upp i soffan, in i bilen och upp i sängen. Så vi har börjat röra oss mer igen. Lite längre promenader, pilatesboll och igår var blev det skogen. En riktig höjdpunkt tyckte Laban. 

Om 1,5 vecka mjukstartar höstens agilitykurs så då hoppas jag att vi är redo att köra igång igen, utan att riskera att dra upp skadan.


Laban i Skrylle


Höör och skada

I söndags var det dags för agilitytävling i Höör samt Distriktsmästerskap. Vi hade inte den bästa uppladdningen då Laban på lördagen skar upp sin ena trampdyna. Såg väldigt tveksamt ut, men efter mycket fixande och lite magisk sårsalva så läkte det fint och jag kunde klippa bort den lösa tassbiten. Det var trampdynan som sitter en lite bit upp på benet så inget Laban hade ont av när han gick. Men han kunde varken leka eller träna agility för då rev han upp det. På lördagen var det fint så då tränade vi lite och sedan då tävling på söndagen.
 
Det började i full fart med en disk i hopp då Laban hittade en tunnel. Sedan försvann farten helt från Laban. Agilityloppet kom inte med på film, men man ser i de andra två loppen att det är inte det vanliga trycket i Labans löpning. I sista DM-loppet fick jag försöka heja och jaga på honom, vilket jag aldrig gjort tidigare, men det hjälpte inte. 
 
När det gäller agility så brukar Laban inte påverkas av vädret, mer än om det blir alldeles för varmt. Men jag trodde ändå att det var det tråkiga vädret som gjorde honom seg. Det regnade ju hela tiden. Men när vi kom hem gick han super sakta, hade svårt för att gå upp för trappan, ville inte äta, ville inte ha godis, hoppade inte upp i soffan på hela kvällen, kom inte upp i sängen på natten. Då började jag tycka att det var lite konstigt. På måndag morgon ville/kunde han inte hoppa in i bilen, gick extremt sakta på promenaden och var inte jättesugen på mat. När jag kom hem var det ingen hund som flög upp i min famn utan istället kom han med svansen mellan benen och lade sig på golvet. På tisdagens morgonpromenad skrek han till när jag skulle ge honom en godisbit och sedan fortsatte detta i olika situationer.
 
Idag har vi varit hos veterinär som, precis som jag misstänkt, tror på en sträckning i ländryggen. Han visade tydliga tecken på smärta där. Veterinären så ingen anledning till att röntga idag utan tyckte att allt tydde på att det var någon skada i muskulaturen. Så nu är han ordinerad Metacam (smärtstillande/antiinflammatoriskt) och vila i 10 dagar... Skittråkigt, men skönt att det inte var något värre.
 
Efter att första dosen Metacam börjat verka tyckte Laban att han kunde hälsa på grannen på två ben och glömde helt bort att han var skadad, men blev snabbt påmind då han skrek till....
 
Så helgens två-dagars tävling i Hässleholm ställs in, samt nästa helg i Bjuv och Söderåsen... Den där sista hoppinnen får vi helt enkelt fortsätta drömma om.
 
Söndagens film.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Agilitytävlingar

Sista semesterveckan är nu slut och vi avslutade semestern på samma sätt som den startade, dvs med agility. Onsdag och torsdag var vi i Falkenberg och tävlade. Det var härligt nog eftermiddagstävlingar, men ändå väldigt varmt.
 
I första agilityloppet glömde jag förbereda Laban på sväng och slalom så han drog till bommen och vi blev diskade. Sedan strulade slalom och jag tog om tills slalom blev rätt och sedan sprang vi ut.
I hopploppet strulade vi till det i slalom igen, jag tappade fokus och jobbade inte tillräckligt för att få in Laban i rätt tunnelhål så det blev disk.
Torsdagens agilitylopp är jag väldigt nöjd med, förutom vippan... Laban flög av, som vanligt, så vi tog om det. Såg dock att Laban kommer i sån fart och i konstig vinkel upp på vippan så andra gången fick han verkligen kämpa för att inte glida av på sidan.
I hopploppet tyckte jag att jag tog det lugnt och hjälpte Laban i slalom, men han sprang ur för tidigt ändå. När jag tar om skickar jag in honom fel och vi får tre vägran och är diskade.
 
 
 
 
 
Värmen är väldigt envis och under helgens tävling i Ystad har det varit rätt jobbigt... Lördagen var väl okej, men idag, söndag, påverkade det både matte och hund.
 
I lördagens agilitylopp fick vi äntligen till det. Inget jättesnyggt lopp då Laban snurrade ut ur en tunnel för att han blev av med mig och sedan gjorde en jättesväng efter ett hinder och in i nästa tunnel. Men han satte alla kontaktfält, även vippan, och tiden räckte till en 2a plats. Kändes så bra att få göra ett nollat lopp igen och vara på pallen. :)
I hopploppet rev Laban första hindret, jag försökte strunta i det och jobba på, men sedan strulade slalom igen och vi blev diskade.
I söndagens agilitylopp började jag tänka på att Laban kändes lite slö i slalom och in i tunneln så jag missade att jag skulle börja röra på mig. Därför hann jag inte bort och göra mitt framförbyte och lyckades inte heller rädda situationen utan skickade Laban på fel sida om ett hinder och vi var diskade.
Innan hopploppet var det väldigt varmt och vid banan fanns ingen skugga där man kunde invänta sin tur eller värma upp. När jag försökte värma upp och få igång Laban lunkade han sakta efter mig och flåsade. Hade svårt för att få honom att göra något överhuvudtaget. Jag märkte att han inte riktigt var på G, men tänkte att vi kör så får det gå som det går. Och det gick som det gick. Tjuvstart, relativt bra start och sedan kom vi till ett slalom där Laban GICK igenom, och missade en port. Eftersom han var så slö så tog jag inte om utan vi sprang bara på och var därmed diskade igen. Det var en riktig springbana och förutom slalom så gick det ju bra.
 
 
 
 
 
Vi väntar alltså fortfarande på den där sista hoppinnen innan vi flyttar upp i klass tre. Inser att jag har känt mig lite stressad över den bara för att det gick så fort med agilitypinnarna och säsongen startade så bra. Nu ska jag försöka vara lite mer avslappnad kring det hela och fokusera på det roliga med agilityn och att tävla. Vi har ju inte bråttom precis.
 
Imorgon är det dags för jobb igen, så nu ska jag förbereda lite och försöka komma i säng. Gonatt! 
 
 
 
 

RSS 2.0