Agility- och Rallyhelg

Tänkte göra en kort och snabb rapport från helgen. Igår var vi och tävlade agility klass 2 i Göinge-Broby. Eftersom kompisarna skulle köra klass 1 loppen på förmiddagen så var vi där hela dagen. Precis som sist när vi var i Trelleborg så märks det på Laban att han är lite trött/rastlös. Han får lite svårare för att fokusera och har massor med energi. Agilitybanan var lite klyddig på ett sätt som gjorde att banan inte ens kändes rolig. Vi drog på oss 10 fel och Laban svävade ut lite på banan, trots det hade vi 4e bästa tid...
Hoppbanan var roligare! Även den klyddig och med en del fällor, men den hade ett flyt som gjorde att den blev rolig och det var roliga utmaningar. Tyvärr blev vi diskade då Laban lämnade slalom lite för tidigt. När han flög över nästa hopphinder fick han syn på andra banans belöningslåda och sprang dit för att kolla om där var något till honom. haha
 
 Man får vrida på huvudet eller skärmen när man ser filmen...
 
 
 
Idag har vi varit på en riktigt seg och dåligt arrangerad rallytävling. Tycker inte om att klaga på arrangörerna för de gör ju givetvis sitt bästa, men det var inte bra. De hade alldeles för lite funktionärer. Anmälan skulle vara mellan 7.45-8.20. Vi kom dit ca 8.05 och då var där låååånga köer till anmälan. Ca 8.55 var vi ur kön. Banvandringarna skulle börjat 8.40... När jag hittat min bana får jag höra att vi dels väntar på att 8an frestelse ska bli klar, samt en deltagare som kört fel. Vid 9.20 drar banvandringen igång. Sedan rullar tävlingen på. Därefter blir det en lång väntan på att få veta resultat och prisutdelning. Kl 14.15 kommer vi ifrån tävlingen. Helt otroligt! Visserligen hade de strömavbrott, men då måste man väl ha någon annan lösning på hur man sparar resultaten för att föra in dem senare.
 
Jaja, över till hur det gick för oss. Två av Laban kompistjejer var i löp, varav en i höglöp. De hade sitt tält intill banan och givetvis låg vinden på från det hållet. Jag lät inte Laban hälsa på dem innan tävlingen, vilket kanske var fel strategi. Det trevliga dofterna som träffade nosen gjorde honom något ofokuserad och gnällig. Blev väldigt irriterad under tävlingen då vi satsat lite inför denna tävlingen och jag kände att Laban kunde verkligen ha gjort en riktigt fin runda. När han var med mig så var han verkligen med mig! Blev irriterad över att det alltid ska vara något som stör. När vi kom av planen var jag både besviken och glad. Besviken för att jag, just då, kände att vår satsning förstörts av någon annan (löptikarna), men glad för att Laban trots allt varit kvar på banan och emellanåt jobbat jättefint och visat att han kan. Givetvis anser jag inte nu när det lagt sig att löpkompisarna förstörde för oss. De ska ju klara sådana störningar. Men, gissa om jag blev glad när jag till slut fick veta att rundan mirakulöst gav oss ett godkänt resultat med 72 poäng. Inga höjdarpoäng, men jag blev ändå glad att vi fick bli godkända.
 
Titta, njut och vrid på huvudet/skärmen. (kameramannen behöver träna på att filma med telefon)
 
 
Det var vår medelmåttiga helg! Härligt väder har vi haft i alla fall, dock liiite kyligt!
 
 

Skada

Jepp, nu är man skadad igen. Min stukade fot har ännu inte blivit 100% bra. Ibland vid vissa rörelser/vridningar/streckningar av foten gör det fortfarande ont. Men jag kan gå som vanligt och i lördags började jag fundera och planera för att i vecka börja ge mig ut på motionsrundorna igen.
Så i söndags på morgonpromenaden hittade samma fot en håla i marken och hur jag än försökte häva fallet så störtdök jag till slut. Så nu har jag ont ovanpå foten och en fin bula dessutom! Det gör ont när jag går, när jag nuddar vid foten och när jag har skor på. Suck! Förutom foten så fick även arm/axel sig en smäll och det känns som att det blivit en liten blödning där. Ena skinkan fick sig nog en streckning för den gör också ont. Så nu känner jag mig som tant Agda 90 år... Är så trött på att vara antingen skadad eller förkyld.
 
 
Bulan
 
 
I morse kom vi trots allt upp i bra tid för en lång morgonpromenad, haltandes. För att spara foten stannade vi till på hundklubben där jag kunde stå still och kasta frisbee till Laban. Agility är ju kul, men frågan är om Laban inte tycker det där med frisbee är ett snäpp bättre... :)
 
 
 
 
 
 
 
Sötnosen
 
 
 
 
 
 
 
 

Klass 2 Debut

Idag har vi varit i Trelleborg hela dagen! Det var dags för debut i klass 2, men vi var där redan på morgonen för att se kompisarna köra klass 1 loppen. Laban och jag passade på att ta oss en mysig morgonpromenad vid havet i sensommarsolen.
 
 
 
 
 
 
Det märktes ju direkt på banvandringen att vi inte var i klass 1 längre. Inga lätta banor precis, men ganska roliga utmaningar.
I agilityloppet var jag nöjd att jag fick till den första delen. Att jag sedan inte skulle hinna med vid stakethindren hade jag räknat ut innan. Och det är ju inte konstigt, jag står ju för tusan stilla. "Rör på fötterna" som Linda brukar säga vid sådana situationer... Vi blev alltså diskade där då Laban tog ett hinder från fel håll. Efter det slappnade jag av och Laban skuttade runt och var glad över att äntligen få springa, efter att ha vilat hela förmiddagen. Vippan flög han upp på och sedan av och i slutet hade jag redan gett upp...
I hopploppet var det vår otursdomare som dömde. Vi har diskat oss i alla lopp som han har dömt. Idag var det en riktigt taskig slalomingång som ställde till det. Jag kom inte på någon riktigt bra lösning för att klara slalom utan att skicka in i tunneln igen. Min lösning klarade tunneln, men då blev ingången värdelös, så där skaffade vi oss 5 fel. Resten funkade bra och med tre hinder kvar tänkte jag att vi kommer minsann gå i mål, oturen är bruten. Jag började slappna av, slarvade och på näst sista hindret var vi diskade. Nu i efterhand så skulle jag löst sista kombinationen på ett annat sätt. Men man lär sig av sina misstag! :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Klass 1 avslutning

I helgen lyckades jag lura med mig föräldrarna på en liten agilityweekend i husbilen. Jag hade bokat in en tävling i Älmhult och en i Forsakar/Degeberga för att få till den där sista uppflyttningspinnen. Nu fick jag ju den i Ystad, så detta blev bara "bonustävlingar".
Det blev Labans och min premiärtur i nya husbilen och man inser att man skulle varit miljonär och haft en egen husbil för det kändes väldigt bekvämt. Laban tyckte det va sisådär att sitta fast i sele under körningen. Han hade helst velat hoppa ner på golvet. Men han kom i alla fall till ro till slut.
 
Laban testar passagerarsätet
 
Vakthunden håller utkik
 
Lördagens tävlingar var alltså i Älmhult. Det var en liten förvirrad förmiddag då jag till första loppet glömde lägga belöningen i korgen vid slutet och snabbt fick springa och hämta den precis innan start. Efter banvandringen i hopploppet glömde jag att anmäla mig. Alltså, något förvirrad.
Agilityloppet flöt på bra och det gick till och med så bra att vi vann. Det var kul att få till en första plats. Dock får man väl tänka på att "eliten" inte var på plats så konkurrensen var inte den största, men strunt samma, kul ändå.
Hopploppet blev lite struligare pga klantig matte. Jag hade banvandrat slarvigt eftersom jag var lite osäker på någon bit. Men Laban räddade felen. Tyvärr blev vi diskade i slalomet där Laban gick ur för tidigt och drog i full fart mot de sista hopphindren och ut till belöningskorgen!
 
 
 
Vinnare i agilityloppet
Priser
 
På väg till Forsakar körde vi in om Osby och omsatte presentkortet vi vann. Det var inte helt lätt. Jag kollade leksaker, godis (inget jag behöver), kollade koppel, provade västar, frågade efter annat jag ville ha men som inte fanns. Till slut blev det en ny grön Hurtta-sele, som var nedsatt i pris.
 
På lördagkvällen tog vi en promenad till nedre fallet i Forsakar.
 
Mysigt
Andra natten i husbilen blev lite kylig. Det märktes även på Laban som låg tätt intill mig hela natten och när jag gick upp på morgonen borrade han in huvudet under täcket och sov vidare.
 
 
Men till slut kom även trötter upp och vi kom ut på en mysig morgonpromenad också.
 

Sedan var det åter tävlingsdags!
Först var det ett hopplopp som gick bra. Laban, den busen, tjuvstarta men det var bara att hänga på och köra reservplanen som jag trots allt hade ifall jag inte skulle hinna. Det blev en andra plats!
Sedan blev det ett agilitylopp där matte åter ställde till det lite. Jag gjorde en för tidig inbromsning och vridning vilket gjorde att Laban var på väg till fel hinder. Jag lyckades stoppa honom men fick en vägran. På slutet fick vi ett missat kontaktfält, mycket ovanligt. För övrigt är jag nöjd. Laban jobbade bra och var lyhörd, jag kom ihåg att ropa vid tunnelsvängarna, inte med perfekt tajming, men jag ropade. Det räckte till en 5e plats, trots fel och lite extra sväng och dessutom snabbaste tid!
Sista loppet var ännu ett hopplopp. Ingen perfekt start här, men jag gjorde en chansning. Laban fortsatte dessutom med tjuvstart. Han var visst väldigt springsugen. Loppet flöt på bra, fram till sista bytet där jag banvandrat framförbyte, men plötsligt tvekade och stod stilla och väntade in Laban för att göra ett bakombyte. Knäppt! Hade troligen blivit bättre fart med ett framförbyte. Men det blev ännu en andra plats! Vinnartiden 26,43 sek, vår tid 26,54 sek...
 
 
 
Femte plats i agility
Andra plats i hopplopp A
Andra plats i hopplopp B
Helgens kämpe!
Jag är supernöjd med helgens avslutning i klass 1. Kunde inte fått ett bättre slut och en bättre känsla med mig till nästa helgs debut i klass 2.
 
Ett sista span ut genom fönstret
Trött kille är åter hemma i sin säng
 
 

RSS 2.0