Agilitytävling i Bjuv

Nej, jag har inte varit och tävlat nu. Dagens film kommer från agilitytävlingen i Bjuv i slutet av juli. Det var dagen efter att jag skadade min fot första gången. Eftersom jag inte kunde springa själv så ställde hundkompisen Kim upp och sprang med Laban. Laban hade aldrig innan sprungit med någon annan än mig, inte ens på träning. I första loppet var han lite förvirrad och sprang mest hit och dit. Andra loppet gick mycket bättre! Det var inte klockrent, men det blev ett nollat lopp och räckte till en fjärde plats och pinne. Jag tyckte att det var häftigt att de lyckades!  
Eftersom jag hade glömt min kamera så filmade jag med en kompis kamera. Det dröjde några veckor innan jag fick filmklippen och sedan dröjde det några månader innan jag gjorde film av det. Här är den:
 
 
 
 
 

Träning i ridhus

Igår, söndag, var det dags för träning i ridhuset igen. Vår träningskompis Tommy hade fixat med sig en bana som vi byggde upp, men modifierade lite eftersom alla hinder inte finns i ridhuset just nu. Det var mycket svängar efter tunnlar i banan och jag som är värdelös på att komma ihåg att ropa på Laban fick träna lite på det. :)  Det märks när jag glömmer bort det... Laban var lite virrig och jag med! Laban har svårt för att hålla rumpan i marken innan jag startar honom. Han studsar upp direkt och vill gärna börja springa med det samma. Får väl träna lite stadga.
Förra veckan blev Laban rädd för platten eftersom den var blöt, kall, stel... Det sitter i så vi fick jobba med hållare igår. Givetvis var Laban tvungen att hälsa på henne lite då och då också. Artig kille, ville bara tacka Annika för att hon höll upp säcken åt honom. Alltså, vi får nog ta oss an lite platträning, igen.
 
Denna gången fick jag i alla fall filmat träningen och kan bjuda på lite bra och lite tokigheter.
 
 
 
Ridhuskvällarna tar lite på krafterna och bidrar till en del sömnbrist. Idag som jag mig igenom 4 ringande larm och en spelande radio. Jag har inget minne av att jag stängt av dem! Men gott sov jag och bråttom fick jag.
 
 

Träningsbanor

Jag glömde bort filmandet igår på träningen, men istället kan jag bjuda på banorna som vi tränade på. :)Imorgon är det kursdags i ridhuset. Med lite tur kanske det blir film då...Lite slalomträning

Ja, nu var det ett tag sedan jag hörde av mig. Det har varit tomt på tävlingsfronten så jag har inget roligt att rapportera om. Istället får jag slänga in lite träningsvideor.
 
Igår var vi i Oxie och tränade lite. Vi tränade en hel del Foundation, vilket man gör så sällan, och sedan lite slalom. Är riktigt nöjd med slalomträningen. Den var inte 100 -procentig, men ändå bra. Trots flera repetitioner lyckades Laban hålla farten nästan hela tiden. Och bra fart hade han. Innan har han blivit osäker när jag bakombyter på slalom och därmed saktat ner lite. Men igår hade han bra fart framåt. Dessutom arbetade han klart genom hela slalomet även om jag sprang förbi och gick ut lite i sidled. Lite övning har alltså gett färdighet.
 
Lite av slalomträningen blev filmad.
 
 
 
Ikväll är det dags för träning i ridhuset. Kanske jag kan få med mig någon film därifrån också så att det händer lite här även vintertid.
 
 

RSS 2.0