Dåligt flyt

Helgen var en riktig hundhelg, som vanligt... :)  I lördags var det handelns dag i S-torp och Staffanstorps hundklubb var inbjudna till Mocolony för att visa upp agility och rallylydnad, samt ha möjlighet för åskådarna att prova på med egen hund. Jag och Laban var med och visade upp oss på både agility och rally. Agilityuppvisningen körde vi som en tävling där två hundar startade samtidigt och halva banan var gemensam så om hundarna var jämnsnabba möttes de vid ett hopphinder. Blev grymt imponerad över att Laban kunde möta andra hundar, dessutom tikar, på banan utan att bli störd! Han körde bara på.
Även på rallyn jobbade Laban på bra, trots publik som följde med på banan.
 
På kvällen tog vi en mysig långpromenad på Gullåkra mosse.
 
 
 
Laban betar ikapp med korna
 
 
I söndags var det dags att upp och hoppa tidigt! Vi skulle nämligen på agilitytävling i Hanaskog, Göinge-Broby BHK. Det var en heldag med agilitylopp och vi körde 4 lopp. Resultatet av dessa 4 lopp förklarar rubriken "Dåligt flyt". Av dessa 4 lopp blev 4 diskade. Resultatet får jag skylla på oss båda, men framförallt mig såklart. Det var en grå och emellanåt regnig dag. Givetvis regnade det när jag skulle banvandra eller vi skulle springa ett lopp. Det var dock rätt så varmt och lite åskmuller hördes. Laban påverkas och blir rätt seg av sådant väder, så jag måste ändå säga att jag är väldigt nöjd med hur han sprang och ändå jobbade, för det mesta. Urspårningarna, det vill säga, när han hälsade på hindervakter och kameraman, samt snusade, är ju sådant som visar att han inte riktigt var på G.
 
Det var återigen banor med en del lurerier som tex hinder som lockade rakt fram när man skulle svänga och konstiga vinklar. Men de var ju absolut genomförbara. Jag känner ju som vanligt att jag behöver mer rutin och koll på min handling. Jag behöver kunna tänka snabbare och ofta springa snabbare. Men det är väl sånt som kommer ju mer vi tränar och tävlar. Gör jag bara rätt och är rätt placerad så har Laban koll på vad han ska göra!
 
Övriga kommentarer från loppen för ni, om ni är intresserade, se och läsa på filmen!
 
 
 
Har man trevligt sällskap under dagen och världens bästa Laban, så är inte resultaten så viktiga. Jag är egentligen tävlingsmänniska och "förluster" är inte kul. Men besvikelsen varar några sekunder, sedan är det otroligt nog oftast glömt och jag kan glädjas över det som gått bra och att vi haft en kul stund tillsammans. Jag har ju trots allt inget mål med att komma långt inom agilityn. Det är en riktigt kul aktivering!
 
När vi äntligen kom hem och jag hoppade in i duschen följde Laban först med in i badrummet, vilket är ovanligt, men när jag drog för drapperiet gick han ut igen. När jag var klar och drog bort drapperiet möttes jag av denna syn:
 
 
Laban hade flyttat in sin bädd, som annars står i hallen, runt hörnet, på badrummet. Mattesjuk, eller?! ;)
 
Till helgen ska vi debutera i Fortsättningsklass i rally. Blir spännande att se hur det går. Rapport kommer...
På söndag ska jag hjälpa till på loppis i V. Ingelstad. Det är Månstorps scoutkår, där Malin är aktiv, som arrangerar det. Kom dit om ni vill fynda, eller inte har något annat för er.
 
Ha en fortsatt skön vecka!
 
 
 

Agilityrapport

I helgen har vi såklart varit iväg på tävling igen. Denna gången var det i Malmö, både lördag och söndag. I lördags var det strålande sol och riktigt varmt!
 
Vårt första lopp var agility. Banvandringen kändes sådär. Jag tyckte inte att jag fick till en klockren plan och fick lägga in reservplan på ett ställe. Dessutom missade jag ett hinder nästan varje gång jag gick igenom banan. Själva loppet gick väl okej. Av någon knäpp anledning var jag sådär jobbigt nervös så händerna darrade. Värme och vätskebrist på det gjorde att jag sprang fruktansvärt dåligt. Bland annat vid bommen, där min plan var att göra ett framförbyte innan tunneln, kan man se att jag segar och Laban hoppar av innan jag hunnit fram. Efter tunneln är jag fortfarande förvirrad efter den lilla missen och glömmer att kolla hur jag placerar mig inför slalomet. Det gör att Laban, som har svårt för ingångar i vissa vinklar, får en dålig vinkel och springer in efter andra pinnen och vi får 5 fel. Vinkeln till hindret efter slalom är konstig och Laban river så vi får 5 fel till. Vi går i mål på tiden 47,79 sek, 5 fel, men trots detta en 6e plats.
 
Under banvandringen inför hopploppet var det inte heller mycket som kändes perfekt. Där var en kombination med en tunnel och två hopp som man skulle passera 3 gånger, men man skulle på olika håll efter varje och det behövdes därför tre olika handlingsstrategier. Jag gjorde fel på dessa till och med på sista banvandringen. Så efteråt fick jag verkligen stå och memorera hur det skulle vara. Otroligt nog satt det när vi väl sprang banan. Men vi ställde till det på ett annat ställe. Jag kände att det gick bra och började känna mig lättad över att jag hade koll, så jag blev väl lite för ivrig och vred över för tidigt vid ett hinder så att Laban hoppade tillbaka på samma hinder och därmed var vi diskade. Väldigt retligt på ett annars väldigt snyggt lopp, med en tid som minst hade räckt till 3e plats. Så detta loppet är jag ändå nöjd med.
 
Loppen är filmade, men ordinarie kameraman hade semester så Annika som jag var där med fick vikariera. Hon hade lite svårt med solljuset i kameran och kunde inte se vad hon filmade riktigt, så vissa delar av loppen är ej med.
 
 
På lördagkvällen kom Christina över och vi såg Eurovision ihop som vi brukar. Blev en trevlig kväll! Kom såklart i säng sent och ca 4 timmars sömn är väl inte bästa uppladdningen. Hela morgonen hotade regnet och efter första loppet så öppnade himlen sig och sedan regnade det resten av förmiddagen.
 
Vi började med hopplopp och återigen var det en banan med lite lurerier, men det kändes ändå som något vi skulle kunna fixa. Laban var dock inte så sugen. Han fick nosen på annat och på startlinjen hade han fullt upp med att snusa. Jag startade honom lite snabbare för att få honom ifrån dofterna och början gick väl okej. Men mitt i banan när han skulle ut lite i sidled på ett hinder så stack han utåt mot publiken (man kvar på banan) och när jag kalla på honom kom han tillbaka och hoppade hindret från fel håll och vi var diskade. Vi körde vidare, men två hinder senare sprang han utanför banan för att lukta på en tunnel. Jag avbröt, tog hunden under armen och "slängde" in honom i tältet. Disk och fel i banan bryr jag mig inte om, så länge han jobbar, men att strunta i allt och sticka utanför planen det är inte okej! Då åker man på time out!
 
När jag banvandra agilityloppet öste regnet ner. Det var en bana med flera risker och fällor, bland annat tunnlar som lockade när man skulle på helt andra hinder, konstiga vinklar där det gällde att vara rätt placerad och en konstig slalomingång där många misslyckades. Eftersom regnet öste ner avvaktade jag lite med att ta ut Laban.  Vi hade startnummer 10 och när jag trodde att de var på nr 5/6 gick jag för att värma upp vid starten. Precis när vi kom till starten gick föregående hund i mål och de välkomnade startnr 10 in på banan.SHIT! Jag slet av mig regnjackjackan och drog in Laban på planen. Laban ville såklart inte sitta i regnet och fortsatte med sitt snusande. Jag startade åter honom lite tidigare än jag tänkt och starten fungerade bra och han fixade slalomingången perfekt. Men sedan gick mycket fel och jag vet inte riktigt var, men diskade blev vi. Kommer inte ihåg vissa delar av loppet. Där ser man hur viktigt det är att vara mentalt redo! Men Laban jobbade på och sprang som bara den trots regnet så ingen time out efter detta loppet inte.
 
Eftersom kameramannen var inne och banvandrade under hopploppet finns det inte på film och eftersom regnet öste ner under agilityloppet så finns inte heller det på film.
 
När vi kom hem gjorde jag en snabbtvätt av balkongen och sedan blev det ca 1,5 timmes effektiv sovtid på soffan!
 
 
Trött och blöt
 

Agility i Råådalen

Idag var det åter dags för agilitytävling. Man är allt lite knäpp som ger sig upp innan tuppen, när man är ledig såhär mitt i veckan...
Denna gången var tävlingen i Råådalen, vid Helsingborg. Resultatmässigt var det ingen bra tävling, men jag är ändå nöjd. Vi hade oturen att drabbas av regn vilket bland annat gjorde gräs och tunnlar lite extra hala. Laban brukar inte var på topphumör vid regn, men tycker ändå att han höll sig i bra form. Det var många hundar som spårade ur lite pga goda dofter i gräset och inför första loppet var jag orolig att Laban skulle göra detsamma för han gick och snusade mycket och var lite svår att få kontakt med. Men väl på start var han redo.
 
I hopploppet hade vi oturen att Laban rev första hopphindret. Han blev låg och seg efter smällen, men väl i slutet av slalomet kom han igång igen. Efter platta tunneln hade jag planerat ett framförbyte, men jag tror att de 5 felen satte sig i huvudet på mig så jag gav upp lite och struntade i att gasa och hann därmed inte. Istället gjorde jag ett dåligt bakombyte och Laban gjorde en stor sväng efter hopphindret. Resten flöt på bra. Vi kom på 11e plats och hade en helt okej tid, trots rivning, seg hund och stor sväng. Så jag är nöjd!
 
I agilityloppet gjorde Laban en snygg vippa, men när han lämna vippan fick nosen doft på något och Laban gick in under vippan och var därmed diskad. På filmen syns att Laban tuggar och min gissning är att någon belönat sin hund på vippan och kanske tappat godis där, så det var ju tråkigt. För övrigt gjorde jag några missar. Jag glömde kalla på Laban efter två tunnlar, vilket gjorde att han åter fick stora svängar. Slalomet satte han snabbt och snyggt, men halkade lite vid sista pinnen. Kontaktfälten sätter han, dock inte med 2 i 2 av som på träning. Det som han gjorde bra i båda loppen var att sitta kvar på starten. Inga tjuvresningar idag inte! :)
  
Kameramannen hittade zoomen denna gången :)
 
 
Lite av varje ligger/hänger på tork efter tävlingen
 
 
 

Agilitypinne nr 1

Idag har vi varit på en solig agilitytävling i Lund. Vi kom hem med rosett och vår första pinne i agilityklass! Trots att agilityloppet strulade lite så kom vi 3a. Jag är extra nöjd med vippen, som Laban fixade fint och slalomingång + slalomet som strulade förra helgen, men som satt fint nu.
Hopploppet kändes dåligt redan på banvandringen. Inte för att det var någon svår bana egentligen, men där var lite konstiga vinklar. Innan start kändes Laban ofokuserad och trött. Han brydde sig inte direkt om godiset i min hand, utan ville snusa lite och spana på omgivningen och hörde inte mig. På start fortsatte han att kolla runt och hade glömt vad "mellan" betyder. Han kunde inte sitta kvar heller, utan reste sig och började gå mot första hindret. Laban valde fel tunnelhål vid hinder 5 och vi var därmed diskade. Jag borde ha varit snabbare eller valt andra sidan av hinder 4. Det fortsatte att strula lite här och där under resten av banan eftersom jag tappat fokus. Slalomingången här blev helt fel, han svävade ut mot hen kvinna som låg utanför banan och tog på slutet en tur mot Malin som stod och filmade. Så det positiva som jag tar med från detta loppet är att Laban trots allt höll sig på banan och kom när jag kallade, trots att han hade sikte mot Malin.
 
 Måste visa kameramannen var zoomen är :)
 
 
Prisutdelning
 
Varken Laban eller rosetten vill titta mot kameran
 
Mer spännande att titta på
 
Äh, denna fick duga...
 
Trött kille, somna direkt vi kom hem
 
Stretching är viktigt efter träning...
 
 
 

RSS 2.0