Inte vår helg

Den här helgen har det varit riktig säsongsstart för tävlandet. Igår var det agility i Trelleborg och idag har vi tävlat rally i Lund.
 
Igår blev det en tidig morgon då vi skulle vara på plats och supporta kompisarna också. Efter lunch var det dags för Laban och mig att starta. Innan dess hann vi med en promenad till havet.
 
Lite svanar ute på havet
 
 
 
Premiär för mitt orangea tält
 
Vanligtvis står där en inropare som berättar för en när det är ens tur, efter vilken hund man ska starta osv, men det missade dem här. Så när jag plötsligt hörde mitt namn i högtalarna inför första loppet var jag inte alls beredd. I hopploppet gjorde Laban en liten tjuvstart som jag inte heller var beredd på, men det löste sig och loppet flöt på bra fram till slalom. Jag visste att vi skulle få problem och lyckades inte avvärja det så som jag tänkt utan Laban skuttade in i andra porten. Förutom det är jag nöjd! Agilityloppet blev mest rörigt. Laban hade inte riktigt samma fart som han brukar och kom därmed inte med samma driv som jag trodde och missade därmed ett hinder. Jag kallade nog lite för mycket på honom där med. I slalom såg det för mig ut som att han siktade mot andra porten igen så jag stannade upp och då gick Laban ur slalomet... A:et stod i konstig vinkel och jag valde fel handlingalternativ. Laban kom upp snett på A:et och hoppade ner när jag gjorde bakombytet. Vid näst sista tunneln kallar jag på Laban istället för att skicka mot nästa tunnel som planerat så där blir det också lite stopp. Positivt: Vi diskade inte oss!
 
 
 
 
 
På kvällen var vi hembjudna till Malin för att fira hennes födelsedag. Det var trötta hundar och trötta mattar som körde myskalas med hämtmat och film. Övriga kalasdeltagare var också nöjda med det.
 
 
Fabbi sover hos Cia och Laban hos Malin.
 
Men lite rättvisa får det ju va så sedan sover båda hos mig!
 
Idag var det dags för första rallytävlingen på länge. Vädret var riktigt jobbigt. Stormigt och medan vi var där kom det dessutom två regn-/hagelskurar. Vi var totalt genomfrusna. Jag tyckte Laban hade bra fokus och hade en bra känsla tills vi gick närmare planen. Då försvann fokusen och han började vädra i blåsten. Det fortsatte han med under vår tävlingsrunda. Där var två moment med som vi har missat att träna på då de tydligen var nya. Men dessa klarade vi! När jag tog in Laban till min sida efter backandet stod jag och tänkte på nästa moment så jag glömde att jag skulle börja gå, Laban satte sig och vi fick -10 poäng pga fel övning. Leksakerna i 8:ans frestelse, som han inte brukar bry sig om, var han bara tvungen att lukta på. Tränade en massa läggande innan vi gick in på planen och ändå sätter sig Laban när jag säger ligg. Tror att han var ofokuserad och inte hörde vad jag sa... Där rök ytterligare 10 poäng. De hade satt ett agilityhinder som hopphinder, så Laban sprang fram och hoppade innan jag var beredd. När vi sedan vände och gick mot hoppet igen så var han på väg att hoppa det en gång till. När han skulle stå bredvid hindret och jag skulle gå runt honom var det också svårt att stå still. Varför kan de inte ha lydnadshinder!? Vi slutade till sist på 60 poäng och blev såklart inte godkända. MEN, vi fick inte ett enda avdrag för nosande!!! Första gången det händer.
 
(Glömde ta bort vindljudet)
 
 
 
 
 
Inte riktigt vår helg alltså, men vi har haft det både roligt och trevligt. Även om det var lite väl kyligt, blåsigt och blött idag.
 
Nu är det dags för påskvecka och nästa helg är det agilitytävling igen! Bättre lycka då kanske...
 
 

Kommentarer
Postat av: Susanna

Tjusigt tält :)
Konstigt hinder nr 4 står i hoppbanan! Annars tycker jag han ser ut att ha bra fart i bägge loppen.
Det ser ut som han har jättebra fokus på dig på rallylydnaden. Ja, förutom då leksakerna i frestelsen. Lite surt med -10 på 1-2-3 bakåt. Har fått samma sak med Zorro.
Lycka till på nästa tävling :)

2014-04-17 @ 09:50:43
URL: http://www.gizmozorro.cybersite.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0