Dåligt flyt

Helgen var en riktig hundhelg, som vanligt... :)  I lördags var det handelns dag i S-torp och Staffanstorps hundklubb var inbjudna till Mocolony för att visa upp agility och rallylydnad, samt ha möjlighet för åskådarna att prova på med egen hund. Jag och Laban var med och visade upp oss på både agility och rally. Agilityuppvisningen körde vi som en tävling där två hundar startade samtidigt och halva banan var gemensam så om hundarna var jämnsnabba möttes de vid ett hopphinder. Blev grymt imponerad över att Laban kunde möta andra hundar, dessutom tikar, på banan utan att bli störd! Han körde bara på.
Även på rallyn jobbade Laban på bra, trots publik som följde med på banan.
 
På kvällen tog vi en mysig långpromenad på Gullåkra mosse.
 
 
 
Laban betar ikapp med korna
 
 
I söndags var det dags att upp och hoppa tidigt! Vi skulle nämligen på agilitytävling i Hanaskog, Göinge-Broby BHK. Det var en heldag med agilitylopp och vi körde 4 lopp. Resultatet av dessa 4 lopp förklarar rubriken "Dåligt flyt". Av dessa 4 lopp blev 4 diskade. Resultatet får jag skylla på oss båda, men framförallt mig såklart. Det var en grå och emellanåt regnig dag. Givetvis regnade det när jag skulle banvandra eller vi skulle springa ett lopp. Det var dock rätt så varmt och lite åskmuller hördes. Laban påverkas och blir rätt seg av sådant väder, så jag måste ändå säga att jag är väldigt nöjd med hur han sprang och ändå jobbade, för det mesta. Urspårningarna, det vill säga, när han hälsade på hindervakter och kameraman, samt snusade, är ju sådant som visar att han inte riktigt var på G.
 
Det var återigen banor med en del lurerier som tex hinder som lockade rakt fram när man skulle svänga och konstiga vinklar. Men de var ju absolut genomförbara. Jag känner ju som vanligt att jag behöver mer rutin och koll på min handling. Jag behöver kunna tänka snabbare och ofta springa snabbare. Men det är väl sånt som kommer ju mer vi tränar och tävlar. Gör jag bara rätt och är rätt placerad så har Laban koll på vad han ska göra!
 
Övriga kommentarer från loppen för ni, om ni är intresserade, se och läsa på filmen!
 
 
 
Har man trevligt sällskap under dagen och världens bästa Laban, så är inte resultaten så viktiga. Jag är egentligen tävlingsmänniska och "förluster" är inte kul. Men besvikelsen varar några sekunder, sedan är det otroligt nog oftast glömt och jag kan glädjas över det som gått bra och att vi haft en kul stund tillsammans. Jag har ju trots allt inget mål med att komma långt inom agilityn. Det är en riktigt kul aktivering!
 
När vi äntligen kom hem och jag hoppade in i duschen följde Laban först med in i badrummet, vilket är ovanligt, men när jag drog för drapperiet gick han ut igen. När jag var klar och drog bort drapperiet möttes jag av denna syn:
 
 
Laban hade flyttat in sin bädd, som annars står i hallen, runt hörnet, på badrummet. Mattesjuk, eller?! ;)
 
Till helgen ska vi debutera i Fortsättningsklass i rally. Blir spännande att se hur det går. Rapport kommer...
På söndag ska jag hjälpa till på loppis i V. Ingelstad. Det är Månstorps scoutkår, där Malin är aktiv, som arrangerar det. Kom dit om ni vill fynda, eller inte har något annat för er.
 
Ha en fortsatt skön vecka!
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0