4 år!!!

Idag fyller Laban och hans syskon 4 år. Helt otroligt så snabbt tiden går. 


Dagen då jag hämtade Laban hos Kennel Tillpix och en bild tagen för några dagar sedan.

Rally i Trelleborg

Idag var det rally dags. Soligt och härligt, men lite blåsigt. Vaknade med huvudvärk som blev värre och värre, men vi gjorde det vi skulle och vi gjorde det helt okej.
 
Liksom vid förra tävlingen var det inte alls mycket snusande i marken idag heller. 8:ans frestelse med godis klarade Laban också galant! Däremot läggande under gång... Gjorde det några gånger innan tävlingen och det satt varje gång. När vi tränar hemma sitter det varje gång. Men på tävling går det helt plötsligt inte. Upplevde under tävlingen att Laban var ofokuserad och inte hörde vad jag sa utan bara såg att jag stannat och då satte sig. Men på filmen ser han väldigt fokuserad ut, så jag vet inte. Början kom inte med på film men på en 360 höger fick vi avdrag för nos, ur position och förarfel. Vet faktiskt inte vad det var för förarfel där så synd att det inte kom med så jag kunde se. Fick även ett nos-avdrag i spiralen.
 
Vi slutade på 80 poäng och därmed vårt andra kvalificerande resultat i fortsättningsklass. Jag är nöjd med rundan. Med tanke på hur lite rally vi tränat senaste tiden borde jag vara jättenöjd, men... Bättre kan vi. Onödiga -10 på läggandet... 
 
 
 
 
 
Trött matte och trött hund efter en härlig helg. Önskar att helgen var lite längre. I alla fall en dag till!
 

Be fast or be last

Det kändes kaxigt men gjorde ändå en chansning, precis som förra helgen, och tog nya "be fast or be last"-linnet idag när vi skulle på agilitytävling.
 

Men det var väl lite så det blev. Laban var visserligen snabb i båda loppen, men det ena vann vi och i det andra blev vi diskade.
 
Vi började med hopploppet och det gick jättebra. Laban var supertaggad och morrade sig runt. Men han hade lite för bråttom och i slalom så struntade han i sista pinne och stack vidare. Jag var osäker på om han missat eller ej så jag körde på. Vår tid hade troligtvis räckt till en tredje plats och pinne, men nu är det som det är... Nästa gång kanske!
I agilityloppet flöt det också på bra förutom att jag halkade till efter den platta tunneln, samt hamnade lite fel på väg till vippen. Det blev ett nollat lopp, med bra tid och därmed en vinst.  Helt galet!
Så nu har vi på de tre senaste tävlingarna vunnit agilityklassen samt tagit pinne och ska då vara redo för klass 3 i agility. Däremot har vi inga pinnar i hoppklass så min tanke är att köra på i klass 2 tills hopp också är klart.
 
 
Filmbevis
 
 
Vinnarbild
 
 
Det var en riktigt härlig dag i Lomma med sol och värme. I eftermiddags när vi tävlat och hejat klart så körde jag och en av hundkompisarna till stranden. Tro det eller ej men Laban traskade rakt ut i vattnet och där gick han runt länge helt frivilligt. Han fick dille på att jag smått sjögräs på botten. Men han strejkade såklart när det började nå till magen.
 
 
Laban spanar - Majong hoppas på något gott

Badpojke
 
Laban letar sjögräs - Tequila leker med grisen
 
 Det var faktiskt alldeles lagom varmt i vattnet
 
 
Imorgon är det dags för rallylydnadstävling. Jag ska försöka att inte klanta till det denna gången, så kanske vi kan få ett godkänt resultat.
 
 
 
 

Gåsahoppet

Det blir ett kort inlägg pga trötthet och sjukdom, men måste ju rapportera om helgen. I onsdags började jag få ont i halsen. I torsdags hade jag ont i halsen, var seg och sov hela eftermiddagen när jag kom hem från jobb. Igår vaknade jag med täppt näsa, halsont, hes röst, ont i kroppen och feber. Sov hela förmiddagen. Jag stoppade sedan i mig nässpray och Ipren och körde till Nils Holgerssonhallen för att vara funktionär samt tävla agility på Gåsahoppet. Kände mig alldeles för seg och borde inte varit där. Samma sak idag, fast idag skulle jag börja tävla kl 7.20. Trots att jag feberyrat och knappt kunnat sova så var jag på plats i tid. Förutsättningarna med sjukdom kändes ju inte särskilt bra. Men slutresultatet blev ändå två vinster i agilityklass och en 4e plats samt disk i hopp. Tyvärr räckte inte 4e platsen till pinne, lite retligt, men jag är supernöjd ändå för känslan var bra. Verkligen en revanschhelg efter förra helgens missar.
 
 
 
 
 
 
 

Inte vår helg

Den här helgen har det varit riktig säsongsstart för tävlandet. Igår var det agility i Trelleborg och idag har vi tävlat rally i Lund.
 
Igår blev det en tidig morgon då vi skulle vara på plats och supporta kompisarna också. Efter lunch var det dags för Laban och mig att starta. Innan dess hann vi med en promenad till havet.
 
Lite svanar ute på havet
 
 
 
Premiär för mitt orangea tält
 
Vanligtvis står där en inropare som berättar för en när det är ens tur, efter vilken hund man ska starta osv, men det missade dem här. Så när jag plötsligt hörde mitt namn i högtalarna inför första loppet var jag inte alls beredd. I hopploppet gjorde Laban en liten tjuvstart som jag inte heller var beredd på, men det löste sig och loppet flöt på bra fram till slalom. Jag visste att vi skulle få problem och lyckades inte avvärja det så som jag tänkt utan Laban skuttade in i andra porten. Förutom det är jag nöjd! Agilityloppet blev mest rörigt. Laban hade inte riktigt samma fart som han brukar och kom därmed inte med samma driv som jag trodde och missade därmed ett hinder. Jag kallade nog lite för mycket på honom där med. I slalom såg det för mig ut som att han siktade mot andra porten igen så jag stannade upp och då gick Laban ur slalomet... A:et stod i konstig vinkel och jag valde fel handlingalternativ. Laban kom upp snett på A:et och hoppade ner när jag gjorde bakombytet. Vid näst sista tunneln kallar jag på Laban istället för att skicka mot nästa tunnel som planerat så där blir det också lite stopp. Positivt: Vi diskade inte oss!
 
 
 
 
 
På kvällen var vi hembjudna till Malin för att fira hennes födelsedag. Det var trötta hundar och trötta mattar som körde myskalas med hämtmat och film. Övriga kalasdeltagare var också nöjda med det.
 
 
Fabbi sover hos Cia och Laban hos Malin.
 
Men lite rättvisa får det ju va så sedan sover båda hos mig!
 
Idag var det dags för första rallytävlingen på länge. Vädret var riktigt jobbigt. Stormigt och medan vi var där kom det dessutom två regn-/hagelskurar. Vi var totalt genomfrusna. Jag tyckte Laban hade bra fokus och hade en bra känsla tills vi gick närmare planen. Då försvann fokusen och han började vädra i blåsten. Det fortsatte han med under vår tävlingsrunda. Där var två moment med som vi har missat att träna på då de tydligen var nya. Men dessa klarade vi! När jag tog in Laban till min sida efter backandet stod jag och tänkte på nästa moment så jag glömde att jag skulle börja gå, Laban satte sig och vi fick -10 poäng pga fel övning. Leksakerna i 8:ans frestelse, som han inte brukar bry sig om, var han bara tvungen att lukta på. Tränade en massa läggande innan vi gick in på planen och ändå sätter sig Laban när jag säger ligg. Tror att han var ofokuserad och inte hörde vad jag sa... Där rök ytterligare 10 poäng. De hade satt ett agilityhinder som hopphinder, så Laban sprang fram och hoppade innan jag var beredd. När vi sedan vände och gick mot hoppet igen så var han på väg att hoppa det en gång till. När han skulle stå bredvid hindret och jag skulle gå runt honom var det också svårt att stå still. Varför kan de inte ha lydnadshinder!? Vi slutade till sist på 60 poäng och blev såklart inte godkända. MEN, vi fick inte ett enda avdrag för nosande!!! Första gången det händer.
 
(Glömde ta bort vindljudet)
 
 
 
 
 
Inte riktigt vår helg alltså, men vi har haft det både roligt och trevligt. Även om det var lite väl kyligt, blåsigt och blött idag.
 
Nu är det dags för påskvecka och nästa helg är det agilitytävling igen! Bättre lycka då kanske...
 
 

RSS 2.0